Kredyt hipoteczny a ubezpieczenie nowego mieszkania od dewelopera - Avia 7

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
klukli26

Kredyt hipoteczny a ubezpieczenie nowego mieszkania od dewelopera - Avia 7

Postautor: klukli26 » 11 kwie 2018, 19:13

Ja mam pytanie do osob które maja kredyt i ubezpieczają mieszkanie.. dziś jak byłam w banku (bzwbk) po oświadczenie do hipoteki powiedziano mi ze trzeba oczywiście ubezpieczyć mieszkanie i „pasowałoby pierwszy rok wziąć ubezpieczenie od nich”.. pytanie czy to obowiązek brac ubezpieczenie od nich czy chcą mną naciągnąć a ja mam prawo wyboru gdzie chce ubezpieczać ?

APR

Re: Kredyt hipoteczny a ubezpieczenie nowego mieszkania od dewelopera - Avia 7

Postautor: APR » 11 kwie 2018, 19:28

klukli26 pisze:Ja mam pytanie do osob które maja kredyt i ubezpieczają mieszkanie.. dziś jak byłam w banku (bzwbk) po oświadczenie do hipoteki powiedziano mi ze trzeba oczywiście ubezpieczyć mieszkanie i „pasowałoby pierwszy rok wziąć ubezpieczenie od nich”.. pytanie czy to obowiązek brac ubezpieczenie od nich czy chcą mną naciągnąć a ja mam prawo wyboru gdzie chce ubezpieczać ?

Mam w WBK drugi kredyt i oba ubezpieczenia w innym TU. Nie ma żadnego obowiązku.
Po za tym ubezpieczyć możesz już przed aktem notarialnym.

klukli26

Postautor: klukli26 » 11 kwie 2018, 19:54

APR pisze:
klukli26 pisze:Ja mam pytanie do osob które maja kredyt i ubezpieczają mieszkanie.. dziś jak byłam w banku (bzwbk) po oświadczenie do hipoteki powiedziano mi ze trzeba oczywiście ubezpieczyć mieszkanie i „pasowałoby pierwszy rok wziąć ubezpieczenie od nich”.. pytanie czy to obowiązek brac ubezpieczenie od nich czy chcą mną naciągnąć a ja mam prawo wyboru gdzie chce ubezpieczać ?

Mam w WBK drugi kredyt i oba ubezpieczenia w innym TWU. Nie ma żadnego obowiązku.
Po za tym ubezpieczyć możesz już przed aktem notarialnym.

Dziękuje za odpowiedz ! Tak myślałam ze po prostu gość chce mnie naciągnąć a „pasowałoby ubezpieczyć” lepiej brzmi niż może Pani u nas ubezpieczyć.. jutro mu w takim razie powiem ze ubezpieczę mieszkanie gdzie indziej...

adi

Postautor: adi » 11 kwie 2018, 21:37

Jeśli masz to w umowie, to nie ma o czym rozmawiać i wiadomo, że musisz wziąć. Jeżeli w umowie tego nie masz, to wyślij ich na drzewo :)

Daniel.N

Postautor: Daniel.N » 11 kwie 2018, 21:42

Ja też mam BZWBK, jednak mi powiedziała że mogę u nich lub gdzie kolwiek chce
Od nich Aviva podstawa około 300 rocznie

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”