Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
mieszkaniecO1

Re: Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Postautor: mieszkaniecO1 » 31 lip 2018, 14:08

emelip pisze:Naprawde nikt nie widzi negatywnych kwestii wprowadzenia strefy?
Co w sytuacji kiedy przyjadą do nas znajomi albo rodzina?

Wg Twojego rozumowania: jesli beda mozliwe miejsca do zaprakowania, to ludzie którzy nie maja miejsc wykupionych nie beda tam stawiali bo to jest dla gosci?
brawo za logike!!

mmm123

Re: Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Postautor: mmm123 » 31 lip 2018, 19:10

Co w sytuacji kiedy przyjadą do nas znajomi albo rodzina? Trzeba wykupić więcej miejsc parkingowych żeby ktoś w ogóle mógł nas odwiedzić i miał gdzie zaparkować?
Samochody parkujące na chodniku w mojej opinii nie stanowią problemu, natomiast parkowanie na trawnikach, krzakach czy na wjazdach do garażu to jest porażka.
Jak strefa wejdzie w życie to co, na zmianę będziemy kontrolować osiedle i dzwonić na straż miejska?
Według mnie pierwsze co zarządca powinien zrobić to postawić słupki w tych miejscach gdzie parkowanie graniczy z upośledzeniem osoby która potrafi wjechać w krzaki i jeszcze na ich stronę wysiąść z samochodu... tylko ze z tego co się dowiedziałam żeby taki słupek znalazł się na osiedlu BX oraz odpowiedni organ musza wydać na to zgodę :roll:

Purysci parkingowi nie widzą negatywnych konsekwencji. Normalni ludzie widzą. Po wprowadzeniu strefy goście nie zaparkuja nawet pod osiedlem, bo i tam wtedy nie będzie miejsca.

michalxg

Postautor: michalxg » 31 lip 2018, 22:08

mmm123 pisze:
Co w sytuacji kiedy przyjadą do nas znajomi albo rodzina? Trzeba wykupić więcej miejsc parkingowych żeby ktoś w ogóle mógł nas odwiedzić i miał gdzie zaparkować?
Samochody parkujące na chodniku w mojej opinii nie stanowią problemu, natomiast parkowanie na trawnikach, krzakach czy na wjazdach do garażu to jest porażka.
Jak strefa wejdzie w życie to co, na zmianę będziemy kontrolować osiedle i dzwonić na straż miejska?
Według mnie pierwsze co zarządca powinien zrobić to postawić słupki w tych miejscach gdzie parkowanie graniczy z upośledzeniem osoby która potrafi wjechać w krzaki i jeszcze na ich stronę wysiąść z samochodu... tylko ze z tego co się dowiedziałam żeby taki słupek znalazł się na osiedlu BX oraz odpowiedni organ musza wydać na to zgodę :roll:

Purysci parkingowi nie widzą negatywnych konsekwencji. Normalni ludzie widzą. Po wprowadzeniu strefy goście nie zaparkuja nawet pod osiedlem, bo i tam wtedy nie będzie miejsca.

A teras są? To argument z d%#y, bo już dzisiaj nie ma gdzie zaparkować i te 50 miejsc na chodnikach niczego nie zmieni, goście jak nie maja tak wciąż nie będą mieli gdzie stanąć.

Nie wspominając o tym, że w ciągu dnia połowa miejsc wzdłuż Orlińskiego jest wolna a buraki mimo wszystko parkują na skrzyżowaniach, przyjęciach trawnikach itd.

RaceX

Postautor: RaceX » 31 lip 2018, 23:40

Nie jestem zadowolony ze strefy, ale nie było innego wyjścia. Dlaczego? Proste, bo ludzie traktują ludzi z wzajemnością. Avia 1 zagrodziła na wiosnę skrawek zniszczonej zieleni i zasiała ja od nowa. Dzisiaj po deszczu przyjechały chłopaki niebieskim ., odsunęli blokadę i zaparkowali na trawce. Dziwicie sie, że ktoś się wkurzył? Seriously?

xksisnki

Postautor: xksisnki » 01 sie 2018, 9:09

Chyba tylko slupki powstrzymaja upartych parkujacych..

