Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Orlińskiego 5

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 5 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Scooby

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Orlińskiego 5

Postautor: Scooby » 10 lut 2018, 8:47

Aśka pisze:Ja miałam. Odebrałam z adnotacją, że uważam naprawę za nieskuteczną.

Z tego co mówili przy odbiorze to zostało im do odebrania jeszcze kilkanaście mieszkań.

Kiedy do Cb dzwonili zeby sie umowic na odbior? Ile dni przed ?

Scooby

Postautor: Scooby » 11 lut 2018, 22:40

Miał już ktoś telefon w sprawie drugiego odbioru? Poza powyższym przypadkiem :)?

Scooby

Postautor: Scooby » 15 lut 2018, 10:43

Coś się cicho zrobiło w tym wątku... czy wszyscy poza mną mają juz odebrane mieszkania ?? :roll: :shock:

Tommy

Postautor: Tommy » 15 lut 2018, 12:04

Niestety nie... i nie dzwonili drugi raz...

Paproch i Farfocel

Postautor: Paproch i Farfocel » 15 lut 2018, 19:55

Ja również nie mam jeszcze odebranego mieszkania. 10 stycznia miałem pierwszy nieudany termin. Od tamtej pory minęło 35 dni, nadal nie mam informacji, kiedy prace poprawkowe zostaną ukończone i kiedy mogę się spodziewać kolejnego terminu. A telefony z zapytaniem do pracownika do spraw technicznych nie przynoszą efektu, bo jak to w Budimexie bywa, najczęstszą odpowiedzią, jaką można uzyskać na jakiekolwiek pytanie, to jest "jeszcze tego nie wiem" lub "niestety nie mam informacji".

Aśka

Postautor: Aśka » 18 lut 2018, 0:09

Odebrałam 09.02.

Człowiek od odbiorów przyszedł specjalnie na mój odbiór i jak pytałam czy nadal mają odbiory co 1,5h to powiedział, że teraz już nie bo zostało do odebrania kilkanaście mieszkań. Przyszedł tylko na mój odbiór a potem poszedł do biura.

pzdr
a.

Bogdan

Postautor: Bogdan » 20 lut 2018, 17:36

Mili Państwo.
ja dzisiaj miałem odbiór 1-B , ale też bez sukcesu. zresztą ku obopólnemu zadowoleniu
muszę powiedzieć że oceniam jakość wykonania na poziomie równym z AVIĄ , natomiast zastosowane materiały ( niektóre ) i rozwiązania techniczne są jednak gorsze niż na AVII.
taki przykład - żyłem w przeświadczeniu , podpartym umową że tynki na ścianach betonowych są cementowo-wapienne , a tu nie - są gipsowe.
drugi - wylewki są cieńsze , bo wysokość mieszkania wzrosła o 2 cm ( do 267 cm )
dalej już nie chcę pogrążać wykonawców , ale te parapety wewnętrzne to przy podejściu 1-A myślałem że jestem na balkonie patrząc na nie.
w każdym razie BDX docenił mnie wystawiając na odbiór skład 4 osobowy ( a wiecie jak to mówią " i Herkules d...pa kiedy ludzi kupa )
pytanie do odbierających ze specjalistami - czy ktoś mierzył wilgotność ścian?
pozdrawiam
Bogdan

adamR

Postautor: adamR » 27 lut 2018, 23:08

Ktoś z Was miał już może drugi odbiór mieszkania?
U mnie ciągle cisza, a Budimex nawet nie odpowiada na wiadomości.

Tommy

Postautor: Tommy » 27 lut 2018, 23:48

Tak, ktoś pisał dziś na forum, że jest świeżo po drugim odbiorze. Do mnie też dzwonili ustalić termin.
Tylko, że efekty poprawek są podobno kiepskie.

bluewave

Postautor: bluewave » 28 lut 2018, 0:23

Miałam dziś drugi odbiór mieszkania. Termin ustalałam 6 dni wcześniej. Wszystkie uznane przez nich uwagi (22 z 24) poprawili plus kilka rzeczy na które zwróciliśmy uwagę przy pierwszym odbiorze ale które nie zostały wpisane do protokołu. Także moje wrażenia jak najbardziej na plus :)

Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”