michalxg pisze:Na normalnym osiedlu w ciągu dnia parkingi świecą pustkami, a tutaj? W samym środku dnia ciężko o miejsce do zaparkowania.
A może po prostu osiedle jest na tyle dobrze skomunikowane (tramwaje i autobusy), że większości osób bardziej opłaca się dojeżdżać tramwajem / autobusem? Swoją drogą, to widziałem w dziale z
ogłoszeniami w Czyżynach, że ktoś chce sprzedać miejsce postojowe na parkingu przy Orlińskiego - ktoś chce parkować blisko, proszę bardzo, nie wiem skąd pomysł, że to musi być za darmo. Jakoś z myślą, że za mieszkanie trzeba zapłacić, chyba nikt nie ma problemu, do ludzi jakoś nie dociera, że podobnie jest z "mieszkaniem dla samochodu"

Fedaykin pisze:Musicie mieć na uwadze, że jeśli przepchniecie na Avii strefę zamieszkania, to najprawdopodobniej mieszkańcy Avii całkowicie zaleją Orlińskiego. Wtedy wszystkie wspólnoty z Orlińskiego również powprowadzają strefy
Część wspólnot już wprowadziła tam takie oznakowanie, część pewnie zrobi to w niedalekiej przyszłości. Powiem szczerze, że fragmenty osiedla z wprowadzoną strefą zamieszkania, to te najładniejsze, z największym porządkiem.
Dziwi mnie w tym wszystkim tylko jedna sprawa, po co ta cała szopka z głosowaniem. Gdzieś już były przytaczana na forum wyroki, z których wynikało wprost, że to zarządca ma obowiązek zadbać o drożność dróg pożarowych, a właśnie jednym ze sposobów na to, jest ich odpowiednie oznakowanie. A tu jakieś głosowania się urządza, zastanawiam się po co...