Witam
Nie było mnie stać na zakup miejsca parkingowego pod blokiem, posiadam auto jak większość z Nas, dzisiaj się dowiedziałam, że nie dostanę w przyszłości pilota od bramy wjazdowej. Jak w/w sprawa wygląda u Państwa ???
Pilot do bramy wjazdowej na osiedle Avia - kto dostanie piloty ;-(
Re: Pilot do bramy wjazdowej na osiedle Avia - kto dostanie piloty ;-(
Przerabiałam już ten temat w poprzednich wątkach gdzie było wielkie oburzenie mieszkańców którzy nie wykupili miejsca a chcieli pilot do bramy.. rozmawiałam wtedy z budimexem i zapytałam dlaczego mam nie otrzymać pilota do bramy mimo ze nie kupiłam miejsca a mam prawo do części wspólnych, otrzymałam odpowiedz ze oni jaki deweloperzy pilota przekazują tylko tym którzy zakupili miejsce ale mam prawo później zwrócić się do zarządu o pilot, wiec tak zrobię i nie odpuszczę tego pilota bo wjeżdżam na swoje osiedle a nie obcego
także nie masz się co przejmować 

Do bramy na osiedle raczej każdy powinien mieć możliwość dokupienia pilota, a do bramy garażowej tylko i wyłącznie współwłaściciele hali.
Jeśli nie zostanie zawieszone działanie ochrony lub całkowita rezygnacja z ich usług, to dlaczego się przejmujecie brakiem pilotów? Myślę, że ochrona Was powinna wpuścić, choć z drugiej strony gdzie będziecie parkować, miejsc ogólnodostępnych pewnie nie będzie.
Ja osobiście kupiłem miejsce w hali garażowej i uważam, że pilota do bramy powinien mieć każdy. Jest takim samym właścicielem miejsc wspólnych jak inni. Inną sprawą jest zrobienie porządku z debilami parkującymi na trawnikach albo zastawiających chodniki.
viewtopic.php?f=68&t=2747 (Nie zdziwie się jak ktoś mu przebije opony kiedyś. Moim zdaniem zasługuje na to)
Wystarczy aby na osiedlu było oznakowanie droga pożarowa tak jak jest w akcie notarialnym. Wtedy straż miejska będzie mogła zacząć dawać mandaty.
viewtopic.php?f=68&t=2747 (Nie zdziwie się jak ktoś mu przebije opony kiedyś. Moim zdaniem zasługuje na to)
Wystarczy aby na osiedlu było oznakowanie droga pożarowa tak jak jest w akcie notarialnym. Wtedy straż miejska będzie mogła zacząć dawać mandaty.
Aviator pisze:Jeśli nie zostanie zawieszone działanie ochrony lub całkowita rezygnacja z ich usług, to dlaczego się przejmujecie brakiem pilotów? Myślę, że ochrona Was powinna wpuścić, choć z drugiej strony gdzie będziecie parkować, miejsc ogólnodostępnych pewnie nie będzie.
„Myśle ze ochrona powinna was wpuścić” yyy No jesteś the best ! Kupiłam mieszkanie i nie wiem czy wejdę

Nie mówię, że nie możesz wjechać, ale narzekanie na brak pilota w przypadku posiadania ochrony jest nieuzasadnione - powinni (muszą wpuścić) mieszkańca osiedla, który (jak mówisz) wjeżdża na chwilę bez zastawiania miejsca innym i niszczenia trawników 

Re: PILOT DO BRAMY WJAZDOWEJ ;-(
Nie potrzeba kolejnej burzy na ten temat - kilka osób już pisało na forum, że:
- bramy w ciągu dnia będą otwarte;
- każdy będzie mógł otworzyć zamkniętą bramę kodem, tak jak furtkę na chodniku.
Proszę nie martwić się na zapas - pilot to tylko kwestia wygody (i wabik Budimexu), nikt nie zabroni Państwu wjazdu na osiedle. Nie wykluczone też, że będzie można uzyskać pilota u Administratora. Cały poprzedni temat: https://noweczyzyny.com/forum/viewtopic.php?t=1913 - 129 postów. Ja osobiście uważam, że rozsądnym rozwiązaniem byłoby stworzenie strefy zamieszkania i rozdanie wszystkim pilotów.
- bramy w ciągu dnia będą otwarte;
- każdy będzie mógł otworzyć zamkniętą bramę kodem, tak jak furtkę na chodniku.
Proszę nie martwić się na zapas - pilot to tylko kwestia wygody (i wabik Budimexu), nikt nie zabroni Państwu wjazdu na osiedle. Nie wykluczone też, że będzie można uzyskać pilota u Administratora. Cały poprzedni temat: https://noweczyzyny.com/forum/viewtopic.php?t=1913 - 129 postów. Ja osobiście uważam, że rozsądnym rozwiązaniem byłoby stworzenie strefy zamieszkania i rozdanie wszystkim pilotów.
-
Temat już wałkowany z tysiąc razy, więc nie wiem o co te lamenty...
Wjazd na krótki (za/wy)ładunek OK - jak najbardizej każdemu się należy, ale TYLKO w sytuacji, gdy pojawi się Strefa Zamieszkania. To w zasadzie jedyny sposób na sensowne wyegzekwowanie parkowania jedynie w miejscach dozwolonych. Inaczej będziemy mieć niezły parkingowy bangladesz na osiedlu....
Na szczęście klucze/pilot od administratora mogą zostać wydane komu popadnie jedynie po uprzedniej uchwale wspólnoty, więc odrazu uprzedzam, że osobiście wyrażę na to zgodę jedynie przy odpowiednim uznaniu tego, na co wszyscy zgodziliśmy się w aktach notarialnych - braku możliwości parkowania poza miejscami wyznaczonymi.
Wjazd na krótki (za/wy)ładunek OK - jak najbardizej każdemu się należy, ale TYLKO w sytuacji, gdy pojawi się Strefa Zamieszkania. To w zasadzie jedyny sposób na sensowne wyegzekwowanie parkowania jedynie w miejscach dozwolonych. Inaczej będziemy mieć niezły parkingowy bangladesz na osiedlu....
Na szczęście klucze/pilot od administratora mogą zostać wydane komu popadnie jedynie po uprzedniej uchwale wspólnoty, więc odrazu uprzedzam, że osobiście wyrażę na to zgodę jedynie przy odpowiednim uznaniu tego, na co wszyscy zgodziliśmy się w aktach notarialnych - braku możliwości parkowania poza miejscami wyznaczonymi.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2018, 18:45 przez twardowsky, łącznie zmieniany 1 raz.
twardowsky pisze:Temat już wałkowany z tysiąc razy, więc nie wiem o co te lamenty...
(za/wy)ładunek OK, ale TYLKO w sytuacji, gdy pojawi się Strefa Zamieszkania. To w zasadzie jedyny sposób na sensowne wyegzekwowanie parkowania jedynie w miejscach dozwolonych. Inaczej będziemy mieć niezły parkingowy bangladesz na osiedlu....
W porzadku, jednak mam nadzieje ze wszyscy którzy absolutnie nie godzą się na wydanie pilota pozostałym mieszkańcom maja miejsca postojowe pod sama klatka w danym budynku w którym kupili mieszkanie. Jeśli nie to ja wtedy także nie godzę się na ich podjazd pod klatkę nawet na 15 minut w celu rozładunku lub Bóg wie czego. Sprawiedliwość musi być

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”