Wszystkie windy popisanee po dwóch miesiącach.
Na całej powierzchni anonse z telefonami, satanistyczne symbole wydrapane, na suficie bazgroły kiboli zwolenników Morawieckiego.
Części wspólne - uszkodzenia w częściach wspólnych bloku - Avia 1
-
Re: Części wspólne - uszkodzenia w częściach wspólnych bloku - Avia 1
Ostatnio zmieniony 13 sty 2020, 14:55 przez renataszatkowska, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej, no na szczęście na ten moment pomalowane są tylko płyty paździerzowe które w windzie są zamontowane tymczasowo - pewnie na jakieś 2 lata. Nie mniej jednak trzeba przyznać, że wnętrza tych dźwigów robią się powoli odrażające... Ekipy remontowe syfią na lewo i prawo. Widziałem kiedyś w jednej ze wspólnot, że płyty zostały w takiej samej sytuacji zeszlifowane flexem przez konserwatora i następnie Zarządca umieścił w windach powiadomienia o zakazie zamieszczania ogłoszeń. Każda firma która się wpisała była zobowiązywana do usunięcia ogłoszeń na własny koszt. Umieszczenie powiadomień stanowi występek i reguluje to np art 288 kk. Wtedy to zadziałało. Teraz jak widać brak jakiejkolwiek reakcji...
Problemem są też dewastacje:
-w biernym skrzydle drzwi domofonowych do mojej klatki ktoś złamał górny skobelek którym się je otwiera/zamyka.
-W drzwiach wejściowych do budynku nie ma zamontowanego stopera do drzwi i w elewacji jest wyrypana dziura - powinno być to naprawione przez GW,
-Chodnik/kostka między klatką A a terenem z placami zabaw jest całkowicie zarypana olejem samochodowym - wątpię żeby dało się to łatwo zmyć i prawdopodobnie będziemy mieć taki zdewastowany chodnik przez najbliższe lata.
- trawniki są masakrowane przez samochody
Ponadto na klatkach syfione jest codziennie - butelki po piwie, mocz, śmieci pobudowlane, papierosy z wszechobecnym dymem na korytarzach... Obraz nędzy i rozpaczy. Na innych Wspólnotach widać jakieś powiadomienia z zakazami palenia/parkowania, rozwieszane taśmy blokujące wjazd na trawnik... u nas nic się nie robi. Jest to bardzo niepokojące.
Problemem są też dewastacje:
-w biernym skrzydle drzwi domofonowych do mojej klatki ktoś złamał górny skobelek którym się je otwiera/zamyka.
-W drzwiach wejściowych do budynku nie ma zamontowanego stopera do drzwi i w elewacji jest wyrypana dziura - powinno być to naprawione przez GW,
-Chodnik/kostka między klatką A a terenem z placami zabaw jest całkowicie zarypana olejem samochodowym - wątpię żeby dało się to łatwo zmyć i prawdopodobnie będziemy mieć taki zdewastowany chodnik przez najbliższe lata.
- trawniki są masakrowane przez samochody
Ponadto na klatkach syfione jest codziennie - butelki po piwie, mocz, śmieci pobudowlane, papierosy z wszechobecnym dymem na korytarzach... Obraz nędzy i rozpaczy. Na innych Wspólnotach widać jakieś powiadomienia z zakazami palenia/parkowania, rozwieszane taśmy blokujące wjazd na trawnik... u nas nic się nie robi. Jest to bardzo niepokojące.
-
Brama, furtki, drzwi otwarte na oścież!
Ostatnio zmieniony 13 sty 2020, 14:55 przez renataszatkowska, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kto nie podpisał notarialnie, ma odbiór do zrobienia, i mu sie chce. Niech obejrzy z ekipą od odbiorów "Części Wspólne", i poprosi o ocenę, czy można żądać naprawienia zniszczeń od Budimexu.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2020, 14:56 przez renataszatkowska, łącznie zmieniany 2 razy.
Czy ktoś zgłaszał już zarządcy/pytał o naprawę domofonu/poprawienie instalacji? Wiem, że klatka 1 kuleje, nie wiem jak pozostałe.
Nie może tak być, że w okresie remontowym będzie ciągle popsuty domofon bo będzie to prowadziło do pozostawiania otwartych drzwi i dewastacji klatek.
Gdzie jest ochrona namaszczona przez BDX?
Nie może tak być, że w okresie remontowym będzie ciągle popsuty domofon bo będzie to prowadziło do pozostawiania otwartych drzwi i dewastacji klatek.
Gdzie jest ochrona namaszczona przez BDX?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2018, 16:41 przez mik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wszelkie dewastacje mam nadzieję należą to "wspaniałych" firm wykańczających, bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby to zrobił mieszkaniec, który i tak za to będzie musiał zapłacić...ja póki co to w klatce C mogę się nagminnie doczepiać do nie zamykanych drzwi i furtek,brak ogranicznika przy drzwiach.
do zarządcy można by również zgłośić aby założył przy domofonach instrukcje korzystania jak już takie tabliczki są założone przy bramie głównej i na avii 2..
a do szału mnie doprowadzają ulotki w i pod drzwiami
do zarządcy można by również zgłośić aby założył przy domofonach instrukcje korzystania jak już takie tabliczki są założone przy bramie głównej i na avii 2..
a do szału mnie doprowadzają ulotki w i pod drzwiami
Zamknąłem połówkę drzwi w klatce 1. Wajcha do otwierania/zamykania jest rzeczywiście urwana w połowie ale bolec działa. Zobaczymy tylko jak długo. Może teraz trudniej będzie to otworzyć.
Może lepiej byłoby ustawić kod budowlany do domofonu a po remontach go zlikwidować. Do poruszenia z AS.
Może lepiej byłoby ustawić kod budowlany do domofonu a po remontach go zlikwidować. Do poruszenia z AS.
Dzisiaj jakiś "inteligent" montował panele i teraz opakowania po nich są porozrzucane na parterze w klatce A. Ludzie czy naprawdę nie można tego posprzątać? Byłem u ochrony w tej sprawie, ale oczywiście nikt nic nie widział.
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”