NIE ma zgody na sprzedaż miejsc!
to jest jakiś chory pomysł pod konkretnego cwaniaczka, jak można wogóle coś takiego wymyślić!
trzeba jak najszybciej założyć blokady i rozdać kluczyki z identyfikatorami, poprawi to sytuację mieszkańców i tyle
każdy wpłaci 150 na monitoring, remontówka jest już i więcej nic nie trzeba, nie potrzeba nam 250 patyków
trzeba jak najszybciej uwalić tą chorą uchwałę o sprzedaży miejsc i przegłosować resztę
Uchwały wspólnoty mieszkaniowej 2018 i głosowanie - Orlińskiego 6
Re: Uchwały wspólnoty mieszkaniowej 2018 i głosowanie - Orlińskiego 6
Popieram. Sprzedaż miejsc to chory pomysł, natomiast blokady i identyfikator to już dobry pomysł. Monitoring tak samo, jednorazowa opłata a już jako hamulec działa dla narwanych.
Na zebraniu nieruchomości byłem, natomiast serwerownia rozumiem tam gdzie ochrona była?
Mam pytanko jeszcze odnośnie tych 9 MSC, te należą do naszego bloku, a co z miejscami przed 6 od strony ulicy? Bo tam to już całe osiedle parkuje.
Na zebraniu nieruchomości byłem, natomiast serwerownia rozumiem tam gdzie ochrona była?
Mam pytanko jeszcze odnośnie tych 9 MSC, te należą do naszego bloku, a co z miejscami przed 6 od strony ulicy? Bo tam to już całe osiedle parkuje.
przed O6 należą do miasta jak wszystkie przy Orlińskiego i muszą być ogólnodostępne
moim zdaniem sprzedaż 9 miejsc jest głupotą- po co sprzedawać nasze mienie zamiast ułatwić parkowanie każdego dnia co najmniej 9-ciu osobom.
Załóżmy, iż każde miejsce zejdzie po 30.000 *9 daje nam kwotę 270.000
Niby dużo na jakieś inwestycje, ale jak 270.000 podzielimy na ilość mieszkań 266 daje 1015 zł. Czy rzeczywiście jest , aż tak dużo.
Załóżmy, iż każde miejsce zejdzie po 30.000 *9 daje nam kwotę 270.000
Niby dużo na jakieś inwestycje, ale jak 270.000 podzielimy na ilość mieszkań 266 daje 1015 zł. Czy rzeczywiście jest , aż tak dużo.
Ja też jestem przeciwna licytacji miejsc. Posiadam jedno miejsce i 2 samochody, dość często udaje mi się zaparkować na naszych miejscach ogólnodostępnych. Do wszystkich z nas przyjeżdżają też goście i choć szansa na zaparkowanie tam jest mała to zawsze coś. Lepszym pomysłem jest założenie blokad.
Nie wiem na ile to możliwe i jak się na to Państwo zapatrują, ale moim zdaniem spokojnie można by zrobić kilka dodatkowych miejsc dla mieszkańców bloków 4/6 na tym kawałku zielonej trawy między parkingiem przed blokiem a parkingiem za szlabanem (prawie naprzeciwko placu zabaw O4). Wiem, że każdy skrawek zieleni jest na wagę złota, ale mam nadzieję, że za niedługo obok naszego bloku postanie park, więc można by poświęcić ten skrawek trawy.
Nie wiem na ile to możliwe i jak się na to Państwo zapatrują, ale moim zdaniem spokojnie można by zrobić kilka dodatkowych miejsc dla mieszkańców bloków 4/6 na tym kawałku zielonej trawy między parkingiem przed blokiem a parkingiem za szlabanem (prawie naprzeciwko placu zabaw O4). Wiem, że każdy skrawek zieleni jest na wagę złota, ale mam nadzieję, że za niedługo obok naszego bloku postanie park, więc można by poświęcić ten skrawek trawy.
