Poraża mnie zawiść sąsiadów, ktoś chce otworzyć własny biznes, ale przecież trzeba to blokować bo dlaczego ma mieć lepiej... żałosne.
Argument o obcych na klatkach jest śmieszny, ponieważ ci obcy to będą głównie mieszkanki naszego osiedla. Uwierzcie, że jak ktoś będzie chciał wejść do bloku i ukraść Wam telewizor kupiony w 50ratach 0% to i tak znajdzie sposób, żeby wejść i Wam go ukraść. Przy tylu mieszkaniach ktoś zawsze otworzy drzwi pod legenda kuriera, sąsiada który zapomniał kluczy itp.
Kamil - sprawdź to, natomiast moim zdaniem nie ma absolutnie przepisów wymagających uzyskania zgody wspólnoty na prowadzenie działalności gospodarczej w lokalu mieszkalnym. Chyba, że uchwała stanowi inaczej, ale przy tylu mieszkaniach nigdy nie przejedzie taka uchwała, ponieważ ponad połowa mieszkańców musiałby być równie zawistna jak pare przykładów z powyższych komentarzy.
Pozdrawiam i powodzenia!
Uchwała w sprawie zmiany przeznaczenia mieszkania nr 33 na lokal uslugowy - Orlińskiego 1
Re: Uchwała w sprawie zmiany przeznaczenia mieszkania nr 33 na lokal uslugowy - Orlińskiego 1
michalxg pisze:Poraża mnie zawiść sąsiadów, ktoś chce otworzyć własny biznes, ale przecież trzeba to blokować bo dlaczego ma mieć lepiej... żałosne.
Argument o obcych na klatkach jest śmieszny, ponieważ ci obcy to będą głównie mieszkanki naszego osiedla. Uwierzcie, że jak ktoś będzie chciał wejść do bloku i ukraść Wam telewizor kupiony w 50ratach 0% to i tak znajdzie sposób, żeby wejść i Wam go ukraść. Przy tylu mieszkaniach ktoś zawsze otworzy drzwi pod legenda kuriera, sąsiada który zapomniał kluczy itp.
Kamil - sprawdź to, natomiast moim zdaniem nie ma absolutnie przepisów wymagających uzyskania zgody wspólnoty na prowadzenie działalności gospodarczej w lokalu mieszkalnym. Chyba, że uchwała stanowi inaczej, ale przy tylu mieszkaniach nigdy nie przejedzie taka uchwała, ponieważ ponad połowa mieszkańców musiałby być równie zawistna jak pare przykładów z powyższych komentarzy.
Pozdrawiam i powodzenia!
Michałku nie kituj, ciekawe czy jeśli to byłoby mieszkanie napRzeciw twoich drzwi to ciekawe czy byś pisał tak samo

zresztą jest głosowanie wiec zobaczymy czy są sami zawisni na tej klatce . miłej reszty świat. .

-
Re: Uchwała w sprawie zmiany przeznaczenia mieszkania nr 33 na lokal uslugowy - Orlińskiego 1
Wszystko zależy od punktu widzenia, i ilu ludzi tyle opinii. Osobiście uważam że kolejny kosmetyczny niekoniecznie jest nam niezbędny Sąsiedzi za ścianą na 1p to mają generalnie część usługową a kupowaliśmy mieszkania z myślą o zamieszkaniu a nie otwieraniu lokali usługowych. Akurat Orlińskiego 1, 3 i 5 mają bardzo dużo lokali usługowych i raczej tam powinien być przeniesiony interes.
gucio pisze:michalxg pisze:Poraża mnie zawiść sąsiadów, ktoś chce otworzyć własny biznes, ale przecież trzeba to blokować bo dlaczego ma mieć lepiej... żałosne.
Pozdrawiam i powodzenia!
Michałku nie kituj, ciekawe czy jeśli to byłoby mieszkanie napRzeciw twoich drzwi to ciekawe czy byś pisał tak samo
zresztą jest głosowanie wiec zobaczymy czy są sami zawisni na tej klatce . miłej reszty świat. .
Zdecydowanie wolałbym sąsiadować z osoba prowadząca gabinet kosmetyczny we własnym mieszkaniu w ciągu dnia niż na przykład ze studencką „meliną”. Nie sadze aby klienci takiego gabinetu byli zagrożeniem dla innych mieszkańców, zwłaszcza ze jak już wspominałem - jak ktoś będzie chciał wejść do bloku i coś zrobić to wejdzie i to zrobi.
A już komentarza w stylu „niepotrzebny kolejny gabinet kosmetyczny” bawią mnie do łez. Mentalność niektórych osób zamieszkujących to osiedle jest wręcz porażająca, a zwłaszcza tego typu postawy roszczeniowe względem cudzej własności i tego co sąsiad może/powinien robić w swoim mieszkaniu za które zapłacił swoimi pieniędzmi.
Pozdrawiam

Mieszkanie jest na 1 piętrze z klatki bezpośrednio wchodzi się do mieszkania:) : obok jest biuro nieruchomości więc nikt nie ma mieszkania na przeciwko itd proszę sobie przejść zobaczyć a nie brednie pisać itd dziękuję za głosy
proszę o oddanie głosu na TuMieszkamy i sam ciekawy jestem dlaczego nie ma innych uchwał :/moja jest bo chyba 100 razy interweniowałem i temat od grudnia zeszłego roku poruszam ciężko to wszystko jak widać idzie :/

