Akty notarialne na parking podziemny / komórki. Ktoś już ma? - Avia 1
Akty notarialne na parking podziemny / komórki. Ktoś już ma? - Avia 1
Czy ktoś już podpisywał akt do komórki/garażu czy bx zwleka z wyodrębnieniem własności żeby nas golić na 165 miesięcznie?
Re: Akty notarialne na parking podziemny / komórki. Ktoś już ma? - Avia 1
Hej, najlepiej zadzwoń do budimexu, bo do mnie już prawie 3 tyg temu wydzwaniali, ze jest do odbioru na recepcji.
Ps; czy zauważyłeś żeby w ogóle ktokolwiek sprzątał w garażu podziemnym? Ja póki co widzę, że ten sam syf z zimy ciągle się wala na naszych miejscach postojowych.
Ps; czy zauważyłeś żeby w ogóle ktokolwiek sprzątał w garażu podziemnym? Ja póki co widzę, że ten sam syf z zimy ciągle się wala na naszych miejscach postojowych.
Nie byłem od stycznia.
Co na Ciebie czeka w bdx? Akt notarialny na garaż? W takim razie można walczyć z AS o obniżenie opłaty. Jutro do nich zadzwonie.
Co na Ciebie czeka w bdx? Akt notarialny na garaż? W takim razie można walczyć z AS o obniżenie opłaty. Jutro do nich zadzwonie.
A czy to nie jest tak, że najpierw sąd musi wydzielić/założyć osobną księgę wieczystą na garaż/komórki i dopiero wówczas będzie możliwe przeniesienie na nas własności? Wniosek do sądu trafił chyba w listopadzie więc spodziewam się, że przed końcem wakacji nie podpiszemy aktów.
Dla mnie to jest gra na zwłokę. Skąd wiesz, że wniosek trafił w listopadzie?
Mieszkania dało się wydzielić na czas a innego lokalu już nie?
mik pisze:Dla mnie to jest gra na zwłokę. Skąd wiesz, że wniosek trafił w listopadzie?
To nie tak -
Wniosek o wydzielenie mieszkania składa się na podstawie umowy notarialnej kupna mieszkania od dewelopera. W momencie sprzedaży zazwyczaj nie jest więc wydzielnone.
W przypadku garaży jest inaczej, kupujesz udziały w danym lokalu, więc najpierw musi być wydzielony lokal, aby moc sprzedać jego udziały
To w takim razie opłaty za parking nadal należy wnosić na konto Budimeksu czy już na konto wspólnoty?
mik pisze:To w takim razie opłaty za parking nadal należy wnosić na konto Budimeksu czy już na konto wspólnoty?
4 marca zostały ustanowione akty na garaż. Z bmx za garaż przyszła faktura tylko za okres 1.03.-4.03., za pozostały okres opłaty na konto zarządcy - też rozsyłali faktury
To dobre info w takim razie.
Żadnych faktur nie dostałem ale się upomnę.
A macie nr KW dla garażu?
Żadnych faktur nie dostałem ale się upomnę.
A macie nr KW dla garażu?
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”