Greg pisze:Annarem pisze:Greg pisze:Po kolejnym telefonie do straży dostałem informację że nic nie zrobią bo nie ma identyfikatorów i nie ma jak zweryfikować mieszkańców i żeby administracja takie identyfikatory ogarnęła. Niestety maja racje. Zaraz piszę do administracji w tej sprawie bo to już są jaja.
Niestety wiem, bo to samo mi powiedzieli jak kiedyś dzwoniłam. Uj już z tym szlabanem, identyfikator to koszt groszowy, a działa przy interwencji straży. Też napiszę, może więcej "głosu ludu" pomoże.
Jeśli wspólnota tak będzie szybko reagować na nasze uwagi jak do tej pory to za niedługo wszyscy będziemy parkować w krzakach na " dniach EXPO". Dojdzie do tego że osoby chętne same się zorganizują i zrobią sobie wzór identyfikatora (Każdy będzie miał taki sam to wtedy straż bez problemu zweryfikuje te które ich nie posiadają) a osoby z budynku które mają to gdzieś będą potem się tłumaczyć na straży miejskiej.
Nie wiem, czy nie jest potrzebna pieczątka wspólnoty, ale szczerze powiem, że też o czymś takim myślałam. Na razie trzeba poczekać na odpowiedź wspólnoty, a jak nie będzie odzewu, to działamy sami