Czy ktoś wie czy stropy są pokryte jakimś srodkiem przeciw adhezyjnym który zmniejsza przyczepność tynku/szpachli do podłoża?
Pytam poniważ czasami stropy są pokrywane takim środkiem żeby nie przylegały do formy podczasa produkcji i nie wiem czy sufit ten jest natłuszczony takim środkiem i czy nie trzeba tego jakoś usuwać mechanicznie.
Sposób wykończenia sufitów w nowych mieszkaniach od Murapol - os. Bieńczycka
-
Re: Sposób wykończenia sufitów w nowych mieszkaniach od Murapol - os. Bieńczycka
nie mam pojęcia, ale jak się dowiesz to daj znać.
A jak tam w ogóle u was sufity? bo u nas akurat nie były równe
A jak tam w ogóle u was sufity? bo u nas akurat nie były równe
Re: Sposób wykończenia sufitów w nowych mieszkaniach od Murapol - os. Bieńczycka
u mnie tez nie byly rowne. Roznica poziomow 1cm pomiedzy plytami. Maja to niby poprawic, ale szczerze nie sadze, ze cokolwiek z tym zrobia.
aneta.m pisze:u mnie tez nie byly rowne. Roznica poziomow 1cm pomiedzy plytami. Maja to niby poprawic, ale szczerze nie sadze, ze cokolwiek z tym zrobia.
Jestem bardzo ciekawy jak to poprawią. Jak ktoś już coś będzie działał z sufitem to zdjęcia i wskazówki dotyczące wykończenia mile widziane!
My działamy już z sufitem, dzisiaj zagruntowalismy i wypełniliśmy łączenia klejem gipsowym jutro działamy dalej 

Czym gruntujecie sufit? Czyściliście sufit przed gruntowaniem jakos?
Gruntowaliśmy knauf betokontakt (fachowiec stwierdził ze jest rewelacja) a sufit oczyszczał szpachelką
Ostatnio zmieniony 28 sie 2018, 15:29 przez Paulagie, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Paulagie pisze:Gruntowaliśmy knauf betokontakt (fachowiec stwierdził ze jest rewelacja) a sufit oczyszczał szpachelką
A co robicie z sufitem? Kleicie płyty?
Na sufit nakładamy tynk gipsowy, żeby wyglądał tak jak ściany. Mamy psa i gładzie to zły pomysł, po za tym nie chcemy tracić na wysokości pomieszczenia 

Zainteresujcie się gruntem szczepnym, powinien załatwić sprawę.
Yyyy...co ma jedno do drugiego? przepraszam, nie pytam prześmiewczo, sam posiadam psa i niedługo będę wykańczał mieszkanie i to stwierdzenie mnie zaintrygowało

Paulagie pisze:Mamy psa i gładzie to zły pomysł

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”