-
Z mojego 5 letniego doświadczenia w branży ochroniarskiej wiem, że te "salony kosmetyczne" w lokalach mieszkalnych w 90% procentach służą celom "rozrywkowym" dla mężczyzn. Zapewne nikt z was się nie zastanawiał, że skoro jest już jeden salon kosmetyczny w bloku obok, który mieści się w normalnym lokalu usługowym, to jaki jest sens otwierania zaraz obok drugiego, gdzie reklama będzie tylko na balkonie (o ile pozwolimy)? Tylko i wyłącznie celom rozrywkowym. Więc sorry, chce Pan otwierać, proszę bardzo - ale TYLKO w lokalu usługowym a nie mieszkalnym. Ja w tym bloku kosmetyki tego rodzaju nie potrzebuję.
Zapewne nikt tego nie przeczytał...
p.s.
Pozwolę panu to otworzyć, jeśli notarialnie Pan poświadczy, że lokal ten nie będzie służył celom erotycznym.
Kamil12 pisze:Lokali usługowych proporcjonalnie do mieszkań jest bardzo mało i dlatego pytam Państwa o zgodę, taki Gabinet nie jest uciążliwa działalnością. Ja chcę to zrobić legalnie i uczciwie z tego co wiem to już parę działalności jest już otwartych na różnych piętrach i nikt nas o zgodę nie pytał! Ja będę płacił dodatkowe podatki ze względu prowadzenia usługi. W każdym mieszkaniu będzie napewno kobieta to też duży plus dla mieszkańców że na miejscu będzie taki Gabinet a i Panowie korzystają . To jest pierwsze piętro wejście bezpośrednio z klatki schodowej wydaje mi się że dla nikogo to nie będzie problemem.
Bardzo proszę o oddanie głosu na tak lub nie.
Można elektronicznie na portalu TuMieszkamy.
Zdrowych Wesolych Świat dla Wszystkich mieszkańcówpozdrawiam Kamil
p.s.
Pozwolę panu to otworzyć, jeśli notarialnie Pan poświadczy, że lokal ten nie będzie służył celom erotycznym.
wiewioor85 pisze:Z mojego 5 letniego doświadczenia w branży ochroniarskiej wiem, że te "salony kosmetyczne" w lokalach mieszkalnych w 90% procentach służą celom "rozrywkowym" dla mężczyzn. Zapewne nikt z was się nie zastanawiał, że skoro jest już jeden salon kosmetyczny w bloku obok, który mieści się w normalnym lokalu usługowym, to jaki jest sens otwierania zaraz obok drugiego, gdzie reklama będzie tylko na balkonie (o ile pozwolimy)? Tylko i wyłącznie celom rozrywkowym. Więc sorry, chce Pan otwierać, proszę bardzo - ale TYLKO w lokalu usługowym a nie mieszkalnym. Ja w tym bloku kosmetyki tego rodzaju nie potrzebuję.Kamil12 pisze:Lokali usługowych proporcjonalnie do mieszkań jest bardzo mało i dlatego pytam Państwa o zgodę, taki Gabinet nie jest uciążliwa działalnością. Ja chcę to zrobić legalnie i uczciwie z tego co wiem to już parę działalności jest już otwartych na różnych piętrach i nikt nas o zgodę nie pytał! Ja będę płacił dodatkowe podatki ze względu prowadzenia usługi. W każdym mieszkaniu będzie napewno kobieta to też duży plus dla mieszkańców że na miejscu będzie taki Gabinet a i Panowie korzystają . To jest pierwsze piętro wejście bezpośrednio z klatki schodowej wydaje mi się że dla nikogo to nie będzie problemem.
Bardzo proszę o oddanie głosu na tak lub nie.
Można elektronicznie na portalu TuMieszkamy.
Zdrowych Wesolych Świat dla Wszystkich mieszkańcówpozdrawiam Kamil
p.s.
Z doświadczenia Pan wie rozumiem Korzysta! Ochrania owe Gabinety!
Mogę poświadczyc notarialne bez problemu:)!
-
Tak, ochraniałem. Nie wstydzę się tego. A jakby ktoś miał dalej problemy ze zrozumieniem: tak ochraniałem burdele domówki.
W takim razie spotkanie wspólnoty jest w kwietniu. Proponuję aby zgłosił Pan ten temat do dyskusji, wspólnie ustalimy rygor naruszenia warunków umowy, następnie Pan przedstawi we wspólnocie akt notarialny i może Pan działać.
W takim razie spotkanie wspólnoty jest w kwietniu. Proponuję aby zgłosił Pan ten temat do dyskusji, wspólnie ustalimy rygor naruszenia warunków umowy, następnie Pan przedstawi we wspólnocie akt notarialny i może Pan działać.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2018, 18:48 przez wiewioor85, łącznie zmieniany 1 raz.
wiewioor85 pisze:"5 letniego doświadczenia w branży ochroniarskiej"
czytamy ze zrozumieniem "kolesiu"
Można się łapać za słowa w dwie strony to działa

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”