Trawy w ogrodzie bloku / zagospodarowanie ogrodu wewnętrznego - Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Fedaykin

Trawy w ogrodzie bloku / zagospodarowanie ogrodu wewnętrznego - Orlińskiego 6

Postautor: Fedaykin » 25 maja 2018, 23:13

qubek pisze:Tutaj to standard. Na wsiach pies od bramy do bramy wyje gdy ktoś przechodzi to tutejszym to nie przeszkadza.
ps. Ścięliście wysoką trawę przec blokiem aby poczuć się jak w mieście? Macie racje przypominała zborze.
Pracowników Filipka stać

qubek pisze:Wysokie trawy są teraz bardzo modne, również ze względów ekologicznych A mnie się te wysokie trawy bardzo podobają

qubek pisze:Mnie osobiście te trawy się nie podobają, ale szanuję stanowisko większości osób wypowiadających się na forum (...)

To podobają Ci się w końcu te trawy czy nie? Czy może po prostu zmieniasz zdanie jak Ci wygodnie?

Co do meritum - w pełni się zgadzam. Wyjący pies (szczególnie w godzinach nocnych) to po prostu koszmar. :|

Fedaykin

Re: Trawy w ogrodzie bloku / zagospodarowanie ogrodu wewnętrznego - Orlińskiego 6

Postautor: Fedaykin » 25 maja 2018, 23:31

qubek pisze:Moje wcześniejsze wypowiedzi o tym świadczą

Powyższe cytaty są właśnie z Twoich wcześniejszych wypowiedzi, więc przynajmniej tutaj mamy jasność. :)

Mam nadzieję, że i tutaj "ułańska fantazja" Cię nie poniesie (albo że przynajmniej bawisz się dobrze). Miłego weekendu. :)

Fedaykin

Re: Trawy w ogrodzie bloku / zagospodarowanie ogrodu wewnętrznego - Orlińskiego 6

Postautor: Fedaykin » 26 maja 2018, 0:26

qubek pisze:Całą wypowiedź przetłumacz bo ja jakoś nie kojarzę. Te trzy kropki co w niepamięć puściłeś powtórz

Klikasz na forumowicza > pokaż post użytkownika i można wszystko w skróconej wersji zobaczyć. W każdym razie po Twoim dobitnym stwierdzeniu domyślam się, iż i ów "niepodobanie" było również ironią skontrastowaną z płotem. Te trawy są bardzo fajne ... szkoda tylko, że w okresie letnim pełno w nich śmieci. :oops:

Pod O1 nawalili z kolei masę iglaków, z których ze 20% już teraz krzyczy "dobij mnie". Ile ja bym dał za dobrze zorganizowaną przestrzeń zieloną pełną bukszpanu ... no, ale to już "delikatny" offtopic. :)

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 26 maja 2018, 0:33

qubek pisze:masz racje, pok co cI pełn a wy[powiedzieć ja możesz wyrwać kontekst (znasz takie słowo)?

Te trzy słowa w nawiasie rozbawiły mnie na tyle, że chyba czas skończyć dyskusję. Kiedyś pewien wysoko postawiony prostak zapytał mnie czy wiem co znaczy "niesubordynacja". Nie upadajmy tak nisko. ;) Jak już wspomniałem - dobrej nocy i miłego weekendu. :)

Przy czym zgadzam się, że przykro patrzeć na zaniedbaną własność. Choć tutaj chyba bardziej winiłbym niesforne pociechy ...
Ostatnio zmieniony 26 maja 2018, 0:35 przez Fedaykin, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”