Dzisiejsza aktualizacj e-kartoteki / zmiana wysokości czynszu - Orlińskiego 10
Dzisiejsza aktualizacj e-kartoteki / zmiana wysokości czynszu - Orlińskiego 10
Czy Wam dzisiaj też skoczyły czynsz o 150 zł w górę ? Nie znam się za bardzo na tym ale płaciłem zawsze coś koło 350 zł a teraz nowe wyliczenie 480 zł i zaległości 600 zł. Jak to działa ? Wody zurzywam mało.
Re: Dzisiejsza aktualizacj e-kartoteki / zmiana wysokości czynszu - Orlińskiego 10
A sprawdziłeś sobie rozliczenie mediów? Bo nowe zaliczki są ustawiane na podstawie zużycia aby zniwelować niedopłaty w grudniu więc gdzieś musiałeś mieć strasznie duże zużycie...ja obstawiam ogrzewanie.
Re: Dzisiejsza aktualizacj e-kartoteki / zmiana wysokości czynszu - Orlińskiego 10
Mam dokladnie tak samo, 600zl zaległości (było by 800 ale mialem nadpłatę wcześniej) i czynsz który skoczył znacznie. W ogóle nie podobają mi się dwie rzeczy:
1. koszt śmieci na podstawie zużycia wody (co ma jedno do drugiego? zużywam więcej to płacę więcej w pozycji: "Zimna woda i kanalizacja" a potem jeszcze mi się za odpady mnoży przez tę wodę).
2. opłata za części wspólne na podstawie metrażu - czy jeżeli mam więcej m^2 to bardziej korzystam z części wspólnych? ;>
1. koszt śmieci na podstawie zużycia wody (co ma jedno do drugiego? zużywam więcej to płacę więcej w pozycji: "Zimna woda i kanalizacja" a potem jeszcze mi się za odpady mnoży przez tę wodę).
2. opłata za części wspólne na podstawie metrażu - czy jeżeli mam więcej m^2 to bardziej korzystam z części wspólnych? ;>
opłata za śmieci jest jakaś absurdalna.
również muszę dopłacić prawie 500zł
również muszę dopłacić prawie 500zł
Ostatnio był taki burdel w śmietniku że możliwe że śmieci nie były wyrzucane do odpowiednich kontenerów
A wtedy opłata mocno wzrośnie
A wtedy opłata mocno wzrośnie
-
Tylko, ze przy tak malej ilosci pojemnikow w porownaniu do czestotliwosci ich oprozniania w okolicy weekendu nie ma opcji zeby wrzucic smieci gdziekolwiek...
U mnie była nadpłata a teraz mi oplata miesięczna skoczyła o prawie 100% :/ WTF ? 

U mnie również podobna sytuacja
U mnie również. Pierwsze prognozowane zaliczki były na bardzo niskim poziomie, stąd niedopłaty. Dopiero teraz po półrocznym odczycie liczników, kolejne zaliczki będą bardziej miarodajne.
Na zebraniu wspólnoty należy poruszyć kwestię rozliczania śmieci. To nie jest normalne żeby rozliczać je na podstawie zużycia wody. Mieszkamy we dwie osoby i mamy duże zużycie wody. Nie zamierzam z tego tytułu płacić 50 zł miesięcznie za wyrzucenie reklamówki segregowanych śmieci raz w tygodniu...
Na zebraniu wspólnoty należy poruszyć kwestię rozliczania śmieci. To nie jest normalne żeby rozliczać je na podstawie zużycia wody. Mieszkamy we dwie osoby i mamy duże zużycie wody. Nie zamierzam z tego tytułu płacić 50 zł miesięcznie za wyrzucenie reklamówki segregowanych śmieci raz w tygodniu...
Ostatnio zmieniony 25 cze 2018, 19:08 przez sand, łącznie zmieniany 1 raz.
sand pisze:Na zebraniu wspólnoty należy poruszyć kwestię rozliczania śmieci. To nie jest normalne żeby rozliczać je na podstawie zużycia wody. Mieszkamy we dwie osoby i mamy duże zużycie wody. Nie zamierzam z tego tytułu płacić 50 zł miesięcznie za wyrzucenia reklamówki segregowanych śmieci raz w tygodniu...
Dokładnie tak! 50zl za mpo płacą moi teściowie mieszkając w domku. Co do odczytu liczników moim zdanie powinny być co miesiąc jak mamy z prądem. Wtedy lepiej można się pilnować i panować nad kosztami.
Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”