Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
michalxg

Re: Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia

Postautor: michalxg » 20 kwie 2018, 6:57

AsiaMieszko pisze:
michalxg pisze:
E9KCP14 pisze:Do tego jakieś piwo z "kija" przydałoby się na osiedlu.

Raczej speluna z tanim piwem "z kija" nie jest nam potrzebna.

Dlaczego od razu speluna? Fajne miejsce gdzie wieczorem mozna sie napic piwka na osiedlu jrst jak najbardzuej potrzebne. Sama mam ochote czasem gdzies wyjsc na piwo i nie chce mi sie jechac do centrum, wiec na pewno bym do takiego miejsca przyszla.
Poza tym nikt nie napisal, że miałoby by byc akurat tanie piwo z kija.

Dlatego, że to nie Centrum. Jak będzie drogo to biznes szybko padnie, a jak będzie tanio to będzie speluna. Już prędzej przydałaby się jakaś ciekawa gastronomia, gdzie piwo mogłoby być tylko dodatkiem. NIemniej - uważam, że wyjście na piwo blok dalej to trochę bez sensu, ale to moja subiektywna opinia :)

DartHart

Postautor: DartHart » 20 kwie 2018, 14:25

Ja coś słyszałem o pubie z rockową muzyką, ale nie wiem jaki status...

AsiaMieszko

Postautor: AsiaMieszko » 20 kwie 2018, 15:49

michalxg pisze:
AsiaMieszko pisze:
michalxg pisze:Raczej speluna z tanim piwem "z kija" nie jest nam potrzebna.

Dlaczego od razu speluna? Fajne miejsce gdzie wieczorem mozna sie napic piwka na osiedlu jrst jak najbardzuej potrzebne. Sama mam ochote czasem gdzies wyjsc na piwo i nie chce mi sie jechac do centrum, wiec na pewno bym do takiego miejsca przyszla.
Poza tym nikt nie napisal, że miałoby by byc akurat tanie piwo z kija.

Dlatego, że to nie Centrum. Jak będzie drogo to biznes szybko padnie, a jak będzie tanio to będzie speluna. Już prędzej przydałaby się jakaś ciekawa gastronomia, gdzie piwo mogłoby być tylko dodatkiem. NIemniej - uważam, że wyjście na piwo blok dalej to trochę bez sensu, ale to moja subiektywna opinia :)

A ja marze o wyjsciu na piwo do fajnego lokalu do bloku obok jak mi sie nie bedzie chciało jechac do centrum. Brakuje tez fajnego miejsca zeby np sie z kims spotkac na kawie i porozmawiac chociazby "biznesowo".Ale decyzja nalezy do autora pomyslu i postu.

AsiaMieszko

Postautor: AsiaMieszko » 20 kwie 2018, 15:50

DartHart pisze:Ja coś słyszałem o pubie z rockową muzyką, ale nie wiem jaki status...

Gdzie mialby byc? Bo juz nie ma za duzo lokali, szczegolnie tych wielkich, a taki pub to nie bedzie raczej na 60 metrach.

DartHart

Postautor: DartHart » 24 maja 2018, 7:15

AsiaMieszko pisze:
DartHart pisze:Ja coś słyszałem o pubie z rockową muzyką, ale nie wiem jaki status...

Gdzie mialby byc? Bo juz nie ma za duzo lokali, szczegolnie tych wielkich, a taki pub to nie bedzie raczej na 60 metrach.

Nie mam pojęcia.. temat przewijał się na forum z rok temu.
Ale ja tam jestem za :D

Trochę gorzej pewnie sąseidzi z piętra nad lokalem.. :P

kad

Postautor: kad » 12 gru 2018, 23:16

14 grudnia o 10.00 otwarcie sklepu "papiernik" w Avii 3 :)
Ciekawe czy będzie tak dobrze zaopatrzony jak "Lisek" na 2PL.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”