^^
lmgtfy.com/?q=Tesco
Dostawa Tesco w Krakowie Czyżynach - okolice ulicy Orlińskiego / os. Avia
- Wściekły Wąż
Re: Dostawa Tesco w Krakowie Czyżynach - okolice ulicy Orlińskiego / os. Avia
znasiek pisze:dzięki za info, a orientujesz się czy powyżej jakiejś kwoty dostawa jest darmowa?
Nie, tak samo jak w Ikei, dostawa nigdy nie jest za darmo.
Oczywiscie za kazdym razem kiedy zamawiam zakupy, to boli mnie to kilka zlotych, ale mam tez swiadomosc, ze gdyby dostawa byla za darmo to tak na prawde bylaby rozbita na cene kazdego produktu.
Do tego dochodzi jeden duzy plus - wieksze zakupy zajmuja jakies 40 - 90 minut wycieczki do sklepu (wsiasc do auta, dojechac, przejsc sie po sklepie, znalezc to co sie chce kupic, ewentualnie porownac ceny i pozbierac wszystko, stac w kolejce do kasy, zaladowac do auta, wrocic, wyladowac, wniesc do domu). Ja tego ani nie lubie, ani nie potrzebuje - wole pobawic sie z dziecmi, a jak potrzebuje kasy to w tym samym czasie zarobic wiecej, niz kosztuje mnie dostawa. Z tego powodu dla mnie jest to koszt do zaakceptowania.
Domyslam sie, ze moze to brzmiec troche jak reklama zakupow przez internet, ale na prawde uwazam ze jest to bardzo wygodne i koszty wcale nie sa tak wysokie, jak sie wydaje.
Najwiekszy dla mnie minus? Zakupy trzeba zamowic przynajmniej z jedno dniowym wyprzedzeniem, wiec jesli cos potrzebujesz na szybko to i tak musisz zasuwac do sklepu - na szczescie malych sklepow u nas pelno.
Na stronie Tesco znalazlem tez cos takiego:
tesco.pl/pierwsze-zakupy
-15zl na pierwsze zakupy - pokrywa koszty dostawy i jeszcze zostaje cos na chipsy, albo jogurt gratis.

też tak myślałem i to duże plusy, choć pewnie przy e-zakupach za powiedzmy 100-200 zł to też trzeba co najmniej z pół godziny się nasiedzieć przed kompem żeby dobrać wszystkie produkty; no ale się siedzi albo leży a nie gania jak głupi po sklepie, przepycha itd.
znasiek pisze:też tak myślałem i to duże plusy, choć pewnie przy e-zakupach za powiedzmy 100-200 zł to też trzeba co najmniej z pół godziny się nasiedzieć przed kompem żeby dobrać wszystkie produkty; no ale się siedzi albo leży a nie gania jak głupi po sklepie, przepycha itd.
Nie jest aż tak źle, po pierwsze masz dużą przewagę nad zwykłym sklepem, bo w wyszukiwarkę wpisujesz np. "mleko litr" i wyświetla Ci 10 marek mleka, do tego możesz sobie posortować po cenie.
Dodatkowo mają też aplikacje na Androida, iPhone i Windows Phone, które (o dziwo) działają na prawdę dobrze.
Trzecia rzecz która mi się podoba to fakt, że w aplikacji i na stronie www jest zakładka "poprzednio kupione". Jakieś 80% zakupów, to za każdym razem to sam i ta zakładka bardzo przyspiesza zakupy.
Ja robię tak, że razem z żoną mamy wspólne konto w Tesco (to znaczy ja założyłem i dałem jej hasło, żeby też mogła się logować), ona loguje się ze swojego telefonu, ja ze swojego i dokładamy do koszyka. Jak się uzbiera, to robimy zamówienie. Jak po złożeniu zamówienia nam się coś jeszcze przypomni, to do godziny 23 można zmienić zamówienie.
Ostatnio widziałem reklamę zakupów przez internet z Piotr i Paweł, ale jeszcze od nich nie zamawiałem, jest ktoś kto może podzielić się wrażeniami?
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”