Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Nowy

Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy

Postautor: Nowy » 25 cze 2018, 23:29

Dzięki za info, czyli jednak coś się cały czas dzieje w sprawie parku :) Szkoda, że nie już wiadomo, że nie powstanie w tym roku. Z drugiej strony, podobno Zarząd Zieleni Miejskiej przeznaczył na ten park w przyszłorocznym budżecie nie 2,5 mln złotych, ale 4 mln :)

mik

Postautor: mik » 26 cze 2018, 9:36

No chyba że to wszystko to ukartowana akcja i zbroją teren dla przyszłego dewelopera.
Ja bym wydał zgodę jak już będzie wiadomo, że powstanie tam park, nie wcześniej.

Arav

Postautor: Arav » 26 cze 2018, 11:42

Do wspolnoty O12 wystapili z takim samym wnioskiem :) Chca zrobic przylacz przez nasze dzialki :)

Małgorzatka

Postautor: Małgorzatka » 26 cze 2018, 13:36

No właśnie, przyznam szczerze że do sprawy przystąpiłam entuzjastycznie i już chciałam zagłosować na tak ale... wpis "mik" mnie przystopował. Wydaje się to być bardzo trafna uwaga - co o tym sądzicie :( ?

sand

Postautor: sand » 26 cze 2018, 14:07

Zadzwoniłem wczoraj do ZZM z pytaniem czy otrzymali pozwolenie na budowę. Pani miała sprawdzić i do mnie oddzwonić ponieważ nie było już osoby odpowiedzialnej za projekt tego parku. W projekcie uchwały jest wprost napisane, że chodzi o wyrażenie zgody dla inwestycji pod nazwą: "Budowa parku..."

Ale wiadomo jak jest, mieszkamy w Krakowie, w którym każdy przekręt jest możliwy. Zamierzam spokojnie zaczekać na prawomocne pozwolenie na budowę.

jerzyk

Postautor: jerzyk » 10 lip 2018, 12:50

Co z naszym Parkiem?

ngy jakiś konkret?

zaczną w tym roku robić? będzie?

:)

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 10 lip 2018, 19:39

Dobrze, że pytasz. Będą konkrety lada dzień. Pismo od Wojewody już jest w drodze do ZZM. Na ten rok mają przygotowane 1,5 mln złotych, a na przyszły rok 2,5 mln złotych. Cały budżet inwestycji wzrósł zatem o dodatkowe 1,5 miliona więcej niż planowano. Wszystko po to, aby kiedy to pozwolenie się uprawomocni zrealizować inwestycję w całości.

jerzyk

Postautor: jerzyk » 11 lip 2018, 6:29

rozumiem że to pismo jest pozytywne dla Parku? :) :) :) z nieoficjalnych info :) :)

knd

Postautor: knd » 11 lip 2018, 8:00

jerzyk pisze:rozumiem że to pismo jest pozytywne dla Parku? :) :) :) z nieoficjalnych info :) :)

Przeciez jeszcze nie dostali pisma, wiec nie ma zadnego nieoficjalnego info.

jerzyk

Postautor: jerzyk » 11 lip 2018, 8:57

knd pisze:
jerzyk pisze:rozumiem że to pismo jest pozytywne dla Parku? :) :) :) z nieoficjalnych info :) :)

Przeciez jeszcze nie dostali pisma, wiec nie ma zadnego nieoficjalnego info.

knd nie wtrącaj się bo nie z Tobą rozmawiam tylko z kompetentnym ngy, widzę też że nie masz bladego pojęcia o czym mówisz w różnych tematach to po pierwsze

po drugie istnieją informacje telefoniczne z których tez płyna ważne wiadomości, Ty załatwiasz wszystko zaczynając od ksiedza i z papierem w zębach do rady dzielnicy i tak już za pół roku masz pierwszą odpowiedź "że się nie da"

więc daruj sobie te brednie a konkretni ludzie jak np. ngy będą działać rzeczywiście

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”