Miejsca parkingowe w okolicach ulicy Orlińskiego - jak sobie radzić?

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
ragandbones

Re: Miejsca parkingowe w okolicach ulicy Orlińskiego - jak sobie radzić?

Postautor: ragandbones » 28 cze 2018, 11:04

mmm123 pisze:
Rumpel pisze:@mmm123 ja Ci to wyjaśnię :
ludzie którzy kupili miejsca parkingowe pojechali samochodami do pracy zapie****lac aby zarobić na kredyty i odrobić wydane 30 tyś na 11 m2 kolorowego betonu a Ci którzy parkują poza cieszą się wolnymi dniami kombinując jak tu żyć lepiej wydając mniej. Ja niestety zaliczam się do grupy pierwszej.

Nie wyjasniles tego. Te parkingi są w większości puste o każdej porze. A np na wysokości lewiatana całkowicie puste. Za to na lewiatanie ogłoszenie o wynajmie miejsc postojowych. Co to k*rwa ma być? Lewiatan kupił kilkanaście miejsc i teraz będzie je wynajmować?!

Skoro zaplacili za miejsca cene rynkowa to jak dla mnie moga na nich organizowac nawet kursy origami i nikomu nic do tego.

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 28 cze 2018, 18:46

mmm123 pisze:
Rumpel pisze:@mmm123 ja Ci to wyjaśnię :
ludzie którzy kupili miejsca parkingowe pojechali samochodami do pracy zapie****lac aby zarobić na kredyty i odrobić wydane 30 tyś na 11 m2 kolorowego betonu a Ci którzy parkują poza cieszą się wolnymi dniami kombinując jak tu żyć lepiej wydając mniej. Ja niestety zaliczam się do grupy pierwszej.

Nie wyjasniles tego. Te parkingi są w większości puste o każdej porze. A np na wysokości lewiatana całkowicie puste. Za to na lewiatanie ogłoszenie o wynajmie miejsc postojowych. Co to k*rwa ma być? Lewiatan kupił kilkanaście miejsc i teraz będzie je wynajmować?!

Podobno Rossman/Lewiatan nie miały możliwości kupienia lokali bez przylegającego parkingu. Z tego co widzę, to klientela tych sklepów raczej z parkingu nie korzysta. Niby w Lewiatanie wisi ogłoszenie, że wynajmą miejsca ... ale jak widać po pustkach na parkingu - chętnych brak. Albo cena za wynajem jest zbyt wysoka, albo "cebula motzno" i ludzie nie wynajmują bo im szkoda pieniędzy.

Co do "dużego-kolorowego" parkingu, to tam również wszystkie miejsca są wyprzedane. A że puste? Część ludzi się jeszcze nie wprowadziła. Część mieszkańców w ogóle nie posiada samochodu, a ma wykupione miejsce.

W każdym razie na obu parkingach sprzedanych jest 100% miejsc - co tutaj wyjaśniać? ;)

mmm123

Postautor: mmm123 » 28 cze 2018, 22:58

To pokazuje politykę Budimexu... miejsca za Lewiatanem puste, a mieszkańcy nie mają możliwości kupna miejsca parkingowego i dziwić się że parkują jak popadnie...
To pokazuje też ze współczynnik 0,67 to fikcja.

michalxg

Postautor: michalxg » 30 cze 2018, 9:48

Tak to jest jak janusze biznesu kupili sobie mieszkanie bez miejsca postojowego myśląc "jakoś to będzie", a nagle się okazuje, że jednak nie będzie i teraz pretensje i obwinianie wszystkich po kolei włącznie z Budimexem, który akurat od samego początku nie ukrywał jaka będzie liczba miejsc parkingowych. Poosiadanie samochodu nie jest obowiązkiem, jak kogoś nie stać na wynajem miejsca to może lepiej sprzedać samochód i przesiąść się na MPK.

