Czynsz w nowych mieszkaniach na Avia 7 w Krakowie
Czynsz w nowych mieszkaniach na Avia 7 w Krakowie
garaż podziemny 90zl 14.03-31.03 

Re: Czynsz w nowych mieszkaniach na Avia 7 w Krakowie
dostałaś fakturę od dewelopera...?
Tak, informacje od Budimexu czynsz "użytkowanie mieszkania" za 40m2 14.03-31.03 139 zł 6.95 zł/m2 +- 

A gdzie to znaleźć? Na mailu nic nie mam. Czy może takie info jest w skrzynkach pocztowych w bloku? Tam jeszcze nigdy nie zaglądałam... 

Otrzymałam wczoraj pocztą na stary adres domowy, mieszkanie 63 m2, opłata za cały marzec 371,70 pln ;-(
Tez dostałam rozliczenie od 8.03-31.03 38 m2 -172 zł
-
Stawki kosztów administracyjnych, jakie pobiera deweloper przed przeniesieniem własności były podawane w protokole odbioru mieszkania, więc tu żadnego zaskoczenia co do kwot raczej być nie powinno, bo w końcu wszyscy (którzy mieszkanie odebrali) się pod tym osobiście podpisali
No więc to co teraz naliczyli, to są koszty proporcjonalne do okresu, jaki upłynął od przekazania kluczy do końca marca, w oparciu o tamte ceny z protokołu
Przy okazji polecam też zaglądnąć do portalu naszego zarządcy (MarHal OnLine) - tam też pojawiły się już (przynajmniej u mnie) jakieś naliczenia. Z tym, że to głównie zaliczki na media. Trzeba się raczej liczyć z tym, że na ten moment uregulować trzeba i u dewelopera (jego część) i u zarządcy (jego część). W późniejszym okresie pewnie zarządca to porozlicza według faktycznego zużycia (po odczycie liczników i rozliczeniu się z deweloperem)

No więc to co teraz naliczyli, to są koszty proporcjonalne do okresu, jaki upłynął od przekazania kluczy do końca marca, w oparciu o tamte ceny z protokołu
Przy okazji polecam też zaglądnąć do portalu naszego zarządcy (MarHal OnLine) - tam też pojawiły się już (przynajmniej u mnie) jakieś naliczenia. Z tym, że to głównie zaliczki na media. Trzeba się raczej liczyć z tym, że na ten moment uregulować trzeba i u dewelopera (jego część) i u zarządcy (jego część). W późniejszym okresie pewnie zarządca to porozlicza według faktycznego zużycia (po odczycie liczników i rozliczeniu się z deweloperem)
Jak można się tam zalogować ? Ja nie otrzymałam żadnego loginu i hasła
-
Powinni Ci przysłać maila z informacjami na ten temat. Do mnie przyszedł jakiś tydzień temu, zatytułowany "Rejestracja w systemie MOL"
Sprawdź czy Ci może nie wpadło do jakiegoś SPAMu ?
Ew. jest jeszcze szansa, że zakładają nam tam dopiero konta jakoś etapowo i mógł nie każdy jeszcze dostać
Sprawdź czy Ci może nie wpadło do jakiegoś SPAMu ?
Ew. jest jeszcze szansa, że zakładają nam tam dopiero konta jakoś etapowo i mógł nie każdy jeszcze dostać
Czy wszyscy dostali już maila od zarządcy z danymi do logowania się ? Ja dalej nic nie mam :/
Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”