Kod do bramki / zamykanie furtki na klucz przez ochroniarza - Avia 7

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
gaba6634

Kod do bramki / zamykanie furtki na klucz przez ochroniarza - Avia 7

Postautor: gaba6634 » 06 lip 2018, 7:46

Witam, pisze z zaistniałą wczoraj sytuacją. Wrócilam do bloku o godzinie 23:30, widziałam ze ochroniarz zamyka furtke ale myslalam ze normalnie ją otworzę kodem. okazało się ze nie mając kluczy nie otworzę tej furtki jak jest zamknieta na klicz. Godzine później słyszę jak ktoś się siluje z furtka, wyszłam na balkon a tam dziewczyna nie moze sie z bloku wydostac. Czy to nie jest gruba przesada? chyba po to jest ten kod zeby go uzywac, a nie nosic kluczy.

AnnaNY

Re: Kod do bramki / zamykanie furtki na klucz przez ochroniarza - Avia 7

Postautor: AnnaNY » 06 lip 2018, 10:55

Dla mnie to jest chore, żeby na klucz ochrona zamykała bramki. Od tego ma służyć zamykanie automatyczne i otwieranie na kod, a zauważyłam że nawet jak bramka jest domknięta to przycisk do otwarcia i kod z drugiej strony nie działają i trzeba się szarpać. I tak jak piszesz pare razy też zdarzyło mi się że bramka była zamknięta kluczem na szczęście akurat miałam go ze sobą ale prawda jest taka, że nie każdy nosi. Trzeba poruszyć temat z zarządcą bo ewidentnie bramki nie są podłączone do otwierania na kod.

raffi

Postautor: raffi » 12 lip 2018, 8:29

Witam
Wykonawca ogrodzenia nie doprowadzil przewodow od zamka do slupka na kl.A i C wiec nie dzialaja jedynie furtka na kl.B i kl.A naprzeciwko wejscia.

AnnaNY

Postautor: AnnaNY » 18 lip 2018, 10:02

Zgłosiłam problem do zarządcy ale milczą jak narazie. Dobrze byłoby żeby więcej osób napisało w tej sprawie może wtedy się coś ruszą.
;)

sylw

Postautor: sylw » 19 lip 2018, 15:31

Zgloszone rowniez :)

sylw

Postautor: sylw » 20 lip 2018, 16:18

sylw pisze:Zgloszone rowniez :)

Dostalam informacje, ze sprawa zostala zgloszona do Budimexu, a Pan ochroniarz zostal poinformowany aby nie zamykac bramek.

AnnaNY

Postautor: AnnaNY » 31 sie 2018, 10:00

Zarządca twierdzi, że najpóźniej w przyszłym tygodniu furtka przy bramce C ma już działać jak powinna.
Zeszło im z tym ponad miesiąc od zgłoszenia więc ciekawe, jak to teraz będzie wyglądać z tym naprawianiem.

Jimmie

Postautor: Jimmie » 11 wrz 2018, 7:15

AnnaNY pisze:Zarządca twierdzi, że najpóźniej w przyszłym tygodniu furtka przy bramce C ma już działać jak powinna.
Zeszło im z tym ponad miesiąc od zgłoszenia więc ciekawe, jak to teraz będzie wyglądać z tym naprawianiem.

Czy miała Pani jakieś wieści od zarządcy?
Automatyczne zamykanie nadal nie działa :/

AnnaNY

Postautor: AnnaNY » 11 wrz 2018, 9:44

Podwykonawca Budimexu miał naprawiać ale widać, że nadal nic z tym nie zrobili. Mam wrażenie, że wszyscy zlewają temat niestety. Wysłałam już kolejnego maila do AS ciekawe co tym razem wymyślą. Warto żeby kilka osób pytało ich o tą furtkę, może coś pójdzie do przodu wtedy. ;)

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”