[Bud. D] Zakaz wjazdu i jego egzekwowanie, identyfikacja mieszkańców - Centralna Park
Re: [Bud. D] Zakaz wjazdu i jego egzekwowanie, identyfikacja mieszkańców - Centralna Park
Dla uściślenia uchwały podjęte na Strefę zamieszkania i na szlaban 

Re: [Bud. D] Zakaz wjazdu i jego egzekwowanie, identyfikacja mieszkańców - Centralna Park
Co da 1 szlaban jak wjazdy już są 2?
Tomasz_S pisze:Co da 1 szlaban jak wjazdy już są 2?
Wdłg mnie wystarczy na drodze pożarowej dać znać zakaz wjazdu " nie dytyczy służb" coś w tym stylu. Jeśli to nie da skutku to identyfikatory i tak będą potrzebne... Albo 2 szlaban...
Ja mam lepszy pomysł dla kolegi Grega i innych opowiadajacych sie za szlabanem: stac na drugim wjezdzie i robic za ciecia. Kupowanie 1 szlabanu przy 2 wjazdach, jak juz zauwazono, to wyrzucanie pieniedzy w bloto niczym kupowanie drzwi dla zwiekszenia bezpieczenstwa, ale pozostawianie ich otwartych 24h na dobe.
Argument o postawieniu znaku rownie kretynski. Nie mozna go bylo sprobowac najpierw postawic zamiast szlabanu? Brak slow.
Argument o postawieniu znaku rownie kretynski. Nie mozna go bylo sprobowac najpierw postawic zamiast szlabanu? Brak slow.
A byliście na zebraniu i słuchaliście, jakie są opcje na ten drugi wjazd? Jeśli nie, to może trzeba się wybrać na najbliższe, a dopiero potem się udzielać 

Annarem pisze:A byliście na zebraniu i słuchaliście, jakie są opcje na ten drugi wjazd? Jeśli nie, to może trzeba się wybrać na najbliższe, a dopiero potem się udzielać
Podziel się z nami wiedzą.
Annarem pisze:A byliście na zebraniu i słuchaliście, jakie są opcje na ten drugi wjazd? Jeśli nie, to może trzeba się wybrać na najbliższe, a dopiero potem się udzielać
A się pytamy bo nie byliśmy bo... nie mamy takiej możliwości... bo jesteśmy z innego bloku... ale nas też to dotyczy... wiec zamiast 'cfaniakować' można opisać co i jak - tak trudno?
Jak zadecydujecie o montażu 1 szlabanu to się pytam po co? zakaz wjazdu i co? będzie tam partol stał albo ktoś będzie nagrywał filmiki i podpierdzielał? Jestem za szlabanami aby nikt niepożądany się na osiedle nie wbijał ale odpowiedzcie na pytanie - możliwe że już o tym na zebraniu dyskutowaliście:
- co jak ktoś znajomy będzie chciał wjechać? podejrzewam że nawet jak będzie na kod otwierana to co wszystkim będziecie podawać kod na lewo i prawo od kurierów po np taksówkarzy (tak założę się że i tacy się znajdą)?
to trzeba przemyśleć stąd też zapytałem i jak do tej pory nikt nie odpisał tylko jakieś głupie komenty lecą...
i proponuje może przenieść temat do głównego forum bo dotyczy wszystkich - co admini na to?
Tomasz_S pisze:Annarem pisze:A byliście na zebraniu i słuchaliście, jakie są opcje na ten drugi wjazd? Jeśli nie, to może trzeba się wybrać na najbliższe, a dopiero potem się udzielać
A się pytamy bo nie byliśmy bo... nie mamy takiej możliwości... bo jesteśmy z innego bloku... ale nas też to dotyczy... wiec zamiast 'cfaniakować' można opisać co i jak - tak trudno?
Jak zadecydujecie o montażu 1 szlabanu to się pytam po co? zakaz wjazdu i co? będzie tam partol stał albo ktoś będzie nagrywał filmiki i podpierdzielał? Jestem za szlabanami aby nikt niepożądany się na osiedle nie wbijał ale odpowiedzcie na pytanie - możliwe że już o tym na zebraniu dyskutowaliście:
- co jak ktoś znajomy będzie chciał wjechać? podejrzewam że nawet jak będzie na kod otwierana to co wszystkim będziecie podawać kod na lewo i prawo od kurierów po np taksówkarzy (tak założę się że i tacy się znajdą)?
to trzeba przemyśleć stąd też zapytałem i jak do tej pory nikt nie odpisał tylko jakieś głupie komenty lecą...
i proponuje może przenieść temat do głównego forum bo dotyczy wszystkich - co admini na to?
Szlaban będzie z pilotami, modułem gsm, żeby można było telefonem otwierać oraz jakiś moduł, że szlaban otwiera się na dźwięk syren karetek itp. Odnośnie drugiego wjazdu, była mowa o najtańszym, ręcznym szlabanie, który w razie czego straż staranuje bez problemu, gumowych słupkach albo kamiennych donicach, z tego co pamiętam.
Według mnie mogliście się wstrzymać, ponieważ lada dzień odbierzemy mieszkania w bud E....
-
Ja nie czaję co tu się dzieje... Wstrzymać się że szlabanami bo odbiory ? A co to komu przeszkadza? Czy naciśnięcie pilota aby otworzyć szlaban to jest naprawdę aż tak trudne nawet podczas wprowadzania ? Proponuję w niedługo oddawanym bloku pościągać wszystkie drzwi bo stanowią problem w przeprowadzce...
Większy problem mielibyście gdyby podludzie z Expo.zajeli wam wszystkie miejsca parkingowe. To wtedy byście śpiewali cienkim głosem,że nie.macie gdzie stanąć...
Większy problem mielibyście gdyby podludzie z Expo.zajeli wam wszystkie miejsca parkingowe. To wtedy byście śpiewali cienkim głosem,że nie.macie gdzie stanąć...
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”