Nowe naliczanie za odbiór śmieci a opłata za kontener budowlany - Avia 1

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
EdekSomsiad

Nowe naliczanie za odbiór śmieci a opłata za kontener budowlany - Avia 1

Postautor: EdekSomsiad » 09 wrz 2018, 18:17

Hej. Mam pytanie dostaliscie nowe naliczanie za śmieci?? Pytanie brzmi, jeżeli mamy mieć nowe kosze i tam wynosimy smieci, to czemu mam płacić dodatkowo za kontener, jeżeli już dawno nie mam prac remontowych. Jeżeli ktoś wstanie wyjaśnić lub wytłumaczyć, bo może źle coś rozumiem:)

M4334

Re: Nowe naliczanie za odbiór śmieci a opłata za kontener budowlany - Avia 1

Postautor: M4334 » 10 wrz 2018, 8:39

Temu że jeśli ty miałeś szanse sobie wyrzucić śmieci pobudowlane i płacili za to wszyscy Właściciele to daj tą samą szansę osobom które jeszcze wykańczają swój lokal - a jest ich niestety jeszcze dość sporo.

GrzegorzDragon

Postautor: GrzegorzDragon » 11 wrz 2018, 23:19

tylko nie bierzesz jednego pod uwagę.....min 50% zapełniania kontenera to są śmieci codziennego użytku plus mieszkańcy innych bloków dorzucają się ze śmieciami...ostatnio przyłapałem na tym mieszkankę Avii 4, oczywiście miała głęboko w dupie co do niej mówiłem....niestety nie miałem ze sobą telefonu, natomiast następnym razem jej lub jej samochodu zdjęcie pojawi się na forum

M4334

Postautor: M4334 » 12 wrz 2018, 15:07

GrzegorzDragon pisze:tylko nie bierzesz jednego pod uwagę.....min 50% zapełniania kontenera to są śmieci codziennego użytku plus mieszkańcy innych bloków dorzucają się ze śmieciami...ostatnio przyłapałem na tym mieszkankę Avii 4, oczywiście miała głęboko w dupie co do niej mówiłem....niestety nie miałem ze sobą telefonu, natomiast następnym razem jej lub jej samochodu zdjęcie pojawi się na forum

Od samego początku tak niestety było i nadal trwa. Przydało by się może zamieścić jakieś tabliczki z informacjami że kontener jest przeznaczony na odpady pobudowlane to może zmniejszy się w jakimś stopniu liczba wywozów i koszty za tym idące.

GrzegorzDragon

Postautor: GrzegorzDragon » 13 wrz 2018, 20:06

M4334 pisze:
GrzegorzDragon pisze:tylko nie bierzesz jednego pod uwagę.....min 50% zapełniania kontenera to są śmieci codziennego użytku plus mieszkańcy innych bloków dorzucają się ze śmieciami...ostatnio przyłapałem na tym mieszkankę Avii 4, oczywiście miała głęboko w dupie co do niej mówiłem....niestety nie miałem ze sobą telefonu, natomiast następnym razem jej lub jej samochodu zdjęcie pojawi się na forum

Od samego początku tak niestety było i nadal trwa. Przydało by się może zamieścić jakieś tabliczki z informacjami że kontener jest przeznaczony na odpady pobudowlane to może zmniejszy się w jakimś stopniu liczba wywozów i koszty za tym idące.

Chyba jesteś człowiekiem wielkiej wiary:)
takie kartki dadzą tyle samo co kartki z info o nie parkowaniu w danym miejscu:)

Ewik87

Postautor: Ewik87 » 15 wrz 2018, 9:03

Pytanie: czy te nowe smietniki się już pojawiły? Jeśli tak, to w którym miejscu? Nie było mnie chwile.

mik

Postautor: mik » 20 wrz 2018, 12:16

Nowe kontenery są w altanach.
Info na drzwiach klatki od zarządcy, że kontener na 'śmieci nietypowe' (gruz) do 24.09. Kto jeszcze potrzebuje powinien kontaktować się bezpośrednio z AS Nieruchomości.

Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”