Rolety dzień noc / rolety odbijające światło / zaciemniające - opinie na forum
-
Rolety dzień noc / rolety odbijające światło / zaciemniające - opinie na forum
Gdzie zamawialiście swoje rolety dzień noc i zwykłe? Umówiłam się na pomiar z firmą z ulotki krzyczącej o najtańszych cenach w mieście, a tymczasem roleta zwykła od 450 zł, a dzień noc od 650 zł. Mowa o zwykłych oknach, nie balkonowych. Czy jest szansa, że znajdę rolety taniej?
Re: Rolety dzień noc / rolety odbijające światło / zaciemniające - opinie na forum
roleta dzień noc z robocizna to koszt do 180zł na tyle wyceniła pani w firmie z ulotki z klatki
okno 90cm na 140 cm
okno 90cm na 140 cm
Re: Rolety dzień noc / rolety odbijające światło / zaciemniające - opinie na forum
Rolety kasetowe aluminiowe cena za 6 rolet w tym dwie balkonowe 1200 zł. Firma WIMAROL - mają swój punkt w M1
Podpinam się do tematu, może ktoś pomoże.
1) Interesowaliście się tematem rolet (najlepiej dzień i noc), które odbijają słońce i pozwalają jednocześnie zaciemnić mieszkanie
Rozważam rolety odbijające słońce, jako ewentualną alternatywę dla montowania klimatyzacji, zastanawia mnie o ile stopni, takie rozwiązanie może obniżyć temperaturę w nasłonecznionym mieszkaniu. Jakie są ceny takich rolet i ich skuteczność, może ktoś to analizował, ma już założone?
2) Druga sprawa, to jak czyścić rolety dzień i noc, jest na to jakiś specjalny sposób, a może są ich różne rodzaje i jedne czyści się łatwiej, a inne trudniej
Podzieli się ktoś doświadczeniem w takim temacie?
1) Interesowaliście się tematem rolet (najlepiej dzień i noc), które odbijają słońce i pozwalają jednocześnie zaciemnić mieszkanie

2) Druga sprawa, to jak czyścić rolety dzień i noc, jest na to jakiś specjalny sposób, a może są ich różne rodzaje i jedne czyści się łatwiej, a inne trudniej

MarcinJ pisze:Podpinam się do tematu, może ktoś pomoże.
1) Interesowaliście się tematem rolet (najlepiej dzień i noc), które odbijają słońce i pozwalają jednocześnie zaciemnić mieszkanieRozważam rolety odbijające słońce, jako ewentualną alternatywę dla montowania klimatyzacji, zastanawia mnie o ile stopni, takie rozwiązanie może obniżyć temperaturę w nasłonecznionym mieszkaniu. Jakie są ceny takich rolet i ich skuteczność, może ktoś to analizował, ma już założone?
2) Druga sprawa, to jak czyścić rolety dzień i noc, jest na to jakiś specjalny sposób, a może są ich różne rodzaje i jedne czyści się łatwiej, a inne trudniejPodzieli się ktoś doświadczeniem w takim temacie?
Posiadam plisy z folią odbijającą po zewnętrznej stronie. Po półrocznym użytkowaniu na 100 % polecam takie rozwiązanie. Zaciemnienie jest praktycznie całkowite, nie ma opcji żeby słońce budziło zbyt wcześnie latem. Co do obniżenia temperatury jakiś dokładnych danych nie podam, ale gdy na zewnątrz jest upał w mieszkaniu jest optymalna temperatura, jeszcze nie zdarzyło mi się żeby było mi za gorąco w mieszkaniu. Minusem jest na pewno cena - 4 okna balkonowe + standardowe okno kuchenne (składające się z mniejszej i większej 'połowy') około 2300 zł. Ale moim zdaniem warto.
playand1 pisze:Posiadam plisy z folią odbijającą po zewnętrznej stronie. Po półrocznym użytkowaniu na 100 % polecam takie rozwiązanie.
Dziękuję za rzeczową opinię, w takim razie będą zapewne testował takie rozwiązanie także u siebie, mam nadzieję, że się sprawdzi. A może podzielisz się jeszcze informacją o tym, jaką masz wystawę okien i czy mieszkanie jest dobrze nasłonecznione.
MarcinJ pisze:playand1 pisze:Posiadam plisy z folią odbijającą po zewnętrznej stronie. Po półrocznym użytkowaniu na 100 % polecam takie rozwiązanie.
Dziękuję za rzeczową opinię, w takim razie będą zapewne testował takie rozwiązanie także u siebie, mam nadzieję, że się sprawdzi. A może podzielisz się jeszcze informacją o tym, jaką masz wystawę okien i czy mieszkanie jest dobrze nasłonecznione.
4 balkonowe na południe, 1 kuchenne na wschód, mieszkanie w mojej opinii bardzo dobrze nasłonecznione
Wróć do „Urządzenie mieszkania - ogólne dyskusje”