Pierwsze Spotkanie Wspólnoty - naglace tematy do poruszenia - Avia 1

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
GrzegorzDragon

Re: Pierwsze Spotkanie Wspólnoty - naglace tematy do poruszenia - Avia 1

Postautor: GrzegorzDragon » 12 maja 2018, 12:25

cały czas jest tak naprawdę zero konkretów....
chcecie zmiany zarządcy...konkretnie...dlaczego?
niby mam patrzeć na inne wspólnoty....avia 3 bardzo narzekała na swojego zarządcę ZZN i jak się skończyło? zostali przy nich
a czy ktoś z Was wogóle się zorientował kiedy będzie najbliższe spotkanie wspólnoty? nie? w przyszłym roku na wiosnę
czemu zmiany mamy małpować od innych? przede wszystkim powinniśmy się skupić na problemie NASZEGO bloku a nie innych...
bo np na avii 3 ktoś chciał zmieniać firmę sprzątającą bo popołudniu już jest brudno na klatkach(pomijam, że sprzątanie zwykle odbywa się rano)
czy też usunięcie zieleni z ich dziedzinca.....

powtórzę raz jeszcze....

SKUPMY SIĘ NA PROBLEMACH NASZEGO BLOKU,NASZEJ WSPÓLNOTY

Bartek

Postautor: Bartek » 12 maja 2018, 20:24

Akurat ochrona w takiej formie jak jest na osiedlu Avia oraz Orlińskiego powinna zostać usunięta wszędzie. Moim zdaniem są to pieniądze "wyrzucone w błoto". Co do zarządcy to myślę, że każda firma będzie działać w podobny sposób. Wydaje mi się, że warto dać im szansę, ale powinniśmy na zebraniu powiedzieć konkretnie czego oczekujemy.

M4334

Postautor: M4334 » 14 maja 2018, 8:25

Bartek pisze:Akurat ochrona w takiej formie jak jest na osiedlu Avia oraz Orlińskiego powinna zostać usunięta wszędzie. Moim zdaniem są to pieniądze "wyrzucone w błoto". Co do zarządcy to myślę, że każda firma będzie działać w podobny sposób. Wydaje mi się, że warto dać im szansę, ale powinniśmy na zebraniu powiedzieć konkretnie czego oczekujemy.

Popieram! Zebranie będzie zwołane w pierwszym kwartale przyszłego roku i tam można będzie pogadać z Zarządcą. Ochronę trzeba by zwolnić od razu bo nie robi nic a inkasuje potężne pieniądze. Konkretnych przykładów jest co dziennie wiele: spanie na służbie; nie reagowanie na rozjeżdżanie chodników i dewastację zieleni; nie reagowanie na dewastację wind, klatek i ogólnie mówiąc budynku; nie chronienie wejść do budynku (wejścia są otwarte, zamykają je mieszkańcy a ochrona śpi w kanciapie albo przechodzi obok i ma to gdzieś). Najlepsze jest to że jak zwolnimy ochronę to zarządca dróg na Avii i tak będzie najprawdopodobniej zatrudniał ochroniarza, który zabezpieczy bramę wjazdową na teren osiedla czyli w naszym budynku. Wtedy na jego etat zrzuci się całe osiedle Avia i koszt będzie pewnie nie odczuwalny.

co-owner

Postautor: co-owner » 06 cze 2018, 18:06

W temacie ochrony.
Ci Panowie kosztuja duzo ponad 10 tys miesięcznie.
Wydaje się że nie mają zakresu obowiązków więć robią tylko obchód. Jest to raczej spacer bo kompletnie nic nie zauważają.
Montaż monitoringu jest o wile tańszy niż opłacanie ochrony przez rok a sam monitoring potem w serwisie jest procentem wartość obecnych opłat za tych śpiących dozorców.

M11

Postautor: M11 » 06 cze 2018, 18:41

Bartek pisze:Akurat ochrona w takiej formie jak jest na osiedlu Avia oraz Orlińskiego powinna zostać usunięta wszędzie. Moim zdaniem są to pieniądze "wyrzucone w błoto". Co do zarządcy to myślę, że każda firma będzie działać w podobny sposób. Wydaje mi się, że warto dać im szansę, ale powinniśmy na zebraniu powiedzieć konkretnie czego oczekujemy.

Bartek, pisałeś wcześniej o tym piśmie, na którym mieliśmy się podpisywać w sprawie zniesienia ochrony. Daj proszę znać czy udało Ci się stworzyć, bo myślę, że czas zacząć zbierać podpisy.

Bartek

Postautor: Bartek » 08 cze 2018, 9:25

M11 pisze:

Bartek, pisałeś wcześniej o tym piśmie, na którym mieliśmy się podpisywać w sprawie zniesienia ochrony. Daj proszę znać czy udało Ci się stworzyć, bo myślę, że czas zacząć zbierać podpisy.

Dzisiaj się tym zajmę. Byłem teraz poza granicą naszego kraju, ale wczoraj w nocy wróciłem i zaczynam działać :)

EdekSomsiad

Postautor: EdekSomsiad » 08 cze 2018, 22:43

Mam pytanie zrzucenie kosztów jest dobrym pomysłem, ale w takim razie zamontujemy kamery na każdym piętrze przed klatką i w windach?? Chciałbym żeby to też było poruszone bo koszt kamer oraz monitoring telewizory i osoba nadzorująca też kosztuje. Może spotkam się z negatywną opinią ale kupując mieszkania na Avii sugerowalem sie jednym kryteriem osiedle zamkniete, strzeżone. Więc chciałbym żeby dalej to wyglądało tak, żeby żadna postronna osoba od tak nie mogła sobie przechodzić jak jej w duszy zagra.

Bartek

Postautor: Bartek » 09 cze 2018, 20:03

Przeszedłem dzisiaj po mieszkaniach w klatce A, ale niestety dużo mieszkań jest jeszcze niezamieszkałych, więc zebrałem tylko kilka podpisów. W poniedziałek przejdę po mieszkaniach w klatce B i jak zdążę to C. Generalnie większość osób, z którymi rozmawiałem podobnie jak my uważa, że ochrona jest niepotrzebna, ponieważ nie robi kompletnie nic.

M11

Postautor: M11 » 09 cze 2018, 22:26

Bartek pisze:Przeszedłem dzisiaj po mieszkaniach w klatce A, ale niestety dużo mieszkań jest jeszcze niezamieszkałych, więc zebrałem tylko kilka podpisów. W poniedziałek przejdę po mieszkaniach w klatce B i jak zdążę to C. Generalnie większość osób, z którymi rozmawiałem podobnie jak my uważa, że ochrona jest niepotrzebna, ponieważ nie robi kompletnie nic.

Wpadnij jeszcze proszę na piętro 4 w klatce A - nasze piętro chętnie podpisze.

Bartek

Postautor: Bartek » 09 cze 2018, 23:11

M11 pisze:
Bartek pisze:Przeszedłem dzisiaj po mieszkaniach w klatce A, ale niestety dużo mieszkań jest jeszcze niezamieszkałych, więc zebrałem tylko kilka podpisów. W poniedziałek przejdę po mieszkaniach w klatce B i jak zdążę to C. Generalnie większość osób, z którymi rozmawiałem podobnie jak my uważa, że ochrona jest niepotrzebna, ponieważ nie robi kompletnie nic.

Wpadnij jeszcze proszę na piętro 4 w klatce A - nasze piętro chętnie podpisze.

Będę w poniedziałek :)

Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”