zrobienie tych kilku miejsc dodatkowo przed parkingiem przed szlabanem jest świetnym pomysłem, mogą to być miejsca parkingowe zrobione tak że jest miejsce ale "zielone" z wyrastającą trawą, zarządca skosi kilka razy i jest i miejsce i kawałek zieleni a park swoją drogą będzie, założy się blokady z identyfikatorami dla wszystkich i będą kolejne do tych 9, kilkanaście darmowych miejsc dla wszystkich z O6 ewentualnie te dodatkowe również z O4 wspólnie bo nie wiem gdzie jest granica wspólnot
dobry pomysł możesz zgłosić mailem do promosu aby puścili uchwałę w tej sprawie odrazu? lub telefonicznie zgłosić do nich, nie ma na co czekać
dobry pomysł możesz zgłosić mailem do promosu aby puścili uchwałę w tej sprawie odrazu? lub telefonicznie zgłosić do nich, nie ma na co czekać
karo pisze:Nie wiem na ile to możliwe i jak się na to Państwo zapatrują, ale moim zdaniem spokojnie można by zrobić kilka dodatkowych miejsc dla mieszkańców bloków 4/6 na tym kawałku zielonej trawy między parkingiem przed blokiem a parkingiem za szlabanem (prawie naprzeciwko placu zabaw O4).
Rozmawiałam kiedyś ze znajomym z Orlińskiego 4 i to jest podobno miejsce zawracania . postoju dla wozów straży pożarnej, nie do ruszenia. Inna sprawa, to chyba ta działka przynależy chyba nie do naszego bloku, tylko do O4, więc pewnie też by sobie postawili blokady, jak to jest jedną z opcji u nas. No i nie wiem czy na pewno wszyscy chcieliby się pozbyć tego kawałka trawnika. Park parkiem, ale miło mieć też coś zielonego pod klatką oknami / klatką.
kdn pisze:NIE ma zgody na sprzedaż miejsc!
to jest jakiś chory pomysł pod konkretnego cwaniaczka, jak można wogóle coś takiego wymyślić!
trzeba jak najszybciej założyć blokady i rozdać kluczyki z identyfikatorami, poprawi to sytuację mieszkańców i
Ale po co od razu obrażać. Nad uchwałami się debatuje i głosuje. Jeśli chybiona to nie przejdzie w głosowaniu i tyle.
Dobrze ze temat się pojawił, bo połowa mieszkańców nie miała pojęcia o miejscach ogólnodostępnych. Teraz wrzawa pomoże szybko przegłosować wszystkie uchwały i chybione pomysły odrzucić.
uchwały pisze:Zebranie jest raz w roku, jak ktoś nie przyszedł niech nie oczekuje, że każdemu nieobecnemu indywidualnie wszystko będzie tłumaczone. Jeżeli chce się dowiedzieć to telefonicznie w PROMOS lub jak spotka kogoś w bloku.
Można tez zapytać forum

ngy16687 pisze:Zgodnie z zapisami aktów notarialnych miejsca mogą kupić tylko właściciele mieszkań danej wspólnoty.
W jakim akcie jest ten zapis? Chodzi o sprzedaż przez wspólnotę czy przyszłe transakcje też? Czy to znaczy, że Pan, który zakupi teraz te 9 miejsc będzie mógł w przyszłości sprzedać je tylko i wyłącznie mieszkańcom wspólnoty?
uchwały pisze:Dodam, że po zamontowaniu monitoringu nie ma już żadnych opłat miesięcznych za jego utrzymanie, więc 150 zł.
Kto zapłaci za utrzymanie czy też serwis sprzętu po okresie gwarancji?
Jak długo będą przechowywane nagrania i kto będzie miał do nich dostęp?
jak się coś zepsuje to zapłaci promos z oszczędności bo koszt naprawy czegokolwiek to grosze
nagranie co najmniej 2 tygodnie, obsługa z promosu bez dodatkowych kosztów
nagranie co najmniej 2 tygodnie, obsługa z promosu bez dodatkowych kosztów
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”