Dyskoteka / głośne słuchanie muzyki w mieszkaniu - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Xpe

Re: Dyskoteka / głośne słuchanie muzyki w mieszkaniu - Orlińskiego 10

Postautor: Xpe » 09 lut 2018, 11:26

Selassie pisze:Ja nie rozumiem - ktos tu mowi o muzyce z laptopa ? ?

To przeciez laptop nawet puszczony na full to zadna dyskoteka - do tego jeszcze przed 22.

Musze sie panstwu przyznac ze w weekendy wieczorem sam czasem slucham glosniej muzyki w swoim mieszkaniu.
Nigdy rano o 8 czy 10 bo sam dluzej spie.

Jednak tak od 18-22 czemu nie, o 22 grzecznie sciszam - i przez to rozumiem ze impreza u mnie skonczona nie ze dalej cos slychac.
Nie popadajmy w paranoje chyba tez czasem mozna posluchac glosniej muzyki we wlasnym mieszkaniu.

Wszystko spoko do puki nie jest to na tyle głośne że zaczyna przeszkadzać innym.
I nie mówię tu o tym że "coś tam" słychać bo zawsze będzie słychać czy to kran czy nawet chodzenie w szpilkach po parkiecie ale mówię tu o głośnych decybelach przez które albo nie można normalnie w danym pomieszczeniu funkcjonować albo nie pozwalają dzieciom spać albo nawet nie można obejrzeć tv

Co do wcześniejszych postów porównywanie do remontów to trochę słabe moim zdaniem. Każdy chce jak najszybciej go skończyć a mieszkań jest ogrom.
To jednak nie jest domek wolnostojący
A idea wolność Tomku w swoim domku to też nie za bardzo tu działa.

michalxg

Postautor: michalxg » 09 lut 2018, 19:33

Selassie pisze:Ja nie rozumiem - ktos tu mowi o muzyce z laptopa ? ?

To przeciez laptop nawet puszczony na full to zadna dyskoteka - do tego jeszcze przed 22.

Musze sie panstwu przyznac ze w weekendy wieczorem sam czasem slucham glosniej muzyki w swoim mieszkaniu.
Nigdy rano o 8 czy 10 bo sam dluzej spie.

Jednak tak od 18-22 czemu nie, o 22 grzecznie sciszam - i przez to rozumiem ze impreza u mnie skonczona nie ze dalej cos slychac.
Nie popadajmy w paranoje chyba tez czasem mozna posluchac glosniej muzyki we wlasnym mieszkaniu.

Niestety jeśli Twoja muzyka jest uciążliwa dla sąsiadów i zakłóca ich spokój to jest to wykroczenie na które jest paragraf nawet przed godzina 22

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 09 lut 2018, 20:33

Nie mówcie o muzyce z laptopa,
Mieszkam parę pięter niżej od was i słyszę tak że śmieje się do żony że jaką to melodie mamy w bloku bo dokładnie słychać jaki tytuł idzie...

Nie jestem przeciw wszystko jest dla ludzi, można słuchać godzinę 2 ale nie 4 jak kiedyś, to lekka przesada.

Jesteśmy wspólnotą i trzeba brać pod uwagę nie tylko swój nos ale też całej reszty.

Dyskotekowcu...wkoncu Cię namierzymy! ☺

ragandbones

Postautor: ragandbones » 12 lut 2018, 15:01

dawid16 pisze:Myślę że wiekszym problemem sa te kurwy z wiertarą (przez które nie może spać moje DZIECKO) niż gówniarze z muzyką z laptopa.

Ja mysle ze wiekszym problemem sa te dzieci, ktorych placz nie pozwala mi odpoczac po pracy. Zwyzywac Cie i Twoje dzieci od kobiet lekkich obyczajow czy wolisz nie? ;)

PanDoktor

Postautor: PanDoktor » 12 lut 2018, 15:35

Ale wy macie problemy... Dziecko wam przeszkadza, wiertarki wam przeszkadzają :D śmiechłem....
singlom przeszkadzają dzieci, rodzinom głośna muzyka czy wiertarki. Jak dzieci nie potrafią spać kiedy wiertarka za ścianą leci, wywieźcie je do dziadków na rzeszowszczyzne.. odpoczną też od wasi każdy bedzie zawodolony

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 12 lut 2018, 19:37

Dla Ciebie Panie Doktorku to jest może śmieszne, lecz problem widnieje i należy go rozwiązać.

