Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
jasiek

Re: Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1

Postautor: jasiek » 12 cze 2015, 10:14

No tak, placi sie odsetki przez caly okres budowy. Budimex podaje najpóźniejszą możliwą datę oddania bo sie zabezpiecza na zaś, ale ja tez jestem ciekawa jak to będzie bo termin realizacji u nich to chyba znaczy tylko termin ukończenia budowy a nie, ze dostaniesz to mieszkanie. Nie wiem właśnie jak jest z tym blokiem na Avii, który będą oddawać niedlugo. Nie ma nikt informacji na temat tego kiedy oddają a co bylo w umowie? To rzuciłoby jakies swiatlo :) nie ma tu na forum nikogo, kto kupil tam mieszkanie? :D

usia

Postautor: usia » 12 cze 2015, 11:09

Wg informacji jaką uzyskalam w biurze BX termin realizacji to termin zakończenia budowy. Później nastepują odbiory techniczne, pozwolenia na uzytkowania itp. ( to potrwa pewnie 2-3 miesiące- taki termin sobie zakładają), nastepnie przystępują do odbiorów mieszkań przez lokatorów. Na to ( w przypadku mojego bloku, nie jest to O1) przeznaczone mają 3 miesiące, ponieważ tu cytat Pani z działu sprzedaży" W jeden dzień takich odbiorów indywidualnych może być co najwyżej kilkanaście". Tu bedzie obowiązywała "kolejka" i zależy kiedy się załapiesz. Po odbiorach bedą akty notarialne, na które również mają przeznaczone 2 miesiące i znowu pytanie kiedy sie załapiesz :) Na przykładzie mojego bloku: termin zakończenia październik 2016, do końca roku ich odbiory budowlane, do 31 marca 2017 odbiory indywidualne a do 31 maja akty notarialne. Wiadomo, że są to maksymalnie długie okresy, w ten sposób deweloper się zabezpiecza, daty te są ostateczne, kiedy ostatnia osoba/mieszkanie zostanie odebrane/podpisany akt. Nie każdemu zależy poprostu, aby mieszkanie odbierać "od razu" po zakończeniu budowy :) Ja akurat bedę "nalegać" aby stało się to jak najszybciej :)

jasiek

Postautor: jasiek » 12 cze 2015, 11:24

Usia mi kiedys w biurze nasz opiekun to samo powiedzial, tylko jestem ciekawa jak to wygląda w rzeczywistości czyli ile to na prawdę trwa co mozna by bylo zweryfikować ewentualnie na podstawie tego ukończonego bloku i porównać jakie maja terminy w umowie a jak to sprawnie (lub nie) przebiega. Bo odbiory podobno tez nie są po kolei tak jak numery mieszkań tylko o tym moze zadecydować przypadek, jakies niedociągnięcie lub konieczność poprawy czegoś i wtedy po usunięciu usterki znów jest odbiór.. Pożyjemy, zobaczymy.

keniger

Postautor: keniger » 12 cze 2015, 11:37

jasiek ja wiem o tym , piszac o kluczach posłuzylem sie troche skrótem myslowym.

usia

Postautor: usia » 12 cze 2015, 12:22

Mam nadzieje ze im też będzie zalezało na jak najszybszym oddaniu ludkom mieszkań ;)

Nowy

Postautor: Nowy » 14 cze 2015, 0:10

A tu jeszcze trochę stanu aktualnego :) Chyba idzie nieźle ostatnio.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

wojtekf

Postautor: wojtekf » 14 cze 2015, 17:39

To ja też dorzuce coś od siebie ;)

Obrazek
Obrazek

gucio

Postautor: gucio » 16 cze 2015, 23:58

Czemu na stronie Budimexu pokazaly sie zdjecia do kazdego budynku z 2 Czerwca a Naszego nic nie dodali ?
Halo , halo biuro Prasowe :-) :o

biuro prasowe

Postautor: biuro prasowe » 17 cze 2015, 12:45

gucio pisze:Czemu na stronie Budimexu pokazaly sie zdjecia do kazdego budynku z 2 Czerwca a Naszego nic nie dodali ?
Halo , halo biuro Prasowe :-) :o

Zdjęcia już są na stronie: http://www.budimex-nieruchomosci.pl/kra ... iedle.html

gucio

Postautor: gucio » 17 cze 2015, 19:01

Dziękuję :-) ale dodam że postęp prac jest dramatyczno-tragiczny :-)

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”