[Bud. B] Drzwi wejściowe do mieszkania / dodanie drugiego zamka - Centralna Park

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku B Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Izuuu

[Bud. B] Drzwi wejściowe do mieszkania / dodanie drugiego zamka - Centralna Park

Postautor: Izuuu » 05 wrz 2018, 9:40

Hej czy komus udalo sie zrobic zdjecie drzwi wejsciowych do mieszkania? Jesli tak to podeslijcie zdjęcie :D . Czy po odbiorze jest mozliwosc wymiany? Bo z tego co pamietam maja jeden zamek ;(

magdajg

Re: [Bud. B] Drzwi wejściowe do mieszkania / dodanie drugiego zamka - Centralna Park

Postautor: magdajg » 05 wrz 2018, 9:43

Jak ja byłam na przeglądzie, to drzwi były w formie atrapy (metalowe). W budynku D tak, mają tylko jeden dolny zamek zamykany tylko na klucz. Wątpię, żeby można było wymienić drzwi, ale myślę, że można dorobić po prostu dodatkowy zamek górny.

Izuuu

Re: [Bud. B] Drzwi wejściowe do mieszkania / dodanie drugiego zamka - Centralna Park

Postautor: Izuuu » 05 wrz 2018, 11:00

Tylko chyba wowczas traca gwarancje. U nas na przegladzie juz byly drzwi docelowe i srednjio jestem z nich zadowolona ;(.
Ale tu masz racje ze chyba nie mozna wymienic ;(

antekW

Postautor: antekW » 05 wrz 2018, 11:13

Na przeglądzie (dwa tygodnie temu) drzwi wejściowe były już zamontowane. Można dorobić drugi zamek u producenta drzwi (namiary dostaniemy) i wówczas nie tracimy gwarancji. Zdjęcie mam jedynie takie :D
Załączniki
drzwi.jpg
drzwi.jpg (31.3 KiB) Przejrzano 6587 razy

Izuuu

Postautor: Izuuu » 05 wrz 2018, 11:57

Elegancko ze bedzie mozna dorobic ;) ze ja o tym nie slyszalam :D :lol: dziękuję Antku za dobra informacje i zdjecie drzwi ;)) :?:

Izuuu

Postautor: Izuuu » 05 wrz 2018, 12:00

Ja mam na druga strone drzwi bo zmienili a Tobie nie?

antekW

Postautor: antekW » 06 wrz 2018, 8:16

drzwi zamontowane są poprawnie, zgodnie z planem :D

GrekuPL

Postautor: GrekuPL » 06 wrz 2018, 21:25

Zamek dodatkowy to koszt ok. 600zł, montowany przez serwisanta drzwi na region nasz. Kwota mega wygórowana ale cóż, albo gwarancja i zamek przez fachowca, albo utrata gwarancji i zamek za 150-200zł wyższej klasy... Ogólnie po nowym roku robię regulacje drzwi z serwisem (zawiasy skrzypieć zaczynają) i wrzucam sam zamek, taki jaki będzie mi odpowiadał a nie takie jakie ma pan fachowiec przy sobie ;) ogólnie montaż zamka dodatkowego, to ok.30min roboty, w drzwiach jest miejsce, w futrynie również.

Izuuu

Postautor: Izuuu » 11 wrz 2018, 10:09

Cena z kosmosu :shock: bo drzwi calych nie mozna wymienić na takie jakie bym chciała?

Wróć do „[Bud. B] (etap III) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”