Nie wiem czy ktoś z Was zwrócił uwagę ale ostatnio brama wjazdowa na osiedle (od strony żabki) była zamknięta a dziś na klatce natknąłem się na ogłoszenie ze piloty do bramy są dostępne u ochrony lecz uwaga...tylko dla mieszkańców którzy wykupili miejsca w hali garażowej lub zewnętrzne miejsca postojowe.
Nie uważam żeby było to sprawiedliwe rozwiązanie (tak jestem jednym z mieszkańców którzy nie wykupili takowego miejsca). Co o tym sądzicie ?
Piloty do bramy wjazdowej na osiedle tylko dla właścicieli miejsc postojowych - Avia 3
Re: Piloty do bramy wjazdowej na osiedle tylko dla właścicieli miejsc postojowych - Avia 3
Skoro nie ma wykupionego miejsca ani w garazu ani na podjezdzie to po co pilot ?
Na AVI nie ma ogolnodostepnych miejsc a chodniki nie maja szerokosci powyzej 2m zeby bylo mozna na nich parkowac a w dodatku wszystkie drogi sa pozarowe wiec .....
Jezeli bedzie ktos chcial podjechac pod klatke i cos wyladowac ,wyciagnac to wystarczy poprosic portiera i bez problemu otworzy jednorazowo.
Od 6.00 do 22.00 i tak jest otarte wiec nie sądze zeby ktos nagminnie i codziennie miedzy 22.00 a 6.00 rano podwozil pod klatke ...a nawet jakby to jest od tego portier za grube pienaidze
Na AVI nie ma ogolnodostepnych miejsc a chodniki nie maja szerokosci powyzej 2m zeby bylo mozna na nich parkowac a w dodatku wszystkie drogi sa pozarowe wiec .....
Jezeli bedzie ktos chcial podjechac pod klatke i cos wyladowac ,wyciagnac to wystarczy poprosic portiera i bez problemu otworzy jednorazowo.
Od 6.00 do 22.00 i tak jest otarte wiec nie sądze zeby ktos nagminnie i codziennie miedzy 22.00 a 6.00 rano podwozil pod klatke ...a nawet jakby to jest od tego portier za grube pienaidze

Re: Piloty do bramy wjazdowej na osiedle tylko dla właścicieli miejsc postojowych - Avia 3
Tu odbyła się już cała, długa dyskusja, o tym dla kogo piloty do bramy wjazdowej na osiedle, czy tylko dla mieszkańców posiadających miejsce postojowe naziemne lub w garażu podziemnym, czy może jednak dla wszystkich
Dużo różnych argumentów w niej padło.

skyscrap:
Dzięki za informację, temat rzeczywiście dosyć drażliwy, ale wg mnie droga osiedlowa powinna służyć wszystkim mieszkańcom. Wjazd na osiedle nie jest równoznaczny z tym że zaparkuję w niedozwolonym miejscu lub będę utrudniał poruszanie się sąsiadom.
Btw, orientujesz się może jaki status mają miejsca ze znakiem osoby niepełnosprawnej na których nie ma blokady ? przed naszym blokiem jest ich 8-9 oraz kolejne 10 z tyłu niego ?
gucio:
Z tego co widzę nie jesteś mieszkańcem Avii a udzielasz się na każdy temat.
Odpowiem Ci równie sarkastycznie jak Ty mi - skoro wg Ciebie ochrona może otwierać osobom, które nie mają wykupionego miejsca parkingowego a chcą jedynie wypakować zakupy, wysadzić żonę z dzieckiem pod klatką lub podwieźć niepełnosprawną osobę to po co w ogóle nam potrzebne piloty. Przecież równie dobrze ochroniarz może otwierać pozostałym osobom które chcą wjechać do hali garażowej bądź zaparkować na swoim miejscu ?
Dzięki za informację, temat rzeczywiście dosyć drażliwy, ale wg mnie droga osiedlowa powinna służyć wszystkim mieszkańcom. Wjazd na osiedle nie jest równoznaczny z tym że zaparkuję w niedozwolonym miejscu lub będę utrudniał poruszanie się sąsiadom.
Btw, orientujesz się może jaki status mają miejsca ze znakiem osoby niepełnosprawnej na których nie ma blokady ? przed naszym blokiem jest ich 8-9 oraz kolejne 10 z tyłu niego ?
gucio:
Odpowiem Ci równie sarkastycznie jak Ty mi - skoro wg Ciebie ochrona może otwierać osobom, które nie mają wykupionego miejsca parkingowego a chcą jedynie wypakować zakupy, wysadzić żonę z dzieckiem pod klatką lub podwieźć niepełnosprawną osobę to po co w ogóle nam potrzebne piloty. Przecież równie dobrze ochroniarz może otwierać pozostałym osobom które chcą wjechać do hali garażowej bądź zaparkować na swoim miejscu ?
sk203 pisze:skyscrap:
gucio:
od tego jest forum , udzielac sie TRZA...

