U nas też jest plan na strefę zamieszkania tak jak pod O4. Nie wiedziałam właśnie czy pod O6 jest coś innego.
Strefę taką da się prowadzić - kwestia ogarnięcia procedur które są różne w zależności czy jest to droga prywatna czy gminna.
Kontaktowałam się z zikitem i ok. połowy lipca ma sie odbyć spotkanie (zikit, rada dzielnicy, chyba policja i wnioskodawca do zikit) odnośnie ul. Włodarczyka i przy okazji będzie można skonsultować drogi dookoła naszego bloku.
Ustalenia z drugiego zebrania wspólnoty mieszkaniowej - Orlińskiego 1
Re: Ustalenia z drugiego zebrania wspólnoty mieszkaniowej - Orlińskiego 1
deviilka pisze:Ludzie badzmy troche bardziej wyrozumiali dla innych, nie kazdego stac na miejsce parkingowe a parkowac gdzies trzeba...ja kupilam miejsce w garazu podziemnym ale jak przyjedzie rodzina czy znajomi w odwiedziny to tez od razu trzeba po policje dzwonic albo straz mniejska? wstyd mi za niektorych niestety...kazdy radzi sobie jak moze a niektorzy to chyba kupili mieszkanie tylko poto aby utrudniac zycie innym...tak to wyglada niestety
Rodzina i znajomi mogą parkować na ogólnodostępnym parkingu przy Stella-Sawickiego, a nie blokować chodniki.
Re: Ustalenia z drugiego zebrania wspólnoty mieszkaniowej - Orlińskiego 1
Zgadzam się z przedmówcą, jeżeli do kogoś przyjeżdżają goście, rodzina itp., to mogą przecież zaparkować na ogólnodostępnym miejskim parkingu kilkaset merów od bloku. Jeżeli nie chcesz, żeby chodzili, to sam tak zaparkuj i wpuść ich na swoje miejsce. Niestety żyjemy w dużych blokach, w okolicy znajduje się kilka tys. mieszkań i znacznie mniej miejsc postojowych. Jeśli tylko parkowałyby rodziny, znajomi itp., to i tak całe osiedle byłoby zawalone.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”