Wynajęcie działki Małopolskiej Izbie Rolnej na targ warzywny na Avii 2x w tygodniu - Avia 5

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
Risager

Re: Wynajęcie działki Małopolskiej Izbie Rolnej na targi 2x w tygodniu - Avia 5

Postautor: Risager » 27 kwie 2018, 17:44

dejvid1980 pisze:Ciekawe gdzie bedzie ie parkowac jak takie targi beda sie odbywac aha zapomnialem mamy mnóstwo miejsc parkingowych dla osiedla
Gratuluje glupoty z zgoda na cos takiego

Targi to zbyt rozdmuchana nazwa, bo tu chodzi o jeden namiot, w którym okoliczni mieszkańcy będą mogli zaopatrzyć się w owoce i warzywa.
Nikt tu nie będzie przyjeżdżał specjalnie samochodem z drugiego końca Krakowa żeby kilogram śliwek kupić ;)

Co do miejsc parkingowych, to w naszym garażu jest cały czas sporo miejsc do kupienia.

michalxg

Postautor: michalxg » 27 kwie 2018, 22:06

Risager pisze:
dejvid1980 pisze:Ciekawe gdzie bedzie ie parkowac jak takie targi beda sie odbywac aha zapomnialem mamy mnóstwo miejsc parkingowych dla osiedla
Gratuluje glupoty z zgoda na cos takiego

Targi to zbyt rozdmuchana nazwa, bo tu chodzi o jeden namiot, w którym okoliczni mieszkańcy będą mogli zaopatrzyć się w owoce i warzywa.
Nikt tu nie będzie przyjeżdżał specjalnie samochodem z drugiego końca Krakowa żeby kilogram śliwek kupić ;)

Co do miejsc parkingowych, to w naszym garażu jest cały czas sporo miejsc do kupienia.

Może koledze przeszkadza, że już nie będzie mógł swojego rzęcha parkować na dziko na tej działce na trawie... a raczej tym, co po niej zostało.

dejvid1980

Postautor: dejvid1980 » 28 kwie 2018, 14:25

Hehe możemy się swoimi rzęchami pochwalić
Po drugie nigdy nie zaparkowałem na trawie
Po kolejne nie będę płacił 50 tys. Zlodziejom z bdx za miejsce ( w apartamentowcach w krk takie garaze taniej kosztuja ) plus czynsz zeby jak wy biedaki pozniej plakac nad jego wysokoscia
Bralo sie mieszkanie na kredyt wiesniaki to teraz splacac
Kolejne chcieliscie wies pod blokiem trzeba bylo z niej nie wyjezdzac

knd

Postautor: knd » 28 kwie 2018, 20:49

dejvid1980 pisze:Hehe możemy się swoimi rzęchami pochwalić
Po kolejne nie będę płacił 50 tys. Zlodziejom z bdx za miejsce ( w apartamentowcach w krk takie garaze taniej kosztuja ) plus czynsz zeby jak wy biedaki pozniej plakac nad jego wysokoscia

No widzisz, jakbyś brał kredyt, to by Cię było stać. Na miejsce za 50 tysięcy, albo na mieszkanie w apartamentowcu.
A tak to musisz mieszkać w bloku, w którym ktoś zrobił salon kosmetyczny (czy tam fryzjerski) w mieszkaniu. Mi na Twoim miejscu to właśnie by bardziej przeszkadzało, bo to oznacza że każdy w godzinach funkcjonowania tego salonu może sobie włazić na teren Waszego bloku.

skyman

Postautor: skyman » 28 kwie 2018, 23:09

Oj, chyba nie to jest przedmiotem dyskusji w tym wątku :) Ja wiem, że to głównie sprawa mieszkańców Avii 5, ale cieszyłbym się, gdybym mógł kupić warzywa czy owoce faktycznie od lokalnych producentów. A dodatkowo, gdyby się udało uporządkować dzięki temu kolejny fragment terenu przy ulicy Orlińskiego, żeby nie robiło się tam błotne klepisko, to byłoby super. Ciekaw jestem wyników głosowania.

Inna sprawa, że można było o takim miejscu pomyśleć np. w parku, który ma powstać, gdzieś na jego skraju, albo jakoś przy udziale Muzeum Inżynierii Miejskiej, na terenie przynależącym do zabytkowego hangaru.

Risager

Postautor: Risager » 29 kwie 2018, 0:23

skyman pisze:Ciekaw jestem wyników głosowania.

Mogę przedstawić Ci na razie cząstkowe:

ZA 11.9924%
Przeciw 2.3486%

Pozostali jeszcze nie głosowali.

mateusz

Postautor: mateusz » 03 maja 2018, 16:14

mega zajebisty pomysł :) kiedy miałoby to powstać ?

Evadnro

Postautor: Evadnro » 04 maja 2018, 7:59

dejvid1980 pisze:Hehe możemy się swoimi rzęchami pochwalić

ale pamiętasz, że też masz kredyt w PKO?

skyman

Postautor: skyman » 04 maja 2018, 21:43

Byłoby świetnie, gdyby coś takiego powstało, ale oczywiście zdecyduje wspólnota. Chciałbym mieć możliwość zakupu na osiedlu produktów od lokalnych rolników (bo zakładam, że taka jest misja Małopolskiej Izby Rolnej). No ale wiadomo, zdecyduje wspólnota mieszkaniowa. Gdyby jeszcze można było tam kupić jakieś dobre pieczywo z niewielkiej piekarni :) No ale zdecyduje wspólnota Avii 5, takie jej święte prawo.

Arav

Postautor: Arav » 07 maja 2018, 8:46

To ja mam taki goscinny postulat... Jestem z O12 wiec akurat ten skrawek dzialki o ktorym mowa bede mial przed samymi oknami.

Skoro nasz nowy parking zostanie oddany do uzytku lada dzien (i mam nadzieje ze znikna samochody parkujace na zakrecie na trawie) to moznaby sie zglosic do zarzadcy z prosba o uporzadkowanie tego terenu. Nie chodzi mi tu o to zeby od razu sciagac do akcji Maje Popielarska ale zeby po prostu wyrownac blotnisty teren rozjezdzony przez samochody i zasiac tam na nowo zwykla trawe ( + na poczatek mozna tam rozciagnac takie czerwono - biale tasmy zeby nikt juz tam nie wjezdzal).

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”