Daniel.N

Postautor: Daniel.N » 08 lip 2018, 22:28

Parkowanie między o1 a o3 to jakiś dramat same deb....
Rozumiem jeszce gdzieś stanąć ale kur... Żeby przejść nie można? Co dopiero z wózkiem gdzie tam jest aleja ponad 2m szeroką a przejść się nie da myśli tylko jak dla niego lepiej stanąć i hu....
Sam nie mam miejsca ale wolę przejść się dalej niż tak blokować bo do klatki blisko
Może jak po 3 mandaty dostaną to się nauczą nie lubię straży ale w takich wypadkach niech jeżdżą 100 razy dziennie i mandaty walą albo odcholowanie najlepiej i 2tys w plecy dramat!!

usia

Postautor: usia » 18 lip 2018, 22:21

Ten parking lewiatana to porażka Raz, że 30 minut na zakupy w lewiatanie i np. Rossmanie to czasem mało, to po drugie szlaban się zacina. Po zeskanowaniu biletu ( mimo nie przekroczonego czasu) nie zawsze się otwiera. Oczywiście w sklepach nie mają nawet pilota, by awaryjnie otworzyć parking klientowi, który utknął....porażka. trzeba prosić i kombinować innego nadjezdzajacego kierowcę o podjechanie pod szlaban i pobrać nowy bilet, a w tym czasie szybko wyjechać. To już kolejna sytuacja na tym parkingu z tym głupim szlabanem. Ja się nie dziwię, że nikt tam nie parkuje :/

michalxg

Postautor: michalxg » 19 lip 2018, 6:29

usia pisze:Ten parking lewiatana to porażka Raz, że 30 minut na zakupy w lewiatanie i np. Rossmanie to czasem mało, to po drugie szlaban się zacina. Po zeskanowaniu biletu ( mimo nie przekroczonego czasu) nie zawsze się otwiera. Oczywiście w sklepach nie mają nawet pilota, by awaryjnie otworzyć parking klientowi, który utknął....porażka. trzeba prosić i kombinować innego nadjezdzajacego kierowcę o podjechanie pod szlaban i pobrać nowy bilet, a w tym czasie szybko wyjechać. To już kolejna sytuacja na tym parkingu z tym głupim szlabanem. Ja się nie dziwię, że nikt tam nie parkuje :/

A kto tam ma parkować? :) RAczej nie przyjeżdżają ludzie z innych osiedli, a "miejscowi" chodzą zapewne pieszo ;)

usia

Postautor: usia » 19 lip 2018, 11:20

michalxg pisze:
usia pisze:Ten parking lewiatana to porażka Raz, że 30 minut na zakupy w lewiatanie i np. Rossmanie to czasem mało, to po drugie szlaban się zacina. Po zeskanowaniu biletu ( mimo nie przekroczonego czasu) nie zawsze się otwiera. Oczywiście w sklepach nie mają nawet pilota, by awaryjnie otworzyć parking klientowi, który utknął....porażka. trzeba prosić i kombinować innego nadjezdzajacego kierowcę o podjechanie pod szlaban i pobrać nowy bilet, a w tym czasie szybko wyjechać. To już kolejna sytuacja na tym parkingu z tym głupim szlabanem. Ja się nie dziwię, że nikt tam nie parkuje :/

A kto tam ma parkować? :) RAczej nie przyjeżdżają ludzie z innych osiedli, a "miejscowi" chodzą zapewne pieszo ;)

Niby tak, natomiast ja zazwyczaj wracając do domu zajezdzalam pod lewiatana i robiłam zakupy. Zwłaszcza jak miałam ich więcej, czy cięższe. Nie zawsze chce mi się parkować i wracać pół osiedla po zakupy :) dla mnie to była dobra opcja, ale ten szlaban mnie chyba zniechęcił na dobre....

RaceX

Postautor: RaceX » 02 sie 2018, 7:26

Mam kilku znajomych mieszkających przy orlinskiego i poznałem już kilka osób na Avii. Parkingi są dowalone, bo często mieszkańcy mają po kilka samochodów. Znam 3 osobową rodzine, która ma 4samochody(jeden dostawczak) i co najlepsze, nie mają żadnego miejsca postojowego bo "jak kupiłem mieszkanie to miejsce się nalezy nawet na trawie"

mike_

Postautor: mike_ » 02 sie 2018, 18:03

RaceX pisze:Mam kilku znajomych mieszkających przy orlinskiego i poznałem już kilka osób na Avii. Parkingi są dowalone, bo często mieszkańcy mają po kilka samochodów. Znam 3 osobową rodzine, która ma 4samochody(jeden dostawczak) i co najlepsze, nie mają żadnego miejsca postojowego bo "jak kupiłem mieszkanie to miejsce się nalezy nawet na trawie"

I dlatego jak ktoś widzi źle zaparkowany samochód to od razu na Straż Miejską albo Policję należy dzwonić. ;)

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”