Uszkodzony / porysowany samochód na parkingu za Orlińsiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
sam.slater

Re: Uszkodzony / porysowany samochód na parkingu za Orlińsiego 1

Postautor: sam.slater » 25 lut 2018, 20:36

marzec pisze:
Parkowanie przy orlinskiego 1 od strony stella sawickiego to już kompletny przejaw bezmyślności i kretynizmu. Każdy z tych idiotów powinien mieć odholowane auto i dowalony najwyższy mandat. Nie raz zdarzyło mi się tam czekać dłuższy czas na przejazd bo z naprzeciwka jechał sznur aut.
Zastanawiam się co trzeba mieć w głowie żeby zostawiać auta tak żeby zablokować całkowicie jeden pas ruchu. Ciekawe kiedy kretyni zaczną parkować w poprzek drogi...

michalxg pisze:Niestety.. dopóki będzie tam droga wewnętrzna to nawet z parkowaniem na przejściu można niewiele zrobić...

Na Orlińskiego przy O1 jest strefa ruchu, tam już można karać, a ludzie tam będą stawać dopóty dopóki zarządca nie postawi znaku zakazu parkowania tak jak to zrobili na Orlińskiego w okolicy bloków O6 i O8 - wyeliminowali tym samym zastawione chodniki przy wyjazdach z dróg wewnętrznych z O6 i O8.

michalxg

Postautor: michalxg » 25 lut 2018, 20:43

sam.slater pisze:
marzec pisze:
Parkowanie przy orlinskiego 1 od strony stella sawickiego to już kompletny przejaw bezmyślności i kretynizmu. Każdy z tych idiotów powinien mieć odholowane auto i dowalony najwyższy mandat. Nie raz zdarzyło mi się tam czekać dłuższy czas na przejazd bo z naprzeciwka jechał sznur aut.
Zastanawiam się co trzeba mieć w głowie żeby zostawiać auta tak żeby zablokować całkowicie jeden pas ruchu. Ciekawe kiedy kretyni zaczną parkować w poprzek drogi...

michalxg pisze:Niestety.. dopóki będzie tam droga wewnętrzna to nawet z parkowaniem na przejściu można niewiele zrobić...

Na Orlińskiego przy O1 jest strefa ruchu, tam już można karać, a ludzie tam będą stawać dopóty dopóki zarządca nie postawi znaku zakazu parkowania tak jak to zrobili na Orlińskiego w okolicy bloków O6 i O8 - wyeliminowali tym samym zastawione chodniki przy wyjazdach z dróg wewnętrznych z O6 i O8.

Ok mój błąd, wydawało mi się, że tam jest wewnętrzna. NIemniej - trochę jednak inna sytuacja niż na Orlińskiego, gdyż Orlińskiego jest drogą miejską i stawianie na niej znaków nie leży w gestii zarządcy, w przeciwieństwie do wspomnianej Strefy Ruchu.

mmm123

Postautor: mmm123 » 26 lut 2018, 0:24

Saul pisze:"To może napisz dlaczego to auto było zaparkowane w tamtym miejscu skoro twierdzisz, że nie dlatego że nie ma miejsc."

Gdzie twierdze? Nie widzę tu pytania

Saul, szkoda czasu na dyskutowanie z imbecylami.

Selassie

Postautor: Selassie » 26 lut 2018, 14:31

Przykra sytuacja. Ja powiem co mysle o tym:
:!: Pani ktora zaparkowala w ten sposob ze zablokowala chodnik i zostawila tak auto w ten sposob na kilka dni ignorujac nawet tabliczke jest bezmyslna i tez mi sie cisna "gwiazdki" na usta jak pomysle o tym, ze tak mozna
:!: Ktos kto przerysowal maske okropne zachowanie, sam bym tak nie zrobił ale rozumiem czemu tak sie stało

Z mojej perspektywy: pani jest troszke sama sobie winna - życzę jednak powodzenia w poszukiwaniach sprawcy.

Moze takie przypadki posłuża za przestrogę dla kierowców - nie ważne czy są roztargnionymi kobietami, ludzmi którym się spieszy, goścmi kogos z bloku, ekipa remontowa, babcia z wizyta.
Wszyscy powinni stawiać samochody w ten sposob zeby szanowac innych mieszkancow - to znaczy nie zastawiac im chodnika.

Micha
Kontaktowanie:

Postautor: Micha » 19 mar 2018, 14:21

Ludzie są poirytowani tym jak parkują samochody i sami wymierzają sprawiedliwość zamiast dzwonić na straż miejską, PROSTE!

CHociaż mogło być też tak że ktoś zamkiem przez przypadek obdarł przeciskając się przez chodnik.

Saul

Postautor: Saul » 03 sie 2018, 20:27

Jeśli ktoś widział jak była urywana wycieraczka w czarnym oplu w tym tygodniu to bede wdzieczny za informacje

gucio

Postautor: gucio » 04 sie 2018, 18:02

A w którym miejscu ten opel stal?
Bo jeśli stal na chodniku od strony północnej i nie było przejścia to widziałem że tam często dla jak to kulturalnie powiedzieć "Debili" którzy go zastawiają - stawiają wycieraczki do góry . . .
Widać któremuś puściły nerwy . . .

Saul

Postautor: Saul » 07 sie 2018, 21:16

Stał w miejscu gdzie mandatu bym nie dostał :)
Poza tym już Ci tłumaczyłem, że to nie ma nic do rzeczy. Wyszedłem z prostą prośbą, nie masz nic do powiedzenia to swoje mądrości zachowaj dla siebie, a na pewno nie przekazuj ich innym.

gucio

Postautor: gucio » 07 sie 2018, 21:38

Saul pisze:Stał w miejscu gdzie mandatu bym nie dostał :)
Poza tym już Ci tłumaczyłem, że to nie ma nic do rzeczy. Wyszedłem z prostą prośbą, nie masz nic do powiedzenia to swoje mądrości zachowaj dla siebie, a na pewno nie przekazuj ich innym.

Saul ale chyba mnie pomyliłeś z kimś innym bo Ty nic niczego jeszcze MI nie tłumaczyłeś , . . Pozdrawiam i dobranoc

mieszkaniecO1

Postautor: mieszkaniecO1 » 07 sie 2018, 22:27

Saul pisze:Stał w miejscu gdzie mandatu bym nie dostał :)

u mnie na podwórku pod domem tez byś mandatu nie dostał, co nie znaczy ze możesz tam stać.

mój poprzedni post został usunięty, ADMINISTRATORZE czym naruszyłem regulamin?
Ostatnio zmieniony 08 sie 2018, 9:37 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: W poście było podanych zbyt dużo danych, starajmy się tego pilnować. Pozdrawiam

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”