nie ma z mojej strony zadnych zlosliwosci ....
gucio:
Odpowiem Ci równie sarkastycznie jak Ty mi - skoro wg Ciebie ochrona może otwierać osobom, które nie mają wykupionego miejsca parkingowego a chcą jedynie wypakować zakupy, wysadzić żonę z dzieckiem pod klatką lub podwieźć niepełnosprawną osobę to po co w ogóle nam potrzebne piloty. Przecież równie dobrze ochroniarz może otwierać pozostałym osobom które chcą wjechać do hali garażowej bądź zaparkować na swoim miejscu ?[/quote]
odpowiem Ci ale nie sarkastycznie( bo chyba nie wiesz co to jest sarkazm ) bo nie po to jest to forum zeby wyladowywac swoje flustracje bo od tego sa specjalisci ..
Napisalem ze wyjatkowych sytuacjach a nie bez przerwy , zadaniem jednym z wielu jest wlasnie pilnowanie kto wjezdza na osiedle jezeli bedziesz te "incydenty" czesto robil pod klatkę to napewno sobie Ciebie zapamieta a piloty sa po to zeby nie generowac niepotrzebnego ruchu i zamieszania na uliczkach osiedlowych bo po co ? jak nie masz tam miejsca to po co wjezdzac ? zwiedzac osiedle ? ( tu jest sarkazm
) mozesz to zrobic na rowerze lub pieszo ...
Mysle ze juz sie wywnętrzniłem i nie myslisz o mnie zle ..
Odpowiem Ci równie sarkastycznie jak Ty mi - skoro wg Ciebie ochrona może otwierać osobom, które nie mają wykupionego miejsca parkingowego a chcą jedynie wypakować zakupy, wysadzić żonę z dzieckiem pod klatką lub podwieźć niepełnosprawną osobę to po co w ogóle nam potrzebne piloty. Przecież równie dobrze ochroniarz może otwierać pozostałym osobom które chcą wjechać do hali garażowej bądź zaparkować na swoim miejscu ?[/quote]
odpowiem Ci ale nie sarkastycznie( bo chyba nie wiesz co to jest sarkazm ) bo nie po to jest to forum zeby wyladowywac swoje flustracje bo od tego sa specjalisci ..
Napisalem ze wyjatkowych sytuacjach a nie bez przerwy , zadaniem jednym z wielu jest wlasnie pilnowanie kto wjezdza na osiedle jezeli bedziesz te "incydenty" czesto robil pod klatkę to napewno sobie Ciebie zapamieta a piloty sa po to zeby nie generowac niepotrzebnego ruchu i zamieszania na uliczkach osiedlowych bo po co ? jak nie masz tam miejsca to po co wjezdzac ? zwiedzac osiedle ? ( tu jest sarkazm

Mysle ze juz sie wywnętrzniłem i nie myslisz o mnie zle ..

pilot do bramy do szczęścia nie jest mi potrzebny, ale wypiszę powody dla których uważam, że powinienem go dostać (mimo, iż nie posiadam miejsca zewnętrznego/wewnętrznego)
- płacę za utrzymanie drogi, odśnieżanie itp
- płacę za konserwację i naprawę bramy wjazdowej
- jestem mieszkańcem osiedla na równych prawach z osobami, które mają miejsca postojowe/miejsca w garażu
- płacę za utrzymanie drogi, odśnieżanie itp
- płacę za konserwację i naprawę bramy wjazdowej
- jestem mieszkańcem osiedla na równych prawach z osobami, które mają miejsca postojowe/miejsca w garażu
Skandal. To jest również moja własność.
-
Deweloper przy sprzedaży mieszkań uprzedzał komu będą wydane piloty więc nie wiem czemu teraz kogoś to dziwi że nie dostanie, inna kwestia że zgodnie z prawem każdemu pilot się należy bo tak jak ktoś wyżej napisał każdy ma prawo dostępu do drogi osiedlowej czy kupił miejsce czy nie i retoryka sądu najwyższego w tej kwestii jest jednoznaczna. Ale tak jak ktoś napisał że jak wjeżdża na osiedle nie mając miejsca wcale nie musi parkować nieprawidłowo jest zwykła bzdura bo tam można parkować tylko na miejscach kupionych reszta to drogi p.poz. chodniki i pasy zieleni czyli miejsca nie przeznaczone do parkowania. Status miejsc dla inwalidów jest taki jak widać każdy z nich korzystać, ludzie którzy je kupili w większości dostali w używanie inne miejsca na czas wyjaśnienia sprawy w nadzorze budowlanym który nakazał demontaż blokad bo zgodnie z przepisami miejsca te powinny być tylko dla inwalidów a dla kogo są każdy widzi...ja mam umowę na jedno z tych miejsc i sobie tylko patrzę jak wszyscy na nim parkują ;P
@Milkaczoko: Zgodnie z literą prawa każdy najemca ma prawo wjazdu i basta. Pogódź się.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”