witajcie forumowicze,
jest pytanie może ktoś widział jak dziś między 12-13:30 jakiś "debil" szarpał drzwiami do klatki B i tym samym wyrwał zamek.
Zamek był kolejny raz już naprawiany w czwartek 16.08 no i wytrzymał 4dni. Wciąż ktoś niszczy zamek i w kółko jest naprawiany a my obciążani jesteśmy kosztami naprawy.
jak tak dalej pójdzie to nasze opłaty miesięczne wzrosną ze względu na uszkodzenia a tego chyba nikt nie chce
Celowe uszkodzenia części wspólnych w bloku - Orlińskiego 1
-
-
Re: celowe uszkodzenia części wspólnych w bloku - Orlińskiego 1
Nic nie widziałam, niestety. Ale trochę offtopikowo, a w nawiązaniu do komentarzy w tym zakresie które pojawiają się na fb - odwolalismy ochronę, spoko też za tym glosowalam ale glosowalam również za utworzeniem funduszu remontowego, za którym już nie chcecie głosować bo szkoda 20groszy /M2.... To z czego Wy mili moi sąsiedzi chcecie zapłacić za ten monitoring, który coraz więcej osób odkrywa, że jest konieczny.... Zarządca Wam/Nam tego nie zafunduje... To takie zderzenie z rzeczywistością, a i może da coś na przyszłość do myślenia niektórym. Dla wzmocnienia przekazu spróbujcie sobie policzyć ile już mielibyśmy kasy gdyby uchwała o remontowym przeszła w pierwszym terminie. Nie warto jak widać na wszystkim oszczędzać...
Po pierwsze to zacznijmy zamykać drzwi od klatek...
Wróciłem z pracy (2 w nocy), a tu drzwi otwarte i stopka opuszczona. W takim wypadku nie ma co się dziwić, że ktoś robi burde,i to nie musi być osoba z naszego bloku.
Tak samo jest z ulotkami czy wizytówkami rolet i innego syfu. Gdyby każdy zamykał za sobą drzwi i nie wpuszczał obcych osób na klatkę to by tego nie było.
Wróciłem z pracy (2 w nocy), a tu drzwi otwarte i stopka opuszczona. W takim wypadku nie ma co się dziwić, że ktoś robi burde,i to nie musi być osoba z naszego bloku.
Tak samo jest z ulotkami czy wizytówkami rolet i innego syfu. Gdyby każdy zamykał za sobą drzwi i nie wpuszczał obcych osób na klatkę to by tego nie było.
Może to Panowie głośno dopingujący Cracovię z wieczora w sobotę? Wychodząc na dziedziniec z Lewiatana można było rozkoszować się tymi wyszukanymi pieśniami.
Re: Celowe uszkodzenia części wspólnych w bloku - Orlińskiego 1
Godzinę temu grupka młodocianych wulgarnych i wydzierajacych się w niebogłosy gówniarzy którzy chyba kupowali alkohol w SHOTcie coś majstrowali przy lampie na dziedzińcu, następnie skopali kosz na śmieci a potem drząc się udali się w kierunku parkingu przy O4 ... tam już nie widzę co zrobili ale chyba też jakieś szkody. . .
Jestem za zamknięciem tego sklepu albo chociaż żeby był otwarty do 22.00 godz

-
gucio pisze:Godzinę temu grupka młodocianych wulgarnych i wydzierajacych się w niebogłosy gówniarzy którzy chyba kupowali alkohol w SHOTcie coś majstrowali przy lampie na dziedzińcu, następnie skopali kosz na śmieci a potem drząc się udali się w kierunku parkingu przy O4 ... tam już nie widzę co zrobili ale chyba też jakieś szkody. . .
W takich sytuacjach warto skorzystać z pomocy straży miejskiej/policji. Aby jednak problem rozwiązać trwale, najlepiej skontaktować się z administracją bądź zarządem wspólnoty i wspólnie wypracować mechanizmy, które pozwolą wyeliminować takie zachowania.
Jak zadzwonię i zacznę podawać wszystkie szczegóły dane to oni już dawno pójdą A jeszcze czas dojazdu do osiedla to kolejny mankament . . .
W jaki sposób pomoże mi zarząd wspólnoty ? ? ?
Trzeba wyeliminować źródło patologii
W jaki sposób pomoże mi zarząd wspólnoty ? ? ?
Trzeba wyeliminować źródło patologii

Kurwa mac . . .
Winda w klatce E towarowa po sylwestrze przerysowane drzwi gwoździem i wypisane durne hasła klubów sportowych . . .
Kiedy będzą zmontowane kamery i monitoring ? ? ?
Winda w klatce E towarowa po sylwestrze przerysowane drzwi gwoździem i wypisane durne hasła klubów sportowych . . .
Kiedy będzą zmontowane kamery i monitoring ? ? ?
-
Popieram monitoring. Orientowal sie ktos moze jaki jest koszt okamerowania glownego korytarza przy windzie na kazdym z pieter??
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”