A ja zagłosowałem zdecydowanie przeciw. Dajcie ludziom święty spokój, chyba nikt nie griluje przesadnie często. Jako mieszkaniec 4 piętra ani raz nie poczułem żadnego dyskomfortu w związku z imprezami na ogródkach. Zdaje mi się że one są właśnie po to.
A nie przeszkadzają Wam dzieci na placu zabaw i wkoło niego? Ja bym zakazał. A na trawnikach obowiązkowo tabliczki z zakazem wejścia a najlepiej drut pod napięciem!! A nie daj boże ktoś po alko będzie wracał do domu - ogrodzić i nie wpuszczać na teren wspólnoty!!
A tak serio to jedyne co mnie aktualnie wkurza to brak tej wysokiej trawy, która wspaniale odróżniała nasz dziedziniec od innych blokowisk. Chętnie bym poznał historię tej decyzji.
Grillowanie i zmany w regulaminie wspólnoty mieszkaniowej - Orlińskiego 6
-
Re: Grillowanie i zmany w regulaminie wspólnoty mieszkaniowej - Orlińskiego 6
spokojnie trawa odrosnie.. tez nie mam nic przeciwko grilom 

-
Ja również nie miałam nic przeciwko grilowaniu aż do dnia kiedy rok temu , po raz pierwszy do mojego mieszkania wtargnął smród będący mieszaniną dymu, śmierdzącej podpałki i nie wiem czego jeszcze. Oczywiście pozostał na dłużej no bo okna trzeba było zamnknąć. Na początku nawet się przestraszyłam bo myślałam ,że to coś powaźnego -
jakiś pożar. Było to dla mnie nieznane zjawisko gdyż wychowywałam się w blokach starego budownictwa, a tam takich pomysłów i warunków nie ma. Najlepsze w tym wszystkim jest to , że tą atrakcję zapewnili nam wcale nie sąsiedzi mieszkający bezpośrednio pod nami , oni na szczęście nigdy jak do tej pory nie palili grilla.... Dzieci , psy, inne hałasy? jeśli są jakieś wybitnie głośne, to zamykam okno i po sprawie. Dzieci hałasują a psy szczekają normalna sprawa na blokowisku. Ale z problemem zadymienia i smrodu jak mam sobie poradzić? Jakieś sugestie? Każdy głosuje jak chce i jak czuje i potrzebuje. Ale może kiedyś Sąsiedzi z wyżsych pięter spotkają się z problemem , ktory niżej będzie obojętny? Nie umiem ocenić do ktorego piętra grilowanie jest problematyczne, proszę tylko o przemyślenie sprawy, bo jesteśmy dużą wspólnotą. O kwestiach bezpieczeństwa nie będę nawet wspominać bo jest to chyba oczywiste.
jakiś pożar. Było to dla mnie nieznane zjawisko gdyż wychowywałam się w blokach starego budownictwa, a tam takich pomysłów i warunków nie ma. Najlepsze w tym wszystkim jest to , że tą atrakcję zapewnili nam wcale nie sąsiedzi mieszkający bezpośrednio pod nami , oni na szczęście nigdy jak do tej pory nie palili grilla.... Dzieci , psy, inne hałasy? jeśli są jakieś wybitnie głośne, to zamykam okno i po sprawie. Dzieci hałasują a psy szczekają normalna sprawa na blokowisku. Ale z problemem zadymienia i smrodu jak mam sobie poradzić? Jakieś sugestie? Każdy głosuje jak chce i jak czuje i potrzebuje. Ale może kiedyś Sąsiedzi z wyżsych pięter spotkają się z problemem , ktory niżej będzie obojętny? Nie umiem ocenić do ktorego piętra grilowanie jest problematyczne, proszę tylko o przemyślenie sprawy, bo jesteśmy dużą wspólnotą. O kwestiach bezpieczeństwa nie będę nawet wspominać bo jest to chyba oczywiste.
wkurzający mąż pisze:A ja zagłosowałem zdecydowanie przeciw. Dajcie ludziom święty spokój, chyba nikt nie griluje przesadnie często. Jako mieszkaniec 4 piętra ani raz nie poczułem żadnego dyskomfortu w związku z imprezami na ogródkach. Zdaje mi się że one są właśnie po to.
A nie przeszkadzają Wam dzieci na placu zabaw i wkoło niego? Ja bym zakazał. A na trawnikach obowiązkowo tabliczki z zakazem wejścia a najlepiej drut pod napięciem!! A nie daj boże ktoś po alko będzie wracał do domu - ogrodzić i nie wpuszczać na teren wspólnoty!!
A tak serio to jedyne co mnie aktualnie wkurza to brak tej wysokiej trawy, która wspaniale odróżniała nasz dziedziniec od innych blokowisk. Chętnie bym poznał historię tej decyzji.
A niech grillują, ale przy użyciu grilli elektrycznych z pokrywką. Mi też nie przeszkadzało do czasu kiedy kilka razy naleciał mi dym do mieszkania wraz ze swędem spalonej podwawelskiej.
a może zróbmy grilla Wspólnotowego? dla całej O6 

Obniżenie opłat miesięcznych i realizacja nowych rzeczy w bloku wymaga zagłosowania nad uchwałami, osób, które jeszcze tego nie zrobiły w e-kartotece, w związku z tym proszę o uczynienie tego dzisiaj.
Proszę o zagłosowanie w e-kartotece nad wszystkimi uchwałami w dniu dzisiejszym.
Proszę o zagłosowanie w e-kartotece nad wszystkimi uchwałami w dniu dzisiejszym.
Nadal nie ma efektu głosowania, czy mieszkańcy nie chcą mieć niższych opłat miesięcznych?
Proszę o głosy jak najszybciej
Proszę o głosy jak najszybciej

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”