Wykańczanie mieszkań / wprowadzenie do nowego mieszkania - Avia 7

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
Ekspresjah

Wykańczanie mieszkań / wprowadzenie do nowego mieszkania - Avia 7

Postautor: Ekspresjah » 01 mar 2018, 23:46

Sąsiedzi, czy ktoś z Was, kto jest po odbiorze, rozpoczął już remont?
Kiedy startujecie z wykańczaniem mieszkań i kiedy planujecie się wprowadzić (lub wprowadzić najemców)? :)

Matys

Re: Wykańczanie mieszkań / wprowadzenie do nowego mieszkania - Avia 7

Postautor: Matys » 02 mar 2018, 17:18

Nasz bardzo optymistyczny scenariusz to wyrobić się z najbardziej niezbędnymi sprawami do końca miesiąca i wprowadzić w kwietniu :)

Magdalena89

Postautor: Magdalena89 » 03 mar 2018, 11:56

My zaczynamy remontować od przyszłego tygodnia i planujemy do końca kwietnia się wprowadzić ;)

wrobelki

Postautor: wrobelki » 03 mar 2018, 20:53

My odbiór mamy w połowie marca i również do końca kwietnia planujemy się wprowadzić :) pod warunkiem, że odbierzemy od razu :)

marcinc

Postautor: marcinc » 05 mar 2018, 13:37

Cześć,

U nas remont rusza dziś i mamy zamiar się wprowadzić z końcem marca :)

arekkr

Postautor: arekkr » 08 mar 2018, 21:43

PROSBA , myslalam ze NIE bede zmuszona cos takiego pisac ale.....

Szanowni Panstwo ,
super ze remontujecie mieszkania ,fantastycznie ze Wasze ekipy remontowe preznie dzialaja, ALE prosze o zwrocenie uwagi na smieci ktore leca przez okno , jezeli robotnicy pala papierosy, dajcie im sloiki litrowe po ogorkach jako POPIELNICZKI , chusteczki do nosa tez mozna wyrzucic do kosza , to nie jest trudne ,prosze uwierzyc :evil:

arekkr

Postautor: arekkr » 10 mar 2018, 11:18

Znowu ja :lol: tym razem pytanie dotyczy rolet zewnetrznych .
Prosze mi napisac, czy od strony poludniowej rolety maja byc biale ?
Mnie sie wydaje ze tak ,ale nie jestem pewna ,moze ktos ma informacje potwierdzone ,mysle ze budynek powinien wygladac estetycznie i tam kolor bialy jest kolorem odpowiednim ALE .....
Z gory dziekuje za odpowiedz ;)

Matys

Postautor: Matys » 13 mar 2018, 9:40

Witam serdecznie,

Chciałbym się przyłączyć do postu użytkownika arekkr nt śmiecenia. Bardzo prosiłbym o zwrócenie uwagi o niewyrzucanie petów z tych dużych balkonów ulokowanych na północno-zachodnim rogu naszego bloku. Wróciłem po 2tygodniowej nieobecności i jeszcze nie liczyłem ile wylądowało w moim ogródku, ale jest ich sporo. Prosiłbym o uszanowanie porządku. Postawienie słoika/popielniczki na balkonie nie jest chyba zbyt dużym wysiłkiem, a pozwoli zachować ład, porządek i dobre stosunki sąsiedzkie :D

Miłego dnia!

klukli26

Postautor: klukli26 » 14 mar 2018, 9:45

Mam pytanie do tych co już odebrali mieszkanie i maja takie usterki do poprawy jak rysy na szybie i np balkon a pęknięcia na ścianach sami sobie robicie, czy gość od wykończenia może już wchodzić do mieszkania i coś robić czy lepiej poczekać aż budimex skończy ? W sumie nie powinni sobie przeszkadzać ale proszę o radę jak jest u was ?

Awatar użytkownika
renee

Postautor: renee » 14 mar 2018, 11:30

klukli26 pisze:Mam pytanie do tych co już odebrali mieszkanie i maja takie usterki do poprawy jak rysy na szybie i np balkon a pęknięcia na ścianach sami sobie robicie, czy gość od wykończenia może już wchodzić do mieszkania i coś robić czy lepiej poczekać aż budimex skończy ? W sumie nie powinni sobie przeszkadzać ale proszę o radę jak jest u was ?

U mnie tak właśnie będzie, że już zacznie się wykańczanie mieszkania, a ludzie z Budimexu będą przychodzić już w trakcie, żeby naprawić usterki. Pytałam o to przy odbiorze.

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”