Podatek od nieruchomości / jego naliczenie / informacja o podatku - Avia 3
Podatek od nieruchomości / jego naliczenie / informacja o podatku - Avia 3
Drodzy sąsiedzi, czy dostaliscie decyzję z naliczeniem podatku od nieruchomości?
Re: Podatek od nieruchomości / jego naliczenie / informacja o podatku - Avia 3
Ja jeszcze nie. Byłem niedawno w urzędzie i usłyszałem, że to normalne. Za pierwszy rok mamy "wakacje podatkowe" - taką informację usłyszałem od urzędniczki.
gigi pisze:Ja jeszcze nie. Byłem niedawno w urzędzie i usłyszałem, że to normalne. Za pierwszy rok mamy "wakacje podatkowe" - taką informację usłyszałem od urzędniczki.
Nie do końca, po prostu dostaniecie w przyszłym roku za dwa lata

Ja dostałam z końcem stycznia, natomiast jest to podatek za 2018 rok.
Czy w Twoim wypadku akt notarialny został podpisany w 2017r?
Ciekaw jestem stawek. Czy możesz powiedzieć ile policzyli za metr oraz czego dotyczy podatek? (mieszkanie/komórka lokatorska/garaż/inne) ?
Ciekaw jestem stawek. Czy możesz powiedzieć ile policzyli za metr oraz czego dotyczy podatek? (mieszkanie/komórka lokatorska/garaż/inne) ?
Tak, w 2017 podpisałam akt.
Podatek dotyczy samego mieszkania, a w to wchodzi: mieszkanie + części wspólne oraz grunty. Stawki są takie: od budynków mieszkalnych lub ich części = 0.77 zł/ m2; od gruntów = 0.48 zł/m2. Sumarycznie wyszło mi mniej więcej złotówka za metr mieszkania.
Podatek dotyczy samego mieszkania, a w to wchodzi: mieszkanie + części wspólne oraz grunty. Stawki są takie: od budynków mieszkalnych lub ich części = 0.77 zł/ m2; od gruntów = 0.48 zł/m2. Sumarycznie wyszło mi mniej więcej złotówka za metr mieszkania.
Dziękuję za odpowiedź. Z tego wynika, że jednak mamy te "wakacje podatkowe".
Niedawno otrzymałam list z naliczonym podatkiem za 2018 rok, coś około 40 zł.
ja tak samo dostałem już za rok 2018
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”