Zbiorczy wątek do zgłaszania uszkodzeń w częściach wspólnych. Do późniejszego przekazania zarządcy.
piętro 5 (przy m. 25->28):
Uszkodzenie zamkniętych drzwi od liczników. Wgnieciona okleina i ślad po śrubokręcie wskazują, że ktoś się do tego dobierał.
Drzwi od liczników z prądem (te lewe) kiepsko wyregulowane, same się otwierają i nie domykają. Okleina na skrzydle od strony zawiasów cała poodrywana od złego spasowania.
Części wspólne - uszkodzenia w częściach wspólnych bloku - Avia 1
-
Re: Części wspólne - uszkodzenia w częściach wspólnych bloku - Avia 1
hmmm....a nagminnie przestające działac windy? wczoraj dwa razy wyjeżdżałem i zjeżdżałem towarową po czym stanęła sobie na 1 piętrze i dupa
Wgniecenie nad windą towarową na 6 piętrze.
-
A czy słabo działający czujnik ruchu to też można podciągnąć pod usterkę? Jest on 1 na klatce i np jak wychodzę że swojego mieszkania (ktre jest na końcu klatki) I chce zamknąć drzwi na klucz to czujka nie włącza światła no i albo po omacku pcham kluczyk do zamka albo muszę się przejść niemal pod czujnik by ten zaświeci światło i znów się wrócił zamknąć drzwi na klucz.
Też to zauważyłem - z końca korytarza słabo działa. Nie wiem co to za czujki, czy tylko kierunkowe czy 360. Jak te drugie to chyba jedną opędzlowują cały korytarz.
-
w klatce C nagminnie wysiadają windy....niby jest już info od zarządcy, coby wind nie blokować i rownomiernie układać obciążenie...a najciekawsze jest to że ilekroć któraś nie jeździ to stanęła na 1 lub 3 piętrze
Nie tylko w klatce C. W klatce A to samo. Czy ktoś z Was zgłaszał już może problem z fotokomorka, która ma uruchamiać światło na korytarzu na 4 piętrze klatka A?
Windy to porażka. Jestem codziennie w klatce A i zawsze się coś dzieje.
-
tak samo jak ostatnio szlag trafił domykanie się drzwi z domofonem przy skrzynkach w klatce C
Nie wiem czy zwracaliście uwagę ale winda towarowa w klatce A ma na parterze ustawiony dzwonek o głośności która mogła by zbudzić umarłego. Zgłaszałem już to kilka razy na numer serwisu Kone ale za każdym przyjazdem usterka jest nieusuwana. Spotkany na klatce serwisant mówił, że duża winda jest w trakcie aktualizacji oprogramowania jednak proces trwa bo w jego opinii "chyba komuś się nie chce". Paradoksalnie mała winda nie posiada żadnego dzwonka, nawet najcichszego.
W razie jak byście zgłaszali coś na serwis Kone, przypomnijcie się z prośbą o ściszenie dzwonka dużej windy na parterze - może większa ilość zgłoszeń zmobilizuje ich do zadziałania.
W razie jak byście zgłaszali coś na serwis Kone, przypomnijcie się z prośbą o ściszenie dzwonka dużej windy na parterze - może większa ilość zgłoszeń zmobilizuje ich do zadziałania.
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”