Budowa inwestycji Orlińskiego 9 w Krakowie Czyżynach - dew. Budimex

Forum mieszkańców Orlińskiego 9 w Krakowie - tematy ogólne.
mike_

Re: Budowa inwestycji Orlińskiego 9 w Krakowie Czyżynach - dew. Budimex

Postautor: mike_ » 26 mar 2018, 21:07

Wysiu200 pisze:
mike_ pisze:
Wysiu200 pisze: Ja jestem optymistą i wydaje mi się że 21 maja będą kończyć drogę chodniki itp. a bloki już będą stały wykończone przynajmniej z zewnątrz. Musimy pamiętać że na polu jednak trochę zimno, a żeby kończyć elewację musi być odpowiednia temperatura. Ja i tak jestem pełen podziwu że w - 10 robili elewacje na bloku A i B pod folią ogrzewaną ale jednak chłód musiał im doskwierać. Teraz się ociepliło zobaczycie jak ogarną szybko resztę C i D. W środku nawet już windę gdzieś zamontowali nie jest tak źle na moje oko :)

Oby tylko ta elewacja robiona przy -10 nie zaczęła się odklejać ;)
Nie ma szans na takie prace w maju. Zostało niecałe 2 miesiące do umownego terminu zakończenia prac, a na 6 marca były 2 miesiące opóźnienia. ;)

To oficjalne info że były dwa miesiące opóźnienia ??? No nic miejmy nadzieję że choć trochę nadrobią i nie wpłynie to na termin odbiorów.. :)[/quote]
A nie było, skoro co miesiąc BDX wydaje oświadczenia o stanie zaawansowania budowy? ;)

Pelka

Postautor: Pelka » 27 mar 2018, 0:08

Żebyśmy tylko ze względu na ich pospiech nie musieli po pierwszych odbiorach czekać kolejnych 3 miesięcy na poprawki usterek które będą nie do przyjęcia.
Przechodząc dzisiaj tamtędy chwilę się zatrzymałam i mam wrażenie że sami Ukraińcy na budowie więc obawiam się że jakość wykonania będzie marna
" jaka płaca taka praca "
:shock: :shock: :shock:

mordredo

Postautor: mordredo » 27 mar 2018, 12:46

Pelka pisze:Przechodząc dzisiaj tamtędy chwilę się zatrzymałam i mam wrażenie że sami Ukraińcy na budowie więc obawiam się że jakość wykonania będzie marna
" jaka płaca taka praca "
:shock: :shock: :shock:

Fuszera i profesjonalizm nie zna pojęcia "narodowość" :o , a co do tematu to elewacje wszystkich budynków Enklawy 14 według prospektu informacyjnego powinny być ukończone w 100 % do dnia 09.04.2018 :evil: także są w du..., to widać.

MarcinChl

Postautor: MarcinChl » 27 mar 2018, 16:07

Jeszcze w tamtym roku miałem okazje pracowac na Avii (branza elektryczna) i smialo moge powiedziec, ze nie ma co sie sugerowac widocznymi z zewnatrz elewacjami, gdyz najwiecej pracy jest na pewno w srodku.
Na same odbiory od np strazy pozarnej bywa ze sie czeka nawet i miesiac takze...
Tak czy siak ostateczny termin to listopad i pewnie tego terminu Budimex dotrzyma.

mike_

Postautor: mike_ » 27 mar 2018, 21:19

MarcinChl pisze:Jeszcze w tamtym roku miałem okazje pracowac na Avii (branza elektryczna) i smialo moge powiedziec, ze nie ma co sie sugerowac widocznymi z zewnatrz elewacjami, gdyz najwiecej pracy jest na pewno w srodku.
Na same odbiory od np strazy pozarnej bywa ze sie czeka nawet i miesiac takze...
Tak czy siak ostateczny termin to listopad i pewnie tego terminu Budimex dotrzyma.

Dokładnie.
Lepiej niech już robią swoje w miarę spokojnie żeby nie było wiele niedoróbek.
Szkoda jednak trochę, bo do października wszystko szło zgodnie z planem. :x

Wysiu200

Postautor: Wysiu200 » 31 mar 2018, 8:57

Prospekt to oni maja w czterech literach nie ma sie co tym sugerowac. niektore rzeczy sa zrobione wczesniej a powinny byc robione pozniej wg prospektu , w zamian za to cos co niby juz powinno byc gotowe jeszcze niejest i wychodzi po rowno..

Nowy

Postautor: Nowy » 09 kwie 2018, 1:16

A tu całkiem świeże zdjęcia, na których widać, jak idzie budowa osiedla Orlińskiego 9 :)

Obrazek

Nie wiem jak z terminowością, ale zaczyna to wreszcie wyglądać jako tako, a teraz pogoda dobra, dzień dłuższy, więc chyba powinno być lepiej.

Obrazek

Na elewację ciągle czekają budynki, które widać na drugim planie, jeszcze nie ma na nich rusztowania.

xmartka

Postautor: xmartka » 09 kwie 2018, 21:53

A myslicie, ze jak budynek A ukoncza w 100% to oddadza ten budynek do uzytku, czyli dostaniemy klucze szybciej, czy trzeba czekac az wszystkie budynki osiagna 100% i dopiero nadzor odbierze budowe?

mike_

Postautor: mike_ » 10 kwie 2018, 7:51

xmartka pisze:A myslicie, ze jak budynek A ukoncza w 100% to oddadza ten budynek do uzytku, czyli dostaniemy klucze szybciej, czy trzeba czekac az wszystkie budynki osiagna 100% i dopiero nadzor odbierze budowe?

Nie. Wszystkie bloki zostaną oddane w tym samym terminie.

Maklenezja

Postautor: Maklenezja » 10 kwie 2018, 16:00

Co jest sensowne, przeciez to dalej będzie plac budowy :)

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”