Kultura sąsiedzka / odnoszenie się do innych mieszkańców bloku - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Tes

Re: Kultura sąsiedzka / odnoszenie się do innych mieszkańców bloku - Orlińskiego 1

Postautor: Tes » 08 mar 2018, 21:37

Hej,
chyba to będzie dobry wątek do poruszenia tego tematu, a chodzi mi o czas remontów i głośnych prac. Ja rozumiem, że każdy chce się szybko wprowadzić ale duża cześć osób już jednak mieszka w naszym bloku i może remontujący mogliby to wziąć pod uwagę i zastosować się do pewnych zasad. Na dole jest wywieszona kartka o tym żeby głośne prace wykonywać do godziny 20, a dzisiaj znowu u nas w klatce E wiercenie po 20. Ja tu już mieszkam od pierwszego grudnia i to już jest naprawdę męczące jak się wraca po całym dniu w pracy i słyszy takie hałasy. Dodatkowo chyba jeszcze nie było niedzieli oprócz świątecznej żeby ktoś nie wiercił. Może osoby, które jeszcze remontują mogłyby zrezygnować z prowadzenia głośnych prac w niedzielę i zastosować się do ogłoszenia żeby nie robić też tego po 20:00? Mój remont nie był jakoś w ekspresowym tempie przeprowadzany, miałam jednoosobową ekipę czasami z pomocnikiem i zajęło to dwa miesiące ale mój wykonawca nie pracował w weekendy i stąd wiem, że da się to ogarnąć w tygodniu.
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tym postem i że uda się jednak coś zmienić w tej kwestii ;)

czekamy 2017

Re: Kultura sąsiedzka / odnoszenie się do innych mieszkańców bloku - Orlińskiego 1

Postautor: czekamy 2017 » 12 mar 2018, 20:36

Trochę z innej beczki.
W klatce B (strona z widokiem na osiedle) z niedzieli na poniedziałek ktoś z wysokich pięter zamiast załatwiać swoje potrzeby w toalecie zostawił na moim balkonie niespodziankę w formie przeglądu co jadł w niedziele.
Super odsłania się okna i widzi "przegląd imprezy" sąsiada. Pierwszy raz miał miejsce taki incydent, trochę nas już mieszka w pionie ale takiego bydła to jeszcze nie było.

Jak już dowiem się który to sąsiad, nie panujący nad swoimi odruchami lub nie potrafi zapanować nad ludźmi z którymi przebywa, gwarantuję że spotka go nie mniej przyjemna niespodzianka-a to tylko kwestia czasu.

Podejrzani sąsiedzi powyżej 9piętra więc lepiej jeśli sąsiad pokaże że ma jaja i sam przeprosi za takie niespodzianki :!: :!: :!: :!: :!: :!:

_damian

Postautor: _damian » 18 mar 2018, 12:17

Cześć, proszę palących sąsiadów z wyższych pięter w klatce E o zorganizowanie sobie popielniczek. Mam dość zbierania petów z balkonu. Co więcej coraz częściej sprzątam opakowania z papierosów.

kasiekk

Postautor: kasiekk » 18 mar 2018, 14:21

Cześć, proszę palących sąsiadów z wyższych pięter w klatce E o zorganizowanie sobie popielniczek. Mam dość zbierania petów z balkonu. Co więcej coraz częściej sprzątam opakowania z papierosów.

Przyłączam się do prośby. Chociaż myślę, że to nie sąsiedzi tylko ich ekipy wykończeniowe wyrzucają pety. Widzę codziennie jak to wygląda w bloku naprzeciwko.

Dodatkowo proszę o nie zostawianie chleba w pomieszczeniu z koszami na śmieci! I tak nikt go nie zabiera, a w ten sposób tylko szczurów możemy się dorobić.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”