Dobrze się żyje wśród ludzi, którzy poprostu są życzliwi, a nie wśród tych co tylko skupiają wzrok na końcu swojego nosa.

W dzisiejszych czasach to chyba będzie trudno o takich...widząc po zachowaniach niektórych osób.

ragandbones

Postautor: ragandbones » 12 lut 2018, 19:52

Nie mylmy zyczliwosci z popadaniem w skrajnosci. Niektorzy mysla ze kupujac mieszkanie w bloku gdzie na 10 arach jest 200 mieszkan beda mieli komfort, cisze i spokoj jak na dzialce w Bieszczadach pod lasem.

W grupie kilkuset ludzi niektore zachowania sa po prostu normalne, to ze dzieci placza, to ze ktos slucha muzyki, to ze ktos wierci, to ze ktos w piatek zrobi impreze.

Pomijam juz, ze rzucanie obelgami i uwagami do konkretnych osob bez udowodnienia im czegokolwiek jest po prostu mega slabe.

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 12 lut 2018, 20:48

Ragandbones no tak..pies który sra pod klatką na dziedzińcu jest przecież zwykłym psem.
Nie zwrócono mu przecież uwagi to uważa że tak musi robić.

irek

Postautor: irek » 13 lut 2018, 12:29

Szanowni Panstwo,
I po co tu sie unosic, o ile uzywanie wiertarki w czasie remontow wydaje mi sie czyms normalnym( oczywiscie w granicach dobrego smaku tj. Do godz.22)
Sam korzystalem z dobrodziejstwa techniki jakies 4 miesiace temu gdy remontowalem swój "kwadrat" dlatego uwazam ze kazdy powinien miec mozliwosc prowadzenia prac remontowych.

Co do psa zgodze sie w 100% juz kilka razy widzialem psa biegajacego i sikajacego pod krzakami na dziedzincu. Co jest raczej nie smaczne.
Ponadto w klatce D widac czesto bloto i slady psa na plytkach.

Glosna muzyka Ok. Do pewnego stopnia. Ostatnio. Rowniez w klatce D slychac dudnienie basow po 23.
Co jest dla mnie dosc uciazliwe ze wzglednu na wczesna pore wstawania do pracy. Niestety jeszcze nie namierzylem gentelmenta ktory uzywa swojego kina domowego do uprzykrzania mi zycia:)

sand

Postautor: sand » 13 lut 2018, 13:44

Należy zauważyć, że po 4 miesiącach od odbiorów wiele mieszkań jest już zamieszkanych. Można więc zaplanować głośne prace remontowe w godzinach 8:00-18:00 kiedy sąsiedzi są w pracy. Przy wykończeniu jest również mnóstwo prac, które nie przeszkadzają innym i można je wykonywać w późniejszych godzinach. Kwestia zaplanowania.

Wyprowadzanie zwierząt na dziedziniec było już omawiane w innym temacie. Trzeba być bezczelnym żeby tak robić i mam nadzieję, że odpowiednią uchwałą będzie to wkrótce usankcjonowane.

@irek
Dla mnie ten graniczny "stopień", o którym wspominasz to ściany własnego lokalu bez względu na porę dnia. Jeśli dźwięk wydobywa się dalej tzn., że ktoś zmusza do słuchania innych mieszkańców budynku. Jeśli lubisz głośno - kup słuchawki, ale nie przeszkadzaj przy tym innym.

@ragandbones
Odnośnie porównań do domku na wsi to działa to dokładnie odwrotnie. Jeśli ktoś chciał wiercić o dowolnej porze dnia, wyprowadzać psa na wycieraczkę, robić imprezy co weekend i grać z dziećmi w domu w koszykówkę to właśnie dom na wsi jest dla niego. Tam może to robić bez przeszkadzania innym. Mieszkania w budynku wielorodzinnym są dla ludzi, którzy mają świadomość, że żyją w otoczeniu innych mieszkańców.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”