Krawężniki betonowe są już rozlupane a bedzie tylko gorzej..

maniekmal

Postautor: maniekmal » 07 sie 2018, 18:31

nie wiem czy u was we wspólnotach są już wyniki "głosów wspólnoty" ale u nas (Avia 3) wisi na portalu:

"Zespół Zarządców Nieruchomości sp. z o.o. Oddział Kraków, - jako Zarządca Wspólnoty Mieszkaniowej „Osiedle Avia 3” informuję, że po otrzymaniu informacji zwrotnych od osób zainteresowanych sprawą oznakowania dróg na Osiedlu Avia, większość właścicieli wypowiedziała się za ustanowieniem strefy zamieszkania.

W związku z powyższym przychylamy się do Państwa propozycji."

jak u Was?

Robert

Postautor: Robert » 07 sie 2018, 19:12

maniekmal pisze:nie wiem czy u was we wspólnotach są już wyniki "głosów wspólnoty" ale u nas (Avia 3) wisi na portalu:

"Zespół Zarządców Nieruchomości sp. z o.o. Oddział Kraków, - jako Zarządca Wspólnoty Mieszkaniowej „Osiedle Avia 3” informuję, że po otrzymaniu informacji zwrotnych od osób zainteresowanych sprawą oznakowania dróg na Osiedlu Avia, większość właścicieli wypowiedziała się za ustanowieniem strefy zamieszkania.

W związku z powyższym przychylamy się do Państwa propozycji."

jak u Was?

Avia 2 tak samo

znasiek

Postautor: znasiek » 07 sie 2018, 20:37

maniekmal pisze:nie wiem czy u was we wspólnotach są już wyniki "głosów wspólnoty" ale u nas (Avia 3) wisi na portalu:

Pytanko, na jakim portalu, gdzie to sprawdzić? Bo chciałbym sprawdzić jak u mnie na Avii.
Drugie pytanko, zarządca zgodził się na wprowadzenie strefy tylko dzięki wysłanym przez mieszkańców do zarządcy opinii na maila że są za strefą (a nie jakimś głosowaniu) ? Bo z tego co mi wiadomo to kto chciał to wysyłał maila do swojego zarządcy; czy u was jakoś inaczej to wyglądało? Bo przyznam że troszkę jestem w szoku że to tak łatwo poszło jeśli tylko przez maile.

maniekmal

Postautor: maniekmal » 07 sie 2018, 21:09

znasiek pisze:Pytanko, na jakim portalu, gdzie to sprawdzić? Bo chciałbym sprawdzić jak u mnie na Avii.
Drugie pytanko, zarządca zgodził się na wprowadzenie strefy tylko dzięki wysłanym przez mieszkańców do zarządcy opinii na maila że są za strefą (a nie jakimś głosowaniu) ? Bo z tego co mi wiadomo to kto chciał to wysyłał maila do swojego zarządcy; czy u was jakoś inaczej to wyglądało? Bo przyznam że troszkę jestem w szoku że to tak łatwo poszło jeśli tylko przez maile.

ZZN (grupa Tu Mieszkamy) - nasz zarządca ma strefę klienta gdzie są opłaty/głoswania itd oraz Ogłoszenia. Właśnie w ogłoszeniach takie info umieścił. Głosowania nie było (u nas każda pierdoła do głosowania to prawie pół roku :D) tylko maile z opinią gdzie data, kiedy można było wysyłać, była ustalona na koniec lipca.

znasiek

Postautor: znasiek » 07 sie 2018, 22:05

aha, na Avii 6 też mamy taką platformę online z zarządcą do głosowań itp, ale na razie nie ma tam żadnej informacji w tej sprawie.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”