Niedziałający domofon / brak sygnału dzwonka - Avia 7 Kraków
Niedziałający domofon / brak sygnału dzwonka - Avia 7 Kraków
Czy u was także nie działa domofon i dzwonek ? Wczoraj jak byłam w mieszkaniu zauważyłam za nie działa dzwonek do drzwi plus mąż dzwonił domofonem na dole przy wejściu do klatki ale w mieszkaniu cisza, domofon nie dzwoni..
-
Re: Niedziałający domofon / brak sygnału dzwonka - Avia 7 Kraków
U nas tak samo!
Cos kojarze, ze przy odbiorze mieszkania Pan Mikołaj mówił, że jeśli ktoś przenosi domofon i coś źle podepnie to u nikogo nie będzie on działał.
-
Generalnie, to wystarczy, że ktoś domofon zdejmie do przeniesienia i zostawi niepodłączony przez kilka dni (żeby przygotować sobie pod niego nowe miejsce) i padają w całej klatce. Nie ma się co spinać o to, wystarczy poczekać aż skończą się remonty i sytuacja się uspokoi
Niestety, chyba zrobili to tak, że wszystkie domofony są podłączone szeregowo, czyli rozłączenie jednego, rozłącza cały obwód i wszystkie przestają działać. Chyba trzeba się uzbroić w cierpliwość, niestety 

Hej. My przenosiliśmy i wszystko działa. Może problemem jest źle wybierany numer (tak jak my na początku)
nie jest to sam numer mieszkania jak niemal wszędzie w Krakowie, ale nr bloku + nr mieszkania.

Matys pisze:Hej. My przenosiliśmy i wszystko działa. Może problemem jest źle wybierany numer (tak jak my na początku)nie jest to sam numer mieszkania jak niemal wszędzie w Krakowie, ale nr bloku + nr mieszkania.
Już nie raz mąż dzwonił domofonem i wszystko było okey wiec to nie kwestia złej obsługi domofonu tylko coś nie działa a poza tym dzwonek przy drzwiach to żadna trudność żeby obsłużyć wiec przyciskam i tez nie dzwoni

Jak sie do nas dzwoni to pokazuje zajęte, aczkolwiek nie zawsze bo raz czy 2 razy zadziałał.
czy w klatce C działa Wam domofon?
Mogę otworzyć kodem, ale nie mogę zadzwonić do swojego mieszkania.
Czy też tak macie?
Czy też tak macie?
eve pisze:czy w klatce C działa Wam domofon?
Czy też tak macie?
Wczoraj sprawdzałam i działał.
Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”