Rzucanie butelkami z balkonu a bezpieczeństwo mieszkańców - Avia 3
Rzucanie butelkami z balkonu a bezpieczeństwo mieszkańców - Avia 3
Osobie, która w dniu wczorajszym wyrzuciła przez okno 3 butelki po wódce pragnę przypomnieć, że tuż przy wejściu do klatki G, w której to się stało znajduje się pomieszczenie z kontenerami na śmieci, przy bloku stoi też kontener na szkło. Jedna z butelek spadła w miejsce, w którym minutę wcześniej bawiło się moje dziecko. Śmiecenie to jedno ale narażanie czyjegoś życia bądź zdrowia to juz kodeks karny się kłania. Chyba czas włączyć myślenie.
Re: Rzucanie butelkami z balkonu a bezpieczeństwo mieszkańców - Avia 3
Zastanawia mnie skąd taka patologia miała na zakup mieszkania albo na jego wynajem. Jeśli to to drugie to można i interweniować u właściciela mieszkania żeby wykurzył najemców
HKM pisze:Osobie, która w dniu wczorajszym wyrzuciła przez okno 3 butelki po wódce pragnę przypomnieć, że tuż przy wejściu do klatki G, w której to się stało znajduje się pomieszczenie z kontenerami na śmieci, przy bloku stoi też kontener na szkło. Jedna z butelek spadła w miejsce, w którym minutę wcześniej bawiło się moje dziecko. Śmiecenie to jedno ale narażanie czyjegoś życia bądź zdrowia to juz kodeks karny się kłania. Chyba czas włączyć myślenie.
Wiesz z którego mieszkania to poleciało? Rozmawiałeś już z tą osobą? Jako mieszkaniec klatki G nie pozwolę na takie zachowanie i lepiej od razu temat przegadać z winowajcą (umyślnym czy też nie).
HKM pisze:Osobie, która w dniu wczorajszym wyrzuciła przez okno 3 butelki po wódce pragnę przypomnieć, że tuż przy wejściu do klatki G, w której to się stało znajduje się pomieszczenie z kontenerami na śmieci, przy bloku stoi też kontener na szkło. Jedna z butelek spadła w miejsce, w którym minutę wcześniej bawiło się moje dziecko. Śmiecenie to jedno ale narażanie czyjegoś życia bądź zdrowia to juz kodeks karny się kłania. Chyba czas włączyć myślenie.
Jeśli zauważacie takie sytuacje, nie możemy pozostać obojętni. Trzeba przede wszystkim zobaczyć od razu z którego balkonu lecą takie butelki, potem zweryfikować jaki to numer mieszkania i zgłosić ten fakt.
Najważniejsze, że jak wezwana policja nie może dostać się do środka bo ochroniarz stoi za bramką i mówi, że nie wypuści bo to teren prywatny a na zwrocenie uwagi przez mieszkańca reaguje ironicznym śmiechem
SKANDAL
SKANDAL

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”