Spotkanie garażowe dla mieszkańców 5.07.2018 - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
janina_nowak

Re: Spotkanie garażowe dla mieszkańców 5.07.2018 - Orlińskiego 1

Postautor: janina_nowak » 09 lip 2018, 18:50

Osobiście to nie chcę zmiany. Teraz macie dobre chęci a później się wszystko zmieni i szukaj wiatru w polu. ZZN to jest niezależna struktura i w moim odczuciu warto przy niej pozostać.

czekamy 2017

Postautor: czekamy 2017 » 09 lip 2018, 20:57

janina_nowak pisze:Osobiście to nie chcę zmiany. Teraz macie dobre chęci a później się wszystko zmieni i szukaj wiatru w polu. ZZN to jest niezależna struktura i w moim odczuciu warto przy niej pozostać.

Z całym szacunkiem ale chyba nie do końca wiesz co zzn wyrabia albo powiązania z nimi nie pozwalają komentować inaczej.
Ja wiele razy interweniowalam do zzn z różnymi usterkami lub tematami.Albo olewka na dzień dobry albo sprawdzimy a i tak nic nie zrobili w temacie.najczęściej odbijają piłeczkę że to Budimex a Budimex że to zzn.

sunder_fresh

Postautor: sunder_fresh » 10 lip 2018, 10:05

Ja mam pytanie odnosnie kamykow na tarasach ktore sa nad lokalami uslugowymi.
Nie ma jakiejs opcji zeby je wymienic na cos latwiejszego w utrzymaniu, jakas sztuczna trawa albo cos podobnego co przepuszcza wode i jest niepalne.
Ciezko te kamyki utrzymac w czystosci, jest mix blota jakiegos, fajek, folii. Jeszcze rozumiem jakby te kamyki byly jednakowych ksztaltow.
Boje sie co bedzie za rok, dwa jakie wysypisko sie tam zrobi.

Co o tym myslicie? A moze ktos widzial jakies sprytne rozwiazania tego problemu?

pawelb

Postautor: pawelb » 10 lip 2018, 11:24

sunder_fresh pisze:Ja mam pytanie odnosnie kamykow na tarasach ktore sa nad lokalami uslugowymi.
Nie ma jakiejs opcji zeby je wymienic na cos latwiejszego w utrzymaniu, jakas sztuczna trawa albo cos podobnego co przepuszcza wode i jest niepalne.
Ciezko te kamyki utrzymac w czystosci, jest mix blota jakiegos, fajek, folii. Jeszcze rozumiem jakby te kamyki byly jednakowych ksztaltow.
Boje sie co bedzie za rok, dwa jakie wysypisko sie tam zrobi.

Co o tym myslicie? A moze ktos widzial jakies sprytne rozwiazania tego problemu?

Bardzo fajne pytanie. Mnie też się strasznie ten kamień nie podoba. Wygląda zwyczajnie brzydko. Trawa była by super wiadomo... zielone zawsze by wyglądało dobrze, tym bardziej na naszym osiedlu gdzie zieleni jak na lekarstwo. Ja jak tam spoglądam to cały czas w myślach krążą mi ogrody typu z piasku i kamieni. :D :D :D :D nawet jak by ten kamień był kolorowy i jakoś estetycznie ułożony, coś w ten deseń to by było o wiele lepiej:Obrazek
:D

kamil76

Postautor: kamil76 » 10 lip 2018, 15:14

czekamy 2017 pisze:
janina_nowak pisze:Osobiście to nie chcę zmiany. Teraz macie dobre chęci a później się wszystko zmieni i szukaj wiatru w polu. ZZN to jest niezależna struktura i w moim odczuciu warto przy niej pozostać.

Z całym szacunkiem ale chyba nie do końca wiesz co zzn wyrabia albo powiązania z nimi nie pozwalają komentować inaczej.
Ja wiele razy interweniowalam do zzn z różnymi usterkami lub tematami.Albo olewka na dzień dobry albo sprawdzimy a i tak nic nie zrobili w temacie.najczęściej odbijają piłeczkę że to Budimex a Budimex że to zzn.

Nie wiem o co Wam chodzi, mieszkamy na tym samym osiedlu i mamy 100% różne zdania. Nie wiem nic o opieszałości ZZN, wszystkie moje sprawy załatwiają niemal od ręki. Przykro mi, ale może to nie jest codzienność. Może był to przysłowiowy pech? Nie wiem, trudno mi to wytłumaczyć.

knd

Postautor: knd » 10 lip 2018, 20:35

Te kamyki tam nie sa ze wzgledow estetycznych, tylko dlatego zeby chronic dach od uszkodzen mechanicznych.

Rozumiem o co Wam chodzi - ludzie zrobili w nich po prostu syf, ale to nie wina kamykow, tylko ludzi i to raczej nimi trzeba sie zajac. Wczesniej mieszkalem w bloku, w ktorym takie kamyki widzialem codziennie przez 5 lat i nigdy nie bylo w nich syfu, bo nikt na nie nie wywalal smieci.

sunder_fresh

Postautor: sunder_fresh » 11 lip 2018, 10:22

knd pisze:Te kamyki tam nie sa ze wzgledow estetycznych, tylko dlatego zeby chronic dach od uszkodzen mechanicznych.

Rozumiem o co Wam chodzi - ludzie zrobili w nich po prostu syf, ale to nie wina kamykow, tylko ludzi i to raczej nimi trzeba sie zajac. Wczesniej mieszkalem w bloku, w ktorym takie kamyki widzialem codziennie przez 5 lat i nigdy nie bylo w nich syfu, bo nikt na nie nie wywalal smieci.

Wystarczy wyrownac obecne kamyki i wrzucic na wierzch taka trawe, bylo by rowno i estetycznie. Woda by i tak splywala przez nia.
Zebrac smieci z takiej powierzchni to jest 3 minuty i wcale 1mb nie jest taki drogi

dywanychemex.pl/Wykladziny-Trawa/-trawa-sztuczna-green-a6-

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”