Ogrodnik - utrzymanie zieleni wokół bloku - Avia 5 Kraków
Ogrodnik - utrzymanie zieleni wokół bloku - Avia 5 Kraków
Czy jest u nas osoba odpowiadająca za utrzymanie zieleni ? 

Re: Ogrodnik - utrzymanie zieleni wokół bloku - Avia 5 Kraków
Zapytaj najlepiej kogoś z firmy zarządzającej blokiem, bo albo zajmują się tym sami, albo wynajmują kogoś do tego 

Tak zapytam przy tej okazji - co sądzicie o tej dżungli na dziedzińcu? 

Im więcej zieleni tym lepiej. Balkony też coraz ładniejsze. Z góry widać kto wynajmuje a kto inwestuje w kwiatki 

Im wiecej zielieni tym lepiej ale wg mnie te paprotki nie wygladaja za ladnie, po za tym na zime usychaja ladniejsze bylyby jakies krzewy caloroczne
xksisnki pisze:Im wiecej zielieni tym lepiej ale wg mnie te paprotki nie wygladaja za ladnie, po za tym na zime usychaja ladniejsze bylyby jakies krzewy caloroczne
W zimie wstawiasz do domu, albo co bylo praktykowane u nas - na klatke.
Pozniej na wiosne zawsze na klatce robilo sie pusto i nudno, jak wszystko znowu szlo na balkony.
Paprotki chyba sa tez dosyc "idioto .", chociaz sam tez srednio za nimi przepadam. Wole truskawki.

supper pisze:Im więcej zieleni tym lepiej. Balkony też coraz ładniejsze. Z góry widać kto wynajmuje a kto inwestuje w kwiatki
Tak się zastanawiałem, czy ten busz się komuś podoba i mam odpowiedź, dlaczego to tak wygląda. Nasadzone krzaków jeden na drugim i ta 1.5 metrowa trawa, to naprawdę w porównaniu choćby z Avią 3 wygląda bardzo biednie. No ale skoro innym się podoba, pozostaje się dostosować. Miłego!
Mnie rowniez wspomniany busz i chaszcze sie nie podobaja. Owszem popieram duzo zieleni ale potem o te krzaki, krzewy, rosliny trzeba dbac i je odpowiednio przycinac. Inaczej bedzie wygladac jak jest, czyli jak przypadkowy gaszcz. Avia 3 ma bardzo zielono, a calosc prezentuje sie zupelnie inaczej, widac inny dobor roslin i reke ktora dba calosc. Wystarczy spojrzec i porownac z naszym, roznica jest kolosalna. Tez po zimie u nich od razu zielen zostala poprzycinana,a u nas przez 2 miesiace wysokie trawy, o kotre nikt nie zadbal. 

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”