Budowa kolejnych pięter w bloku Orlińskiego 6
Re: Budowa kolejnych pięter w bloku Orlińskiego 6
Dzięki @morth za relację
Jakoś ostatnio nie miałem okazji wybrać się w tamtą okolicę, żeby zobaczyć postępy prac. Dobrze, że czasem tam wpadniesz i wrzucisz nowe foty
Nie wiem czy są tam opóźnienia, ale postępy na tej budowie jednak widać gołym okiem. Jak byłem tam ostatnio (a nie było to tak dawno), to znacznie mniej było zrobione na tej inwestycji.
Feelip pisze:Yankes pisze:no właśnie wg. harmonogramu w umowie powinno być 50 %
i po zdjęciach widać że jest 50 % wiec spokojnie
Nie jest,co wchodzi we wspomniane 50% znajdziesz w prospekcie informacyjnym:Wykonanie ścian i słupów żelbetowych 2-4 kondygnacji budynków
Wykonanie ścian konstrukcyjnych murowanych 2-4 kondygnacji budynków
Wykonanie płyty stropowej żelbetowej nad 2, 3 i 4 kondygnacją budynków
Wykonanie murowanych ścian działowych i osłonowych 1 kondygnacji budynków (bez zamurowania szachtów instalacyjnych)
ścian konstrukcyjnych murowanych nie zauważyłem..
a no tak
pomyliły mi się pietra
wiec Chłopaki w Budimexu RUCHY !
Ścian konstrukcyjnych murowanych nie widać bo są(o ile wogóle takowe były) już zasłonięte ścianami zewnętrznymi, a aktualnie budowane jest 4 piętro czyli 5 kondygnacja, czyli możecie spać spokojnie 
Gdyby nie było wykonanych ścian konstrukcyjnych na 4 kondygnacji to nie zaczeli by stawiać 5
Gdyby nie było wykonanych ścian konstrukcyjnych na 4 kondygnacji to nie zaczeli by stawiać 5
Ok, dla ścian konstrukcyjnych, pewnie faktycznie są żelbetowe. Ale murowanych na 6-tce nie zauważyłem, wiec jesli są to w -1 i na zerze. Opóźnienia są niepodwazalne, to ze procent zaawansowania nie wzrosł, oznacza ze BIN Getinu nie klepnał kolejnego etapu h.p.d pod MRP-O.
Zdjęcia z dzisiejszego dnia 

To ja jeszcze dorzucę od siebie nowsze 

Jeszcze ciepłe

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”