Dostalem dzis odpowiedz od dewelopera ws. poprawek.
Jak to mozliwe ze brak kata prostego jest niezasadny i uznany jako "miesci sie w normie"...
Nie brakowalo tam wiele do 90 stopni, no ale takie rzeczy jak proste sciany to chyba podstawa.
Mial ktos moze podobna sytuacje?
[Bud. E] Przeglądy lokatorskie w nowych mieszkaniach - Centralna Park Kraków
Re: [Bud. E] Przeglądy lokatorskie w nowych mieszkaniach - Centralna Park Kraków
Jest coś takiego jak norma błędów.
Wiec być może Twój kąt się mieścił w wielkości błędu dopuszczalnego
Wiec być może Twój kąt się mieścił w wielkości błędu dopuszczalnego

Re: [Bud. E] Przeglądy lokatorskie w nowych mieszkaniach - Centralna Park Kraków
Miał ktoś taka uwagę - że za blisko zamontowali włącznik w stosunku to otworu drzwiowego?
Oczywiście deweloper odpisał, że ta uwaga jest niezasadna.....
Oczywiście deweloper odpisał, że ta uwaga jest niezasadna.....
- Załączniki
-
- uwaga..jpg (64.46 KiB) Przejrzano 6159 razy
to ciekawe jak oscieznice tam zamontowac wg dewelopera bez przesuwania kontaktu
blakeg1 pisze:to ciekawe jak oscieznice tam zamontowac wg dewelopera bez przesuwania kontaktu
Otrzymaliśmy taką odpowiedź:
"Uwaga nr 4 – kolizja włącznika światła z opaską drzwiową do WC – jest niezasadna. Łącznik „b” do oświetlenia WC został wykonany zgodnie z dokumentacją.

Według mnie uzasadnienie jest beznadziejne..... Jak przełoże włącznik to strace gwarancję. Bronią się rękami i nogami ponieważ to dla nich kłopot. Czy ktoś ma taka samą sytuację? Czy tylko w moim mieszkaniu to jest źle wykonane (klatka 2, mieszkania wg obmiaru projektowego 61.77m2).
Ja również dostałam odpowiedź i przyczepili się do zgłoszonych rys na szybach: wg nich normy wskazują na obserwację z 2 m i wtedy rys nie widać, więc zgłoszenie jest niezasadne. Czy ktoś z Was również miał porysowane szyby?
Co do włącznika światła: ja miałam kolizję w kuchni z lodówką i mi to uznali, będą przenosić przełącznik na drugą stronę ściany. Także nie rozumiem, czemu jeden przełącznik można przenieść, a tego, który koliduje z ościeżnicą już nie.
Co do włącznika światła: ja miałam kolizję w kuchni z lodówką i mi to uznali, będą przenosić przełącznik na drugą stronę ściany. Także nie rozumiem, czemu jeden przełącznik można przenieść, a tego, który koliduje z ościeżnicą już nie.
witam
u mnie z kolei wszystkie zgłoszone uwagi uznali za zasadne. Było ich 7
porysowany parapet, rysy na szybie (choć ja miałem problem, by ją zauważyć ...), poprawki w tynkach, spękana wylewka, źle zamontowane oprawy gniazdek i niedomalowania.
Dość pozytywnie zaskoczony jestem.
Ktos wcześniej pisał o oprawie za blisko otworu na drzwi - ja mam bardziej odsunięte w stosunku do Twojego zdjęcia.
Przypomina mi się jakaś informacja o poszerzeniach drzwi, może tak było w Twoim przypadku i odległość sie zmniejszyła.
porysowany parapet, rysy na szybie (choć ja miałem problem, by ją zauważyć ...), poprawki w tynkach, spękana wylewka, źle zamontowane oprawy gniazdek i niedomalowania.
Ktos wcześniej pisał o oprawie za blisko otworu na drzwi - ja mam bardziej odsunięte w stosunku do Twojego zdjęcia.
Przypomina mi się jakaś informacja o poszerzeniach drzwi, może tak było w Twoim przypadku i odległość sie zmniejszyła.
michal.k pisze:witam
W naszym przypadku akturat była informacja o zmniejszeniu szerokości na drzwi. Fragment maila: " Zmniejszenie szerokości otworów drzwiowych do 90 cm. W projekcie otwory drzwiowe mają szerokość 94 cm co może być utrudnieniem przy montażu drzwi wewnętrznych, dlatego szerokość została zmniejszona. "
Nam nie uwzględnili jeszcze krzywizny sufitu (12 mm na szerokości salonu czyli 2.73 m) oraz zbyt małych otworów drzwiowych (obecnie mamy 207cm-dolna granica dopuszczalnej, ale to wysokość od wylewki a do tego dojdzie klej, płytka (1cm) czy panel (1cm) i wychodzi nam ok 205,5cm. Jak dowiadywaliśmy się odnośnie drzwi to te, które wybraliśmy wymagają mieć 209 cm).
Natomiast uwzględnili nam:
-niewidoczny odpływ wc w łazience,
-uszkodzona okleina na drzwiach wejściowych,
-rysy i ubytki na parapetach,
-ubytki na pokryciu balustrady,
-pęcherze na tynku w salonie
cześć, czy wszyscy dostaliście już odpowiedź od developera ? u mnie nadal cisza ...
Jaką drogą developer podesłał odpowiedzi ? mailem ?
z góry dzięki za informacje
Jaką drogą developer podesłał odpowiedzi ? mailem ?
z góry dzięki za informacje
My otrzymaliśmy dnia 16 lutego. Tak, drogą mailową.
Wróć do „[Bud. E] (etap II) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”