Wg informacji jaką uzyskalam w biurze BX termin realizacji to termin zakończenia budowy. Później nastepują odbiory techniczne, pozwolenia na uzytkowania itp. ( to potrwa pewnie 2-3 miesiące- taki termin sobie zakładają), nastepnie przystępują do odbiorów mieszkań przez lokatorów. Na to ( w przypadku mojego bloku, nie jest to O1) przeznaczone mają 3 miesiące, ponieważ tu cytat Pani z działu sprzedaży" W jeden dzień takich odbiorów indywidualnych może być co najwyżej kilkanaście". Tu bedzie obowiązywała "kolejka" i zależy kiedy się załapiesz. Po odbiorach bedą akty notarialne, na które również mają przeznaczone 2 miesiące i znowu pytanie kiedy sie załapiesz

Na przykładzie mojego bloku: termin zakończenia październik 2016, do końca roku ich odbiory budowlane, do 31 marca 2017 odbiory indywidualne a do 31 maja akty notarialne. Wiadomo, że są to maksymalnie długie okresy, w ten sposób deweloper się zabezpiecza, daty te są ostateczne, kiedy ostatnia osoba/mieszkanie zostanie odebrane/podpisany akt. Nie każdemu zależy poprostu, aby mieszkanie odbierać "od razu" po zakończeniu budowy

Ja akurat bedę "nalegać" aby stało się to jak najszybciej