Miesięczny koszt utrzymania miejsca postojowego naziemnego i w garażu - Avia
Miesięczny koszt utrzymania miejsca postojowego naziemnego i w garażu - Avia
Chciałem zapytać czy ktoś wie jaki będzie miesięczny koszt utrzymania wykupionego miejsca postojowego na osiedlu Avii? Może ktoś już z Avii 6 już korzysta z takiego miejsca i podzieli się informacją o miesięcznych kosztach.
Re: Miesięczny koszt utrzymania miejsca postojowego naziemnego i w garażu - Avia
Na Avii 6 to koszt około 100 zł czynszu za jedno miejsce
Re: Miesięczny koszt utrzymania miejsca postojowego naziemnego i w garażu - Avia
Chyba za wynajem tego miejsca 

Słyszałem, że w garażu tyle kosztuje ale żeby na zewnątrz? trochę drogo 

Drogo nie drogo, wszystko chyba sprowadza się do tego, kto tym będzie później zarządzał i jakie wyjdą koszty utrzymania. Pewnie jeśli chodzi o miejsca pod blokami, to chyba teren wspólnoty, czyli zależy wszystko od tego, jaki będzie koszt zarządzania tych miejsc. Może dobrze byłoby się zorientować, jak to wygląda na innych osiedlach, które już trochę stroją, bo tu wiadomo, wszystkim na początku zarządzają firmy wybrane przez Budimex 

Dlatego trzeba szybko zrobić zebranie właścicieli przed oddaniem mieszkań do użytku i wybrać nowego zarządcę .
jeśli ktoś ma sprawdzonego to pisać.
JA proponuję Promos dobra i tania firma sprawdzona od wielu lat.
jeśli ktoś ma sprawdzonego to pisać.
JA proponuję Promos dobra i tania firma sprawdzona od wielu lat.
Z drugiej strony, dawno temu, jak kupowałem mieszkanie, to dostałem z Budimexu informację o tym, że miesięczny koszt utrzymania miejsca postojowego w garażu podziemnym, to ok. 40 zł. Tylko, że zaznaczam, chodzi i garaż podziemny, a wiadomość tyczyła się osiedla Orlińskiego.
Re: Miesięczny koszt utrzymania miejsca postojowego
100 zł chyba rocznie
nie wiem za co by się mialo tyle płacić
na osiedlu na.którym mieszkam nie widziałam jeszcze nigdy żeby ktoś coś robił przy miejscach postojowych. W zimie odsnieza i tyle. Dla mnie to jest śmiech na.sali nie po to płace tyle za miejsce żeby jeszcze.płacić miesiąc w miesiąc jak.za.wynajem miejsca. Ja wynajem miejsca z garażem płaciłam kiedyś 120 zł
rozumiem, ze podatek od nieruchomości trzeba zapłacić.ale bez z jaj z takimi kwotami 
Za 100 zł od miejsca to sama mogę iść sprzątać te miejsca - będę mieć etat

jasiek pisze:100 zł chyba rocznienie wiem za co by się mialo tyle płacić
na osiedlu na.którym mieszkam nie widziałam jeszcze nigdy żeby ktoś coś robił przy miejscach postojowych. W zimie odsnieza i tyle. Dla mnie to jest śmiech na.sali nie po to płace tyle za miejsce żeby jeszcze.płacić miesiąc w miesiąc jak.za.wynajem miejsca. Ja wynajem miejsca z garażem płaciłam kiedyś 120 zł
rozumiem, ze podatek od nieruchomości trzeba zapłacić.ale bez z jaj z takimi kwotami
Mądrze gada , polać jej

Atena pisze:Na Avii 6 to koszt około 100 zł czynszu za jedno miejsce
Oczywiście to koszt utrzymania miejsca postojowego w garażu podziemnym.
Nie orientuję się jak jest obecnie z miejscami zewnętrznymi. Na jednym z pierwszych zebrań ich właściciele zrezygnowali ze sprzątania i odśnieżania i sami zobowiązali się do tego we własnym zakresie. Przyszła zima i zmienili zdanie...
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”