Witam
Jestem właścicielem mieszkania nr 33 chcę otworzyć w mieszkaniu Gabinet Kosmetyczny i wymaga to Państwa zgody bardzo bym prosił jeżeli by Państwo nie mieli nic przeciwko temu o podpisanie i odesłanie uchwały do administratora.
Z góry dziękuję pozdrawiam Kamil
Uchwała w sprawie zmiany przeznaczenia mieszkania nr 33 na lokal uslugowy - Orlińskiego 1
Re: Uchwała w sprawie zmiany przeznaczenia mieszkania nr 33 na lokal uslugowy - Orlińskiego 1
Panie Kamilu jakie są plusy i minusy tego całego gabinetu kosmetycznego i dlaczego nie chce Pan wynająć lokali usługowych na dole budynku?
klienci będa generowali dodatkowe koszty w budynku i kto będzie chciał płacić za nich ?
klienci będa generowali dodatkowe koszty w budynku i kto będzie chciał płacić za nich ?

Re: Uchwała w sprawie zmiany przeznaczenia mieszkania nr 33 na lokal uslugowy - Orlińskiego 1
Dla usług przygotowane są pomieszczenia na parterze, a wyżej pomieszczenia mieszkalne. Zmyślą o tym każdy z nas(jak widać prawie) kupował lokal.
Proszę nie zamieniać naszego bloku w galerię handlową.
Lokali usługowych proporcjonalnie do mieszkań jest bardzo mało i dlatego pytam Państwa o zgodę, taki Gabinet nie jest uciążliwa działalnością. Ja chcę to zrobić legalnie i uczciwie z tego co wiem to już parę działalności jest już otwartych na różnych piętrach i nikt nas o zgodę nie pytał! Ja będę płacił dodatkowe podatki ze względu prowadzenia usługi. W każdym mieszkaniu będzie napewno kobieta to też duży plus dla mieszkańców że na miejscu będzie taki Gabinet a i Panowie korzystają . To jest pierwsze piętro wejście bezpośrednio z klatki schodowej wydaje mi się że dla nikogo to nie będzie problemem.
Bardzo proszę o oddanie głosu na tak lub nie.
Można elektronicznie na portalu TuMieszkamy.
Zdrowych Wesolych Świat dla Wszystkich mieszkańców
pozdrawiam Kamil
Bardzo proszę o oddanie głosu na tak lub nie.
Można elektronicznie na portalu TuMieszkamy.
Zdrowych Wesolych Świat dla Wszystkich mieszkańców

Adam pisze:Dla usług przygotowane są pomieszczenia na parterze, a wyżej pomieszczenia mieszkalne. Zmyślą o tym każdy z nas(jak widać prawie) kupował lokal.
Jestem podobnego zdania, pomimo że jestem z innej klatki to stawiając się na miejscu sąsiadów np. z tego piętra, nie chciałbym żeby po moim piętrze kręciły się obce osoby.
Co do osób które już takie działalności "nielegalnie" otworzyły to pewnie sprawa zostanie poruszona na następnym zebraniu.
To tak samo by można było powiedzieć że ktoś ma gości w odwiedziny na mieszkaniu i że obce osoby chodzą po kladce :/jak tylko proszę o oddanie głosu można elektronicznie na TuMieszkamy pozdrawiam
Goście raczej nie są z taką częstotliwością jak klienci
Tak jak Kamil12 wspomniał - po klatkach i tak kręcą się już sąsiedzi, oraz bliżsi lub dalsi znajomi mieszkańców. Z kolei kamil słusznie zauważył, że częstotliwość odwiedzin gości jednak jest mniejsza niż odwiedzin klientów. Osobiście nie miałbym nic przeciwko tego typu działalnościom w budynku, pod warunkiem że "lokale usługowe" tego typu zostaną objęte inną, wyższą stawką na fundusz remontowy.
W każdym razie brawa dla Kamil12, że załatwić chce sprawę w pełni legalnie i oficjalnie.
Z oddaniem głosu wstrzymam się do najbliższego zebrania wspólnoty.
W każdym razie brawa dla Kamil12, że załatwić chce sprawę w pełni legalnie i oficjalnie.
Z oddaniem głosu wstrzymam się do najbliższego zebrania wspólnoty.
-
Ja jestem na tak
żona się cieszy ze jak powstanie Gabinet będzie miała na miejscu kosmetyczke nie będzie tracić czasu na dojazdy

-
Ja jestem na tak
żona się cieszy ze jak powstanie Gabinet będzie miała na miejscu kosmetyczke nie będzie tracić czasu na dojazdy

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”