Hej,
Czy u nas jest dostępna zbiorowa antena DVB-T lub Satelitarna? Jeśli nie to czy mogę zamontować na poręczy balkonu tależ? Ewentualnie czy jest możliwość montażu na dachu?
Pozdrawiam,
Krzysiek
Antena zbiorowa / instalacja anteny satelitarnej - Orlińskiego 1
-
Re: Antena zbiorowa / instalacja anteny satelitarnej - Orlińskiego 1
wszystko masz w gniazdku dedykowanym dla tv, nie musisz nic montować 

No to u mnie wyglada tak, że mam gniazdko w pokoju z dwoma wtykami antenowym (przykręcanymi) i jednym zwykłym antenowym na przelotkę jednak na żadnym nie ma sygnału tak samo jest z tym antenowym. W skrzynce technicznej w przedpokoju są 3 przewody odłączone nazwane antena 1 i 2 z lewej strony oraz przewod antenowy bez nazwy z prawej strony.
Do tego jest taki rozgałęziacz i do niego są dwa przewody (zapewne te co ida do pokoju gdzie mam telewizor)
Czy jest ktoś w stanie podrzucić zdjęcie jak ma te przewody podłączone?
Do tego jest taki rozgałęziacz i do niego są dwa przewody (zapewne te co ida do pokoju gdzie mam telewizor)
Czy jest ktoś w stanie podrzucić zdjęcie jak ma te przewody podłączone?
-
Skoczi
przesyłam fotki jak to u mnie wygląda. Trochę metoda prób i błędów na którym kablu pójdzie. I sprawdź jeszcze kabelki na klatce bo tam może być kabelek Twojego mieszkania odłączony od anteny głównej
przesyłam fotki jak to u mnie wygląda. Trochę metoda prób i błędów na którym kablu pójdzie. I sprawdź jeszcze kabelki na klatce bo tam może być kabelek Twojego mieszkania odłączony od anteny głównej
Dobra, problem rozwiązany na klatce w technicznej była antena odłączona.
Wszystko śmiga, dzięki
Wszystko śmiga, dzięki

Klatka E , od rana nie ma sygnału tv czy ktoś coś wie na ten temat czy znowu trzeba się awanturować z administracją?
W C również nie ma wiec chyba trzeba zgłosić
Zgłosiłem już wczoraj do Administracji. Na razie nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.
W klatce C, niestety w dalszym ciągu nie ma sygnału.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”