Deklarowana a rzeczywista wysokość mieszkań na osiedlach Avia / Orlińskiego

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
Bogdan

Deklarowana a rzeczywista wysokość mieszkań na osiedlach Avia / Orlińskiego

Postautor: Bogdan » 06 kwie 2018, 16:41

Mili Państwo.
jeżeli ktoś jest jeszcze przed przejęciem mieszkania ( ja to ćwiczę na O5 ) to proponuję zweryfikować wysokość pomieszczeń w narożnikach przy ścianach nośnych ( gdzie nikt nie zasłoni się mityczną strzałką ugięcia )
jak odbierałem mieszkanie na AVII to wysokość pomieszczeń wynosiła 264 cm z milimetrami - i to akceptowałem bo nikt idealnie do milimetra nie wyleje wylewki - nawet samopoziomującej.
na Orlińskiego mam wysokość 267 cm - z czego wysunąłem wniosek że czegoś brakuje:
- albo 2 cm tynku na stropie
- albo 2 cm wylewki
- albo 2 cm styropianu
wczytując się w głosy mówiące o bardzo dobrej akustyce mieszkań ( albo kiepskiej izolacyjności akustycznej ) muszę stwierdzić że te 2 cm w płaszczyźnie poziomej ( do 11 cm projektowej warstwy posadzki to 18% ) może wpływać w istotny sposób na taką akustykę mieszkań.
ja dzisiaj nie odebrałem mieszkania bo czekam jaką to ciekawostką uraczy mnie BDX wyjaśniając że jestem w błędzie.
pozdrawiam
Bogdan

mik

Re: Deklarowana a rzeczywista wysokość mieszkań na osiedlach Avia / Orlińskiego

Postautor: mik » 06 kwie 2018, 23:46

pewnie znowu wymyślą tonę bullshitu.

Brunon K.

Re: Deklarowana a rzeczywista wysokość mieszkań na osiedlach Avia / Orlińskiego

Postautor: Brunon K. » 30 kwie 2018, 18:44

Mają problem z Inspektorem, niedowidzi.

Dobra Firma!

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”