Budimex buduje kolejne piętra inwestycji Avia 5 w Czyżynach

Forum dla przyszłych mieszkańców i osób zastanawiających się czy kupić mieszkanie na osiedlu Avia 5 Budimexu w Krakowie.
Nowy

Budimex buduje kolejne piętra inwestycji Avia 5 w Czyżynach

Postautor: Nowy » 23 cze 2015, 18:23

Wychodzi na to, że wątek o powstawaniu kondygnacji podziemnej powinien zostać już zamknięty, bo Budimex ostro działa tam już na pierwszym piętrze, o czym można poczytać w tekście o budowie osiedla Avia 5 na stronie. A dodatkowo jeszcze kilka świeżych zdjęć poniżej :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Maciej

Re: Budimex buduje kolejne piętra inwestycji Avia 5 w Czyżynach

Postautor: Maciej » 01 sie 2015, 13:01

Witam wszystkich,
Własnie przeglądam akt notarialny. Pisze tam,jeśli chodzi o zakres etapu budowy Avia 5, to że do dnia 25.08.2015 roku maja zostać wykonane w 100% m.in. takie prace jak:

1. Wykonanie ścian konstrukcyjnych 4 - 6 kondygnacji budynku.

2. Wykonanie płyty stropowej żelbetonowej nad 4 - 5 kondygnacją budynku.

3. Wykonanie murowanych ścian działowych i osłonowych 1 kondygnacji budynku ( bez zamurowania szachtów instalacyjnych)

Czy orientujecie się może czy prace postępują zgodnie z wytycznymi?

iti

Postautor: iti » 01 sie 2015, 13:40

Wydawało mi się, że tyle jeszcze nie ma, ale mogę się mylić, bo trochę czasu tam nie byłem. Ale jak się wybiorę, to postaram się wrzucić aktualne zdjęcia, no chyba, że ktoś mnie ubiegnie ;)

wojtekf

Postautor: wojtekf » 02 sie 2015, 13:10

Myślę że mogą się nie wyrobić bo na jednym budynku stawiają 3 piętro a na drugim dopiero 2

dudicom

Postautor: dudicom » 02 sie 2015, 18:28

Zgodnie z tym co mówi portal klienta na dzień 27 lipca jest stan zaawansowania budowy na poziomie 38% - z drugiej strony ,zgodnie z aktem notarialnym na 25 sierpnia stan zaawansowania powinien wynosić 50%. Biorąc pod uwagę, że te 38% to pewnie kierownik budowy wpisał na wyrost to robi się chyba co raz większy poślizg w postępach pracy...a transze trzeba płacić ;)

zagi

Postautor: zagi » 02 sie 2015, 22:08

mozna napisac pismo , ze w związku z niewykonaniem w terminie prac wstrzymujesz zapłate transzy.

Feelip

Postautor: Feelip » 02 sie 2015, 22:30

zagi pisze:mozna napisac pismo , ze w związku z niewykonaniem w terminie prac wstrzymujesz zapłate transzy.
Napisac mozna wszystko, papier przeciez wszystko przyjmie, mozna tez przeczytac umowe ktorą sie podpisało, u mnie jest to paragraf 7 "Postanowienia ogolne dotyczace ceny" i nie wprowadzac innych w blad i niepotrzebne problemy, no chyba ze co niektorzy wynegocjowali zapis, ze platnosc bedzie dokonywana na podstawie potwierdzenia przez BIN osiagniecia danego etapu, u mnie pisze ze mam placic konkretna kwote w konkretnym terminie.

zagi

Postautor: zagi » 02 sie 2015, 22:55

nikogo nie wprowadzam w błąd, ale Ty oczywiscie nie sprawdziles , nie pytales, ale wiesz lepiej. proponuje zebys jutro popytał zainteresowane strony i wtedy napisz co ustaliłeś
pozdrawiam

Nowy

Postautor: Nowy » 27 sie 2015, 12:03

Oj, nie ma chyba co biedzić za bardzo, bo posuwa się do przodu. A na stronie pojawił się kolejny wpis, tym razem o tym, jak przebiega budowa bloku Avia 5 - można zobaczyć pod linkiem :) Wygląda na to, że prace toczą się całkiem szybko, choć przyznam, że nie wiem jak to się ma do harmonogramu budowy… No i sam budynek zaczyna nabierać kształtów, wygląda na to, że będzie miał kilka ciekawych elementów. A poniżej dorzucam jeszcze kilka zdjęć.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

just

Postautor: just » 29 sie 2015, 7:37

Budowa jest opóźniona. Rozmawiałam z Budimexem i rzeczywiście przyznają, że mają opóźnienie. Ja transzę zatem wstrzymałam.

Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”