witajcie
tak sie wkurzylam jak dostalam to pismo w lipcu o kolejnej dacie opoznienia i zaczelam dzwonic. dowiedzialam sie ze nie ma obawy mieszkania wydadza do konca listopada a to ze sie budowa przedluza jest spowodowane tym ze zostaly do zrobienia chodniki, ogrodzenia i trawniki-tak mi powiedziano. a moze ktos wie o co chodzi z aneksem do umowy? na czym to polega?
Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex
Re: Opóźnienie w budowie bloku Orlińskiego 9 przez dewelopera Budimex
Hej 
Ja podpisałam aneks u dewelopera, który w sumie jest tylko aneksem zmieniajacym date wyplaty ostatniej transzy. Potem byłam w banku i podpisałam aneks do umowy kredytowej, i ostatnia transze wyplaca mi w pazdzierniku. No i w zwiazku z tym wiadomo, place niższą ratę, do czasu wyplaty ostatniej transzy.

Ja podpisałam aneks u dewelopera, który w sumie jest tylko aneksem zmieniajacym date wyplaty ostatniej transzy. Potem byłam w banku i podpisałam aneks do umowy kredytowej, i ostatnia transze wyplaca mi w pazdzierniku. No i w zwiazku z tym wiadomo, place niższą ratę, do czasu wyplaty ostatniej transzy.
Hej,
dzieki za informacje. a jak myslisz dostaniemy wszyscy w listopadzie te mieszkania, bo ja stracilam nadzieje?
dzieki za informacje. a jak myslisz dostaniemy wszyscy w listopadzie te mieszkania, bo ja stracilam nadzieje?
aha i jeszcze jedno.W momecie kiedy kupowalismy mieszkanie tj. w 2016r.miejsce potojowe pod blokiem kosztowało 25000 zl. poczym na poczatku tego roku przyslali e-mail. ze mozna jeszcze zakupic miejsce ale za 30 000 czy wiecie dlaczego?
- Wściekły Wąż
Wynika to z podstawowych zasad ekonomii. Mniejsza ilość towaru na rynku zwiększa jego cenę. Ilość miejsc parkingowych jest skończona, także z każdym kolejnym sprzedanym wartość pozostałych rośnie.
Ja może trochę naiwnie, ale wierzę, że klucze będą zgodnie z umową w listopadzie
Wcześniej pewnie też będzie informacja odnośnie metrażu (co w zasadzie już by się bardzo przydało, żeby sobie zrobić np wstępne projekty). Ale z tego co pamiętam, to mówili, że metraż podają po skończonej budowie, żeby ewentualnie dopłacić albo żeby oni zwrócili. Co do parkingu, to ceny są ekstremalne, wiem, że ze względu na popyt, ale mimo wszystko...

- Wściekły Wąż
Bardziej chyba ze względu na podaż
.
Co do terminów odbiorów, to bardziej się obawiam ilości niedoróbek i poprawek. Co mi z tego, że zobaczę mieszkanie w listopadzie, jak nie będę mógł go odebrać i będę musiał czekać na naprawy...

Co do terminów odbiorów, to bardziej się obawiam ilości niedoróbek i poprawek. Co mi z tego, że zobaczę mieszkanie w listopadzie, jak nie będę mógł go odebrać i będę musiał czekać na naprawy...
Nata pisze:Ja może trochę naiwnie, ale wierzę, że klucze będą zgodnie z umową w listopadzie![]()
Tak jak moja żona, nie przyjmuje do wiadomości, że może być inaczej

Wściekły Wąż pisze:Co do terminów odbiorów, to bardziej się obawiam ilości niedoróbek i poprawek. Co mi z tego, że zobaczę mieszkanie w listopadzie, jak nie będę mógł go odebrać i będę musiał czekać na naprawy...
Trafione w punkt

Mój mąż też będzie sam wykańczal.
Bardzo liczymy na to że klucze dostaniemy przynajmniej w listopadzie
Będziecie się wspierać duchowo
Dacie radę chłopaki
Bardzo liczymy na to że klucze dostaniemy przynajmniej w listopadzie
Będziecie się wspierać duchowo

Dacie radę chłopaki
A moze z tymi niedorobkami nie bedzie tak zle?? Wydaje mi sie ze bardziej prawdopodobne zastanie sporej ilosci nie dorobek bylo by w przypadku gdyby wykonawca spieszyl sie zeby np wyrobic sie na ten majowy termin lub nawet lipcowy.. A skoro oni sobie co chwile bez problemu przedluzaja termin zakonczenia budowy, a na miejscu nie widac pracy w oszalamiajacym tempie to moze na spokoju koncza i bdzie wszystko fajnie jak na O12
ja trzymam sie tego 

Wróć do „Orlińskiego 9 - forum dotyczące tematów ogólnych”