Park to świetny pomysł bez względu na to w którym miejscu, służył będzie wszystkim.
Parking ma służyć tylko jak to określiłes słoikom, więc zdecydowanie nie.
Najpierw podatki płaćcie tutaj potem decydujcie.
Rozumiem że tym (hurr durr) podsumowujesz dewastacje jakich się dopuszczacie. Czy to taki nowy projekt obywatelski pt. "zapsuć bo nie moje"
BO2018: Budowa parkingu przy ul. Stella-Sawickiego przy osiedlu
Re: BO2018: Budowa parkingu przy ul. Stella-Sawickiego przy osiedlu
Park to świetny pomysł bez względu na to w którym miejscu, służył będzie wszystkim.
Parking ma służyć tylko jak to określiłes słoikom, więc zdecydowanie nie.
Najpierw podatki płaćcie tutaj potem decydujcie.
Ależ taki parking miałby służyć właśnie wszystkim. Także mieszkańcom np. Dywizjonu. Tym bardziej, że w zasadzie przylegałby do ogólnodostępnego parkingu, znajdującego się zaraz obok. Gdy całe to ogromne osiedle zapełni się ludźmi - ogólnodostępnych miejsc dla wszystkich okolicznych inwestycji po prostu braknie. O potencjalnych gościach nie mówiąc.
Teraz jest tam beton, w odległym zamierzeniu władz miasta miałby tam być beton. Wiec skoro tak, to może niech to będzie beton, który ułatwi życie nam wszystkim?

Nie odpowiedziałeś, więc pytam ponownie.
Czy to o czym piszesz daje wam prawo do niszczenia czyjejś własności ?
Na dywizjonu 303 jest wystarczająca ilość parkingów.
Nie odpowiedziałeś, więc pytam ponownie.
Nie niszczę niczyjej własności, więc źle kierujesz pytanie.
Oczywiście nie popieram niszczenia niczyjej własności - niezależnie od tego czy aktu takiego dokonuje półgłówek z Dywizjonu, czy półgłówek z Avii. Z resztą skoro już jesteś na forum, to zapewne wiesz, że w całej masie tematów mieszkańcy usiłują walczyć z "dewastacją okolicy" jak tylko mogą.
Myślę, że z czasem może się to zmienić, gdy tylko nowe osiedle zapełni się mieszkańcami i samochody rozleją się po ogólnodostępnych miejscach postojowych innych osiedli. No, ale zawsze można trzymać kciuki, że do tego nie dojdzie, bo inaczej znowu będzie "hurr durr".

-
Adrianna pisze:Yhy i wszyscy przybysze płacą podatki w Krakowie, aut nie przerejestrowali bo po co płacić uczciwie ubezpieczenie wg tutejszych stawek jak lepiej w pierdzichowie bo taniej.
A co ma jedno do drugiego???

Adrianna pisze:Żeby płacić podatek w danym miejscu to musisz być w nim ZAMELDOWANY.
Nieprawda. Podatek płaci się tam, gdzie się mieszka. Meldunek to całkowicie osobna kwestia.
Adrianna pisze:Jak się już przemeldujesz to masz 30 dni na przerejestrowanie samochodu.
I znowu nieprawda... Sytuacja analogiczna do podatków. Jedno z drugim nijak niezwiązane.
Jak już przedmówcy wspomnieli, zamiast bić pianę na forum (i co gorsza pisać takie bzdety jak powyżej), polecam ruszyć cztery litery i zrobić coś dla swojej społeczności lokalnej. Samo nic nie przyjdzie
I sprowadzamy się do tego że trzeba zrobić parking bo mieszkańcy nowych inwestycji i tak zabiorą miejsca parkingowe mieszkańcom dywizjonu, a chodnik i ścieżka rowerowa niszczą się same bo Fedaykin tego nie robi.
Kolego twardowski masz rację co do płacenia podatku w miejscu zamieszkania(wyraziłem się nieprecyzyjnie i mój błąd wynikał tylko z niewłaściwego zwrotu zaś sens pozostaje bez zmiany), ja zaś mam racje co do obowiązku przerejestrowania samochodu. Zmiana miejsca zamieszkania = 30 dniowy termin na przerejestrowanie. Zmiana miejsca zamieszkania = zmiana zameldowania. W 2018 nadal pozostaje w mocy obowiązek meldunkowy
Stawki oc są niższe w mniejszych aglomeracjach jest to związane z ryzykiem obliczanym w przedziwny sposób przez ubezpieczycieli. Czasy gdy wyznacznikiem ceny OC była tylko pojemnośc dawno i bezpowrotnie minęły.
Robię coś dla tej społeczności od 40 lat i nie potrzebuję by pouczał mnie ktoś kto nie zrobił jeszcze niczego oprócz balablania na forum
Kolego twardowski masz rację co do płacenia podatku w miejscu zamieszkania(wyraziłem się nieprecyzyjnie i mój błąd wynikał tylko z niewłaściwego zwrotu zaś sens pozostaje bez zmiany), ja zaś mam racje co do obowiązku przerejestrowania samochodu. Zmiana miejsca zamieszkania = 30 dniowy termin na przerejestrowanie. Zmiana miejsca zamieszkania = zmiana zameldowania. W 2018 nadal pozostaje w mocy obowiązek meldunkowy
Stawki oc są niższe w mniejszych aglomeracjach jest to związane z ryzykiem obliczanym w przedziwny sposób przez ubezpieczycieli. Czasy gdy wyznacznikiem ceny OC była tylko pojemnośc dawno i bezpowrotnie minęły.
Robię coś dla tej społeczności od 40 lat i nie potrzebuję by pouczał mnie ktoś kto nie zrobił jeszcze niczego oprócz balablania na forum
Ostatnio zmieniony 26 mar 2018, 23:37 przez Adrianna, łącznie zmieniany 1 raz.
Adrianna pisze:Na dywizjonu 303 jest wystarczająca ilość parkingów.
To w jakim celu prezes SM Czyżyny kilkukrotnie zwracał się do prezydenta Krakowa z prośbą o wydzierżawienie miejsc parkingowych przy ul. Włodarczyka?
Pewnie po to żeby mogli tam parkowac wyłącznie członkowie spółdzielni. Zapytaj prezesa, sam najlepiej odpowie, ja mogę tylko zgadywać.
Pewnie nie chce żeby działy się tam takie cyrki jak na orlińskiego na przykład gdzie jeden sąsiad drugiemu urywa lusterka w samochodzie bo zajmuje(prawidłowo) miejsce parkingowe przez tydzień.
Pewnie nie chce żeby działy się tam takie cyrki jak na orlińskiego na przykład gdzie jeden sąsiad drugiemu urywa lusterka w samochodzie bo zajmuje(prawidłowo) miejsce parkingowe przez tydzień.
I sprowadzamy się do tego że trzeba zrobić parking bo mieszkańcy nowych inwestycji i tak zabiorą miejsca parkingowe mieszkańcom dywizjonu ...
1) Nic nie "trzeba", to tylko propozycja do BO. Może wygrają inne projekty? Jak już pisałem - nie widzę minusów tego pomysłu, bo wybór docelowo jest i tak między betonem, a betonem. Park będzie dla wszystkich, przecież parking również będzie.
2) Mieszkańcy nowych inwestycji mają do ogólnodostępnych miejsc postojowych takie samo prawo jak mieszkańcy Dywizjonu. Niezależnie od tego czy Ci się to podoba, czy nie.
... a chodnik i ścieżka rowerowa niszczą się same bo Fedaykin tego nie robi.
Nie, nie same. Ktoś je niszczy. Może inni mieszkańcy Krakowa, pracujący dla Budimexu? Może ekipy remontowe? Może mieszkańcy nowych osiedli? A może i mieszkańcy Dywizjonu, dla których zabrakło miejsc ogólnodostępnych przy Włodarczyka?

No i brawo, rób coś dalej. Trzymam kciuki. Byle nie "hurr, durr" ... bo narazie to (niestety) wylałaś tylko żale na forum i pouczasz innych może nie do końca "potrzebujących".

Projekt mi się podoba. Jeśli przejdzie - na pewno będę głosował za ... i to mimo, iż posiadam już swoje miejsce postojowe. Przeciwnikom tego projektu życzę równie udanych, albo i lepszych projektów konkurencyjnych (korzyść dla nas wszystkich). Z mojej strony EoT.

2) Mieszkańcy nowych inwestycji mają do ogólnodostępnych miejsc postojowych takie samo prawo jak mieszkańcy Dywizjonu. Niezależnie od tego czy Ci się to podoba, czy nie.
Niby dlaczego miałoby mi się nie podobać, są miejsca ogólnodostępne, sa miejsca przeznaczone dla mieszkańców konkretnych bloków i miejsca dla członków spółdzielni. Więc prosze nie zajmować miejsc przeznaczonych dla kogoś innego czy się wam to podoba, czy nie.
Parking o który tyle zamieszania jest zajmowany głównie przez nowych mieszkańców którzy zdecydowali się zakupić mieszkanie wiedząc że będą tam wielkie problemy z parkowaniem. Teraz efekt jest taki że nie dość że nie potraficie uszanować siebie i swojej własności nawzajem to na dodatek niszczycie własnośc innych. Oczekujesz że ktoś was za to polubi, pomoże w czymś. Masz poczucie